Avocado-sinaasappelsalade

Avocado-sinaasappelsalade Zoutarm voorgerecht: Avocado-sinaasappelsalade. Pel de sinaasappel en verwijder de witte velletjes en snijd deze in stukjes. Halveer de avocado in de lengte en verwijder de pit.

Bereiding

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten
- 0,5 sinaasappel
- 1 avocado
- 1 el citroensap
- 2 el olie
- peper
- paprikapoeder
- een halve ui

Bereidingswijze
Pel de sinaasappel en verwijder de witte velletjes en snijd deze in stukjes. Halveer de avocado in de lengte en verwijder de pit. Schil de avocado dun en snijd deze in blokjes. Maak een sausje van het citroensap, de olie, peper en paprikapoeder. Voeg de fijngesneden ui, de sinaasappelstukjes en de avocadoblokjes toe en schep alles voorzichtig door elkaar. Verdeel het mengsel over twee schaaltjes en strooi er paprikapoeder ove.

Voedingswaarden per portie
Energie: 223 kcal ( 937 kJ)
Eiwit: 3 g
Koolhydraten: 11 g
Vet: 19 g
Verzadigd vet: 3 g
Voedingsvezel: 1 g
Natrium: 4 mg

Vergelijkbare recepten

Zoutarm voorgerecht: Paprikasoep. Snijd de paprika’s in stukken en haal de zaadlijsten eruit. Pers de knoflook uit.

Paprikasoep

Zoutarm voorgerecht: Paprikasoep. Snijd de paprika’s in stukken en haal de zaadlijsten eruit. Pers de knoflook uit.
Zoutarm voorgerecht: Romige champignonsoep. Was de champignons en snijd ze in plakjes. Verhit de boter in een diepe pan en fruit hierin de champignons.

Romige champignonsoep

Zoutarm voorgerecht: Romige champignonsoep. Was de champignons en snijd ze in plakjes. Verhit de boter in een diepe pan en fruit hierin de champignons...
Zoutarm voorgerecht: Gevulde tomaten. Snijd van de tomaten een kapje af en schep ze voorzichtig leeg. Snijd de champignons en de ui fijn.

Gevulde tomaten

Zoutarm voorgerecht: Gevulde tomaten. Snijd van de tomaten een kapje af en schep ze voorzichtig leeg. Snijd de champignons en de ui fijn.