Bietensoep

Bietensoep

Bereiding

Aantal porties/personen: 4

Ingrediënten

- 2-3 st. rode bieten
- 1 ltr. groentebouillon (fruit prei en wortel in een eetlepel olie en voeg daarna water toe, evenals laurierblad en kruidnagel en grof gemalen peper; laat 3 kwartier trekken en zeef af)
- sap van een halve citroen
- 1-2 dl. creme fraiche
- handje preiringetjes


Bereidingswijze
1. verpak de bietjes in aluminiumfolie en pof ze gedurende 1,5 uur in de oven, op 200 graden
2. snijd de bietjes in kleine stukjes en pureer ze, samen met de bouillon
3. voeg daarna de citroensap toe, evenals de genoemde kruiden
4. schep de soep in kommen en roer er creme fraiche doorheen, tot het fraaie roze strepen trekt
5. garneer met preiringetjes

Opmerkingen
Het poffen van de bietjes geeft ze een heel intense smaak.

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm voorgerecht: Tonijnsalade. Kook de aardappelen in ca 20 minuten gaar, laat ze afkoelen en snijd ze in blokjes.

Tonijnsalade

Zoutarm voorgerecht: Tonijnsalade. Kook de aardappelen in ca 20 minuten gaar, laat ze afkoelen en snijd ze in blokjes.
Zoutarm voorgerecht: Kip-pasta salade. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak de aardappelschijfjes in een koekenpan gedurende 15 minuten.

Kip-pasta salade

Zoutarm voorgerecht: Kip-pasta salade. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak de aardappel...
Zoutarm voorgerecht: Roergebakken visreepjes met pittige taugé. Kook een ½ liter water. Zorg dat de visfilet ontdooit is. Snijd de vis in reepjes van ca 2 cm breed en ca 6 cm lang.

Roergebakken visreepjes met pittige tauge

Zoutarm voorgerecht: Roergebakken visreepjes met pittige taugé. Kook een ½ liter water. Zorg dat de visfilet ontdooit is. Snijd de vis i...
Zoutarm voorgerecht: Natriumarme bouillon. Doe het vlees in de pan. Voeg de in stukken gesneden ui, wortel, kruiden en specerijen en het water toe.

Natriumarme bouillon

Zoutarm voorgerecht: Natriumarme bouillon. Doe het vlees in de pan. Voeg de in stukken gesneden ui, wortel, kruiden en specerijen en het water toe.