Perzikpakketjes met citroenhangop

Perzikpakketjes met citroenhangop

Zoutarm nagerecht: Perzikpakketjes met citroenhangop. Bedek een zeef met een schone theedoek. Schenk de yoghurt erin en laat hem minimaal 8 uur uitlekken tot een dikke massa.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 15 minuten (8 uur voorbereiding voor de hangop)

Ingrediënten
- 1 l volle yoghurt
- 40 g ongezouten pecannoten
- 1 kleine banaan
- 4 rijpe perziken
- 60 g roomboter
- 3 el suiker
- 0.5 tl kaneel
- Poedersuiker
- Rasp van 0,5 citroen

Bereidingswijze
Bedek een zeef met een schone theedoek. Schenk de yoghurt erin en laat hem minimaal 8 uur uitlekken tot een dikke massa.
Hak de pecannoten grof. Pel de banaan en snijd hem in kleine stukjes. Schil de perziken, halveer ze en verwijder de pit. Meng de boter met de pecannoten, stukjes banaan, suiker en kaneel. Verdeel het mengsel over 4 perzikhelften en bedek dit mengsel met de andere perzikhelften. Verpak de perziken in aluminiumfolie en leg ze ca. 10 minuten in de gloeiende as.
Breng intussen de hangop op smaak met poedersuiker en citroenrasp.
Open de pakketjes en serveer ze met de citroenhangop.

Voedingswaarde per portie
Energie: 440 kcal (1848 kJ)
Eiwit: 12 g
Koolhydraten: 38 g
Vet: 26 g
Verzadigd vet: 13 g
Voedingsvezel: 3 g
Natrium: 190 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm nagerecht: Citroenmousse. Week de gelatine in ca. 3 minuten in ruim koud water. Splits intussen de eieren en klop de eierdooiers met 2 el suiker met een mixer of garde in een grote kom.

Citroenmousse

Zoutarm nagerecht: Citroenmousse. Week de gelatine in ca. 3 minuten in ruim koud water. Splits intussen de eieren en klop de eierdooiers met 2 el suik...
Zoutarm nagerecht: Gevulde appeltjes uit de oven. Verwarm de oven voor op 200°C. Knip de bitterkoekjes en abrikoosjes in kleine stukjes en meng ze in een kom met de kardemom en de helft van het sinaasappelsap.

Gevulde appeltjes uit de oven

Zoutarm nagerecht: Gevulde appeltjes uit de oven. Verwarm de oven voor op 200°C. Knip de bitterkoekjes en abrikoosjes in kleine stukjes en meng ze in...
Zoutarm nagerecht: Gemarineerde aardbeien. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd de aardbeien doormidden. Boen de limoen schoon onder de warme kraan.

Gemarineerde aardbeien

Zoutarm nagerecht: Gemarineerde aardbeien. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd de aardbeien doormidden. Boen de limoen schoon onder de w...
Zoutarm nagerecht: Appelcompote. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes. Was de rozijnen.

Appelcompote

Zoutarm nagerecht: Appelcompote. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes. Was de rozijnen.
Zoutarm nagerecht: IJskoude milkshake. Pel en ontpit de meloen en snijd hem in stukken. Doe de meloen in de mixer met de bijna ontdooide frambozen en de melk.

IJskoude milkshake

Zoutarm nagerecht: IJskoude milkshake. Pel en ontpit de meloen en snijd hem in stukken. Doe de meloen in de mixer met de bijna ontdooide frambozen en...