Bietensoep

Bietensoep

Bereiding

Aantal porties/personen: 4

Ingrediënten

- 2-3 st. rode bieten
- 1 ltr. groentebouillon (fruit prei en wortel in een eetlepel olie en voeg daarna water toe, evenals laurierblad en kruidnagel en grof gemalen peper; laat 3 kwartier trekken en zeef af)
- sap van een halve citroen
- 1-2 dl. creme fraiche
- handje preiringetjes


Bereidingswijze
1. verpak de bietjes in aluminiumfolie en pof ze gedurende 1,5 uur in de oven, op 200 graden
2. snijd de bietjes in kleine stukjes en pureer ze, samen met de bouillon
3. voeg daarna de citroensap toe, evenals de genoemde kruiden
4. schep de soep in kommen en roer er creme fraiche doorheen, tot het fraaie roze strepen trekt
5. garneer met preiringetjes

Opmerkingen
Het poffen van de bietjes geeft ze een heel intense smaak.

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm voorgerecht: Natriumarme bouillon. Doe het vlees in de pan. Voeg de in stukken gesneden ui, wortel, kruiden en specerijen en het water toe.

Natriumarme bouillon

Zoutarm voorgerecht: Natriumarme bouillon. Doe het vlees in de pan. Voeg de in stukken gesneden ui, wortel, kruiden en specerijen en het water toe.
Zoutarm voorgerecht: Avocado-sinaasappelsalade. Pel de sinaasappel en verwijder de witte velletjes en snijd deze in stukjes. Halveer de avocado in de lengte en verwijder de pit.

Avocado-sinaasappelsalade

Zoutarm voorgerecht: Avocado-sinaasappelsalade. Pel de sinaasappel en verwijder de witte velletjes en snijd deze in stukjes. Halveer de avocado in de...
Zoutarm voorgerecht: Uiensoep. Smelt de boter en fruit de fijngesneden uien in de hete boter totdat ze goudbruin zijn.

Uiensoep

Zoutarm voorgerecht: Uiensoep. Smelt de boter en fruit de fijngesneden uien in de hete boter totdat ze goudbruin zijn.
Zoutarm voorgerecht: Exotische cocktail. Maak de sinaasappel en de grapefruit schoon, verwijder de witte velletjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.

Exotische cocktail

Zoutarm voorgerecht: Exotische cocktail. Maak de sinaasappel en de grapefruit schoon, verwijder de witte velletjes en snijd het vruchtvlees in stukjes...
Zoutarm voorgerecht: Voorjaarscocktail. Was de andijvie en snijd deze in dunne reepjes. Maak de peer en de sinaasappel schoon en snijd het vruchtvlees in stukjes.

Voorjaarscocktail

Zoutarm voorgerecht: Voorjaarscocktail. Was de andijvie en snijd deze in dunne reepjes. Maak de peer en de sinaasappel schoon en snijd het vruchtvlees...