Bonte salade

Bonte salade Zoutarm nagerecht: Bonte salade. één uitgeperste knoflookteen en 2 theelepels basilicum met olijfolie, azijn en koriander mengen en laten trekken. Kaas in blokjes snijden en vermengen met het mengsel

Bereiding

Aantal personen: 4

Ingrediënten
- 1 Krop Sla van het seizoen (in dit geval: Winterpostelein 200gram)
- ½ Winterpeen, in blokjes
- 2 Aardperen, in blokjes
- 100 Gram Zoutloze kaas, in blokjes
- 1 Appel, in blokjes
- ½ Ui, fijngesneden
- 3 Eetlepel Olijfolie
- 1 Eetlepel Appelazijn
- 4 Eetlepel Geroosterde zonnebloempitten

Bereidingswijze (5 stappen)
1. Een uitgeperste knoflookteen en 2 theelepels basilicum met olijfolie, azijn en koriander mengen en laten trekken. Kaas in blokjes snijden en vermengen met het mengsel. Dit kan je een half uur tot een dag laten trekken.
2. Zonnebloempitten in droge koekepan roosteren en af laten koelen.
3. Winterpeen en aardpeer in blokjes snijden en eventjes bakken (á dente)
4. Appel en ui snijden.
5. Alle ingrediënten vermengen met elkaar. Als laatste de zonnebloempitten erover.

Opmerkingen
De smaakloze kaas leeft helemaal op door de knoflookdressing! Deze variant was even lekker en misschien zelfs lekkerder dan de variant met zout. Op smaak brengen met: knoflook, basilicum en koriander




Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm voorgerecht: Komkommer carpaccio. Schep de gember om met de azijn en laat even staan. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan op middelhoog vuur tot het begint te verkleuren.

Komkommer carpaccio

Zoutarm voorgerecht: Komkommer carpaccio. Schep de gember om met de azijn en laat even staan. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan op middelho...
Zoutarm voorgerecht: Natriumarme bouillon. Doe het vlees in de pan. Voeg de in stukken gesneden ui, wortel, kruiden en specerijen en het water toe.

Natriumarme bouillon

Zoutarm voorgerecht: Natriumarme bouillon. Doe het vlees in de pan. Voeg de in stukken gesneden ui, wortel, kruiden en specerijen en het water toe.
Zoutarm voorgerecht: Smakelijke champignons. Maak de champignons schoon en pel de knoflook. Verwarm de olie en smoor hierin het hele teentje knoflook kort.

Smakelijke champignons

Zoutarm voorgerecht: Smakelijke champignons. Maak de champignons schoon en pel de knoflook. Verwarm de olie en smoor hierin het hele teentje knoflook...
Zoutarm voorgerecht: Gevulde tomaten. Snijd van de tomaten een kapje af en schep ze voorzichtig leeg. Snijd de champignons en de ui fijn.

Gevulde tomaten

Zoutarm voorgerecht: Gevulde tomaten. Snijd van de tomaten een kapje af en schep ze voorzichtig leeg. Snijd de champignons en de ui fijn.
Een lekkere salade van gegrilde groente.

Gegrilde groenten salade

Een lekkere salade van gegrilde groente.