Bonte salade

Bonte salade Zoutarm nagerecht: Bonte salade. één uitgeperste knoflookteen en 2 theelepels basilicum met olijfolie, azijn en koriander mengen en laten trekken. Kaas in blokjes snijden en vermengen met het mengsel

Bereiding

Aantal personen: 4

Ingrediënten
- 1 Krop Sla van het seizoen (in dit geval: Winterpostelein 200gram)
- ½ Winterpeen, in blokjes
- 2 Aardperen, in blokjes
- 100 Gram Zoutloze kaas, in blokjes
- 1 Appel, in blokjes
- ½ Ui, fijngesneden
- 3 Eetlepel Olijfolie
- 1 Eetlepel Appelazijn
- 4 Eetlepel Geroosterde zonnebloempitten

Bereidingswijze (5 stappen)
1. Een uitgeperste knoflookteen en 2 theelepels basilicum met olijfolie, azijn en koriander mengen en laten trekken. Kaas in blokjes snijden en vermengen met het mengsel. Dit kan je een half uur tot een dag laten trekken.
2. Zonnebloempitten in droge koekepan roosteren en af laten koelen.
3. Winterpeen en aardpeer in blokjes snijden en eventjes bakken (á dente)
4. Appel en ui snijden.
5. Alle ingrediënten vermengen met elkaar. Als laatste de zonnebloempitten erover.

Opmerkingen
De smaakloze kaas leeft helemaal op door de knoflookdressing! Deze variant was even lekker en misschien zelfs lekkerder dan de variant met zout. Op smaak brengen met: knoflook, basilicum en koriander




Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm voorgerecht: Smakelijke champignons. Maak de champignons schoon en pel de knoflook. Verwarm de olie en smoor hierin het hele teentje knoflook kort.

Smakelijke champignons

Zoutarm voorgerecht: Smakelijke champignons. Maak de champignons schoon en pel de knoflook. Verwarm de olie en smoor hierin het hele teentje knoflook...
Zoutarm voorgerecht: Avocado-sinaasappelsalade. Pel de sinaasappel en verwijder de witte velletjes en snijd deze in stukjes. Halveer de avocado in de lengte en verwijder de pit.

Avocado-sinaasappelsalade

Zoutarm voorgerecht: Avocado-sinaasappelsalade. Pel de sinaasappel en verwijder de witte velletjes en snijd deze in stukjes. Halveer de avocado in de...
Zoutarm voorgerecht: Roergebakken visreepjes met pittige taugé. Kook een ½ liter water. Zorg dat de visfilet ontdooit is. Snijd de vis in reepjes van ca 2 cm breed en ca 6 cm lang.

Roergebakken visreepjes met pittige tauge

Zoutarm voorgerecht: Roergebakken visreepjes met pittige taugé. Kook een ½ liter water. Zorg dat de visfilet ontdooit is. Snijd de vis i...
Zoutarm voorgerecht: Exotische cocktail. Maak de sinaasappel en de grapefruit schoon, verwijder de witte velletjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.

Exotische cocktail

Zoutarm voorgerecht: Exotische cocktail. Maak de sinaasappel en de grapefruit schoon, verwijder de witte velletjes en snijd het vruchtvlees in stukjes...