Champignontoast

Bereiding
Aantal personen: 2Bereidingstijd:
Ingrediënten
- 100 g champignons
- stukje ui
- 2 el ongezouten boter
- citroensap
- peper
- 2 sneetjes natriumarm brood zonder korst
- fijngesneden peterselie
Bereidingswijze
Bak de fijngesneden ui met de in plakjes gesneden champignons gaar en bruin in de hete boter. Strooi er peper en citroensap over. Rooster intussen de sneetjes brood. Schep hierop het champignon-ui mengsel en bestrooi met peterselie.
Voedingswaarden per portie
Energie: 153 kcal ( 641 kJ)
Eiwit: 5 g
Koolhydraten: 17 g
Vet: 7 g
Verzadigd vet: 4 g
Voedingsvezel: 4 g
Natrium: 20 mg
Tag's
Vergelijkbare recepten

Kip-pasta salade
Zoutarm voorgerecht: Kip-pasta salade. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak de aardappel...

Gevulde tomaten
Zoutarm voorgerecht: Gevulde tomaten. Snijd van de tomaten een kapje af en schep ze voorzichtig leeg. Snijd de champignons en de ui fijn.

Spaanse sinaasappel-grapefruitsalade
Zoutarm voorgerecht: Gepofte appels. Schil de sinaasappels en grapefruits dik, zodat de schil met het wit verwijderd is. Snijd boven een kom de partje...

Voorjaarscocktail
Zoutarm voorgerecht: Voorjaarscocktail. Was de andijvie en snijd deze in dunne reepjes. Maak de peer en de sinaasappel schoon en snijd het vruchtvlees...