Bonte salade

Bonte salade Zoutarm nagerecht: Bonte salade. één uitgeperste knoflookteen en 2 theelepels basilicum met olijfolie, azijn en koriander mengen en laten trekken. Kaas in blokjes snijden en vermengen met het mengsel

Bereiding

Aantal personen: 4

Ingrediënten
- 1 Krop Sla van het seizoen (in dit geval: Winterpostelein 200gram)
- ½ Winterpeen, in blokjes
- 2 Aardperen, in blokjes
- 100 Gram Zoutloze kaas, in blokjes
- 1 Appel, in blokjes
- ½ Ui, fijngesneden
- 3 Eetlepel Olijfolie
- 1 Eetlepel Appelazijn
- 4 Eetlepel Geroosterde zonnebloempitten

Bereidingswijze (5 stappen)
1. Een uitgeperste knoflookteen en 2 theelepels basilicum met olijfolie, azijn en koriander mengen en laten trekken. Kaas in blokjes snijden en vermengen met het mengsel. Dit kan je een half uur tot een dag laten trekken.
2. Zonnebloempitten in droge koekepan roosteren en af laten koelen.
3. Winterpeen en aardpeer in blokjes snijden en eventjes bakken (á dente)
4. Appel en ui snijden.
5. Alle ingrediënten vermengen met elkaar. Als laatste de zonnebloempitten erover.

Opmerkingen
De smaakloze kaas leeft helemaal op door de knoflookdressing! Deze variant was even lekker en misschien zelfs lekkerder dan de variant met zout. Op smaak brengen met: knoflook, basilicum en koriander




Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm voorgerecht: Uiensoep. Smelt de boter en fruit de fijngesneden uien in de hete boter totdat ze goudbruin zijn.

Uiensoep

Zoutarm voorgerecht: Uiensoep. Smelt de boter en fruit de fijngesneden uien in de hete boter totdat ze goudbruin zijn.
Zoutarm voorgerecht: Lentesoep. Snijd de worteltjes, de prei en de uien fijn. Verhit de olie in de pan en fruit hierin de ui, de worteltjes en de prei. Roer de bloem erdoor.

Lentesoep

Zoutarm voorgerecht: Lentesoep. Snijd de worteltjes, de prei en de uien fijn. Verhit de olie in de pan en fruit hierin de ui, de worteltjes en de prei...
Een lekkere salade van gegrilde groente.

Gegrilde groenten salade

Een lekkere salade van gegrilde groente.
Zoutarm voorgerecht: Paprikasoep. Snijd de paprika’s in stukken en haal de zaadlijsten eruit. Pers de knoflook uit.

Paprikasoep

Zoutarm voorgerecht: Paprikasoep. Snijd de paprika’s in stukken en haal de zaadlijsten eruit. Pers de knoflook uit.
Zoutarm voorgerecht: Natriumarme bouillon. Doe het vlees in de pan. Voeg de in stukken gesneden ui, wortel, kruiden en specerijen en het water toe.

Natriumarme bouillon

Zoutarm voorgerecht: Natriumarme bouillon. Doe het vlees in de pan. Voeg de in stukken gesneden ui, wortel, kruiden en specerijen en het water toe.