Bietensoep

Bietensoep

Bereiding

Aantal porties/personen: 4

Ingrediënten

- 2-3 st. rode bieten
- 1 ltr. groentebouillon (fruit prei en wortel in een eetlepel olie en voeg daarna water toe, evenals laurierblad en kruidnagel en grof gemalen peper; laat 3 kwartier trekken en zeef af)
- sap van een halve citroen
- 1-2 dl. creme fraiche
- handje preiringetjes


Bereidingswijze
1. verpak de bietjes in aluminiumfolie en pof ze gedurende 1,5 uur in de oven, op 200 graden
2. snijd de bietjes in kleine stukjes en pureer ze, samen met de bouillon
3. voeg daarna de citroensap toe, evenals de genoemde kruiden
4. schep de soep in kommen en roer er creme fraiche doorheen, tot het fraaie roze strepen trekt
5. garneer met preiringetjes

Opmerkingen
Het poffen van de bietjes geeft ze een heel intense smaak.

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm voorgerecht: Smakelijke champignons. Maak de champignons schoon en pel de knoflook. Verwarm de olie en smoor hierin het hele teentje knoflook kort.

Smakelijke champignons

Zoutarm voorgerecht: Smakelijke champignons. Maak de champignons schoon en pel de knoflook. Verwarm de olie en smoor hierin het hele teentje knoflook...
Zoutarm voorgerecht: Komkommer carpaccio. Schep de gember om met de azijn en laat even staan. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan op middelhoog vuur tot het begint te verkleuren.

Komkommer carpaccio

Zoutarm voorgerecht: Komkommer carpaccio. Schep de gember om met de azijn en laat even staan. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan op middelho...
Een lekkere salade van gegrilde groente.

Gegrilde groenten salade

Een lekkere salade van gegrilde groente.
Zoutarm voorgerecht: Paprikasoep. Snijd de paprika’s in stukken en haal de zaadlijsten eruit. Pers de knoflook uit.

Paprikasoep

Zoutarm voorgerecht: Paprikasoep. Snijd de paprika’s in stukken en haal de zaadlijsten eruit. Pers de knoflook uit.
Zoutarm voorgerecht: Gevulde tomaten. Snijd van de tomaten een kapje af en schep ze voorzichtig leeg. Snijd de champignons en de ui fijn.

Gevulde tomaten

Zoutarm voorgerecht: Gevulde tomaten. Snijd van de tomaten een kapje af en schep ze voorzichtig leeg. Snijd de champignons en de ui fijn.