Avocado-sinaasappelsalade

Avocado-sinaasappelsalade Zoutarm voorgerecht: Avocado-sinaasappelsalade. Pel de sinaasappel en verwijder de witte velletjes en snijd deze in stukjes. Halveer de avocado in de lengte en verwijder de pit.

Bereiding

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten
- 0,5 sinaasappel
- 1 avocado
- 1 el citroensap
- 2 el olie
- peper
- paprikapoeder
- een halve ui

Bereidingswijze
Pel de sinaasappel en verwijder de witte velletjes en snijd deze in stukjes. Halveer de avocado in de lengte en verwijder de pit. Schil de avocado dun en snijd deze in blokjes. Maak een sausje van het citroensap, de olie, peper en paprikapoeder. Voeg de fijngesneden ui, de sinaasappelstukjes en de avocadoblokjes toe en schep alles voorzichtig door elkaar. Verdeel het mengsel over twee schaaltjes en strooi er paprikapoeder ove.

Voedingswaarden per portie
Energie: 223 kcal ( 937 kJ)
Eiwit: 3 g
Koolhydraten: 11 g
Vet: 19 g
Verzadigd vet: 3 g
Voedingsvezel: 1 g
Natrium: 4 mg

Vergelijkbare recepten

Zoutarm voorgerecht: Paprikasoep. Snijd de paprika’s in stukken en haal de zaadlijsten eruit. Pers de knoflook uit.

Paprikasoep

Zoutarm voorgerecht: Paprikasoep. Snijd de paprika’s in stukken en haal de zaadlijsten eruit. Pers de knoflook uit.
Zoutarm voorgerecht: Gepofte appels. Schil de sinaasappels en grapefruits dik, zodat de schil met het wit verwijderd is. Snijd boven een kom de partjes los en vang het sap op.

Spaanse sinaasappel-grapefruitsalade

Zoutarm voorgerecht: Gepofte appels. Schil de sinaasappels en grapefruits dik, zodat de schil met het wit verwijderd is. Snijd boven een kom de partje...
Zoutarm voorgerecht: Kip-pasta salade. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak de aardappelschijfjes in een koekenpan gedurende 15 minuten.

Kip-pasta salade

Zoutarm voorgerecht: Kip-pasta salade. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak de aardappel...
Zoutarm voorgerecht: Uiensoep. Smelt de boter en fruit de fijngesneden uien in de hete boter totdat ze goudbruin zijn.

Uiensoep

Zoutarm voorgerecht: Uiensoep. Smelt de boter en fruit de fijngesneden uien in de hete boter totdat ze goudbruin zijn.
Zoutarm voorgerecht: Champignontoast. Bak de fijngesneden ui met de in plakjes gesneden champignons gaar en bruin in de hete boter. Strooi er peper en citroensap over.

Champignontoast

Zoutarm voorgerecht: Champignontoast. Bak de fijngesneden ui met de in plakjes gesneden champignons gaar en bruin in de hete boter. Strooi er peper en...