Bonte salade

Bonte salade Zoutarm nagerecht: Bonte salade. één uitgeperste knoflookteen en 2 theelepels basilicum met olijfolie, azijn en koriander mengen en laten trekken. Kaas in blokjes snijden en vermengen met het mengsel

Bereiding

Aantal personen: 4

Ingrediënten
- 1 Krop Sla van het seizoen (in dit geval: Winterpostelein 200gram)
- ½ Winterpeen, in blokjes
- 2 Aardperen, in blokjes
- 100 Gram Zoutloze kaas, in blokjes
- 1 Appel, in blokjes
- ½ Ui, fijngesneden
- 3 Eetlepel Olijfolie
- 1 Eetlepel Appelazijn
- 4 Eetlepel Geroosterde zonnebloempitten

Bereidingswijze (5 stappen)
1. Een uitgeperste knoflookteen en 2 theelepels basilicum met olijfolie, azijn en koriander mengen en laten trekken. Kaas in blokjes snijden en vermengen met het mengsel. Dit kan je een half uur tot een dag laten trekken.
2. Zonnebloempitten in droge koekepan roosteren en af laten koelen.
3. Winterpeen en aardpeer in blokjes snijden en eventjes bakken (á dente)
4. Appel en ui snijden.
5. Alle ingrediënten vermengen met elkaar. Als laatste de zonnebloempitten erover.

Opmerkingen
De smaakloze kaas leeft helemaal op door de knoflookdressing! Deze variant was even lekker en misschien zelfs lekkerder dan de variant met zout. Op smaak brengen met: knoflook, basilicum en koriander




Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm voorgerecht: Paprikasoep. Snijd de paprika’s in stukken en haal de zaadlijsten eruit. Pers de knoflook uit.

Paprikasoep

Zoutarm voorgerecht: Paprikasoep. Snijd de paprika’s in stukken en haal de zaadlijsten eruit. Pers de knoflook uit.
Zoutarm voorgerecht: Voorjaarscocktail. Was de andijvie en snijd deze in dunne reepjes. Maak de peer en de sinaasappel schoon en snijd het vruchtvlees in stukjes.

Voorjaarscocktail

Zoutarm voorgerecht: Voorjaarscocktail. Was de andijvie en snijd deze in dunne reepjes. Maak de peer en de sinaasappel schoon en snijd het vruchtvlees...
Zoutarm voorgerecht: Tonijnsalade. Kook de aardappelen in ca 20 minuten gaar, laat ze afkoelen en snijd ze in blokjes.

Tonijnsalade

Zoutarm voorgerecht: Tonijnsalade. Kook de aardappelen in ca 20 minuten gaar, laat ze afkoelen en snijd ze in blokjes.
Zoutarm voorgerecht: Kip-pasta salade. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak de aardappelschijfjes in een koekenpan gedurende 15 minuten.

Kip-pasta salade

Zoutarm voorgerecht: Kip-pasta salade. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak de aardappel...
Zoutarm voorgerecht: Komkommer carpaccio. Schep de gember om met de azijn en laat even staan. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan op middelhoog vuur tot het begint te verkleuren.

Komkommer carpaccio

Zoutarm voorgerecht: Komkommer carpaccio. Schep de gember om met de azijn en laat even staan. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan op middelho...