Avocado-sinaasappelsalade

Avocado-sinaasappelsalade Zoutarm voorgerecht: Avocado-sinaasappelsalade. Pel de sinaasappel en verwijder de witte velletjes en snijd deze in stukjes. Halveer de avocado in de lengte en verwijder de pit.

Bereiding

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten
- 0,5 sinaasappel
- 1 avocado
- 1 el citroensap
- 2 el olie
- peper
- paprikapoeder
- een halve ui

Bereidingswijze
Pel de sinaasappel en verwijder de witte velletjes en snijd deze in stukjes. Halveer de avocado in de lengte en verwijder de pit. Schil de avocado dun en snijd deze in blokjes. Maak een sausje van het citroensap, de olie, peper en paprikapoeder. Voeg de fijngesneden ui, de sinaasappelstukjes en de avocadoblokjes toe en schep alles voorzichtig door elkaar. Verdeel het mengsel over twee schaaltjes en strooi er paprikapoeder ove.

Voedingswaarden per portie
Energie: 223 kcal ( 937 kJ)
Eiwit: 3 g
Koolhydraten: 11 g
Vet: 19 g
Verzadigd vet: 3 g
Voedingsvezel: 1 g
Natrium: 4 mg

Vergelijkbare recepten

Zoutarm voorgerecht: Natriumarme bouillon. Doe het vlees in de pan. Voeg de in stukken gesneden ui, wortel, kruiden en specerijen en het water toe.

Natriumarme bouillon

Zoutarm voorgerecht: Natriumarme bouillon. Doe het vlees in de pan. Voeg de in stukken gesneden ui, wortel, kruiden en specerijen en het water toe.
Zoutarm voorgerecht: Roergebakken visreepjes met pittige taugé. Kook een ½ liter water. Zorg dat de visfilet ontdooit is. Snijd de vis in reepjes van ca 2 cm breed en ca 6 cm lang.

Roergebakken visreepjes met pittige tauge

Zoutarm voorgerecht: Roergebakken visreepjes met pittige taugé. Kook een ½ liter water. Zorg dat de visfilet ontdooit is. Snijd de vis i...
Zoutarm voorgerecht: Uiensoep. Smelt de boter en fruit de fijngesneden uien in de hete boter totdat ze goudbruin zijn.

Uiensoep

Zoutarm voorgerecht: Uiensoep. Smelt de boter en fruit de fijngesneden uien in de hete boter totdat ze goudbruin zijn.
Zoutarm voorgerecht: Voorjaarscocktail. Was de andijvie en snijd deze in dunne reepjes. Maak de peer en de sinaasappel schoon en snijd het vruchtvlees in stukjes.

Voorjaarscocktail

Zoutarm voorgerecht: Voorjaarscocktail. Was de andijvie en snijd deze in dunne reepjes. Maak de peer en de sinaasappel schoon en snijd het vruchtvlees...