Perzikpakketjes met citroenhangop

Perzikpakketjes met citroenhangop

Zoutarm nagerecht: Perzikpakketjes met citroenhangop. Bedek een zeef met een schone theedoek. Schenk de yoghurt erin en laat hem minimaal 8 uur uitlekken tot een dikke massa.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 15 minuten (8 uur voorbereiding voor de hangop)

Ingrediënten
- 1 l volle yoghurt
- 40 g ongezouten pecannoten
- 1 kleine banaan
- 4 rijpe perziken
- 60 g roomboter
- 3 el suiker
- 0.5 tl kaneel
- Poedersuiker
- Rasp van 0,5 citroen

Bereidingswijze
Bedek een zeef met een schone theedoek. Schenk de yoghurt erin en laat hem minimaal 8 uur uitlekken tot een dikke massa.
Hak de pecannoten grof. Pel de banaan en snijd hem in kleine stukjes. Schil de perziken, halveer ze en verwijder de pit. Meng de boter met de pecannoten, stukjes banaan, suiker en kaneel. Verdeel het mengsel over 4 perzikhelften en bedek dit mengsel met de andere perzikhelften. Verpak de perziken in aluminiumfolie en leg ze ca. 10 minuten in de gloeiende as.
Breng intussen de hangop op smaak met poedersuiker en citroenrasp.
Open de pakketjes en serveer ze met de citroenhangop.

Voedingswaarde per portie
Energie: 440 kcal (1848 kJ)
Eiwit: 12 g
Koolhydraten: 38 g
Vet: 26 g
Verzadigd vet: 13 g
Voedingsvezel: 3 g
Natrium: 190 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Natriumarm nagerecht: Crèpes met vers fruit.

Crepes met vers fruit

Natriumarm nagerecht: Crèpes met vers fruit.
Zoutarm nagerecht: Citroenmousse. Week de gelatine in ca. 3 minuten in ruim koud water. Splits intussen de eieren en klop de eierdooiers met 2 el suiker met een mixer of garde in een grote kom.

Citroenmousse

Zoutarm nagerecht: Citroenmousse. Week de gelatine in ca. 3 minuten in ruim koud water. Splits intussen de eieren en klop de eierdooiers met 2 el suik...
Zoutarm nagerecht: IJskoude milkshake. Pel en ontpit de meloen en snijd hem in stukken. Doe de meloen in de mixer met de bijna ontdooide frambozen en de melk.

IJskoude milkshake

Zoutarm nagerecht: IJskoude milkshake. Pel en ontpit de meloen en snijd hem in stukken. Doe de meloen in de mixer met de bijna ontdooide frambozen en...
Zoutarm nagerecht: Mokkaparfait. Los de oploskoffie op in 2 eetlepels heet water. Doe de eidooiers met de suiker en het koffiemengsel in een kom.

Mokkaparfait

Zoutarm nagerecht: Mokkaparfait. Los de oploskoffie op in 2 eetlepels heet water. Doe de eidooiers met de suiker en het koffiemengsel in een kom.
Zoutarm nagerecht: Bananenkwark. Schil de bananen, prak ze fijn met een vork. Klop de kwark door de bananenmoes.

Bananenkwark

Zoutarm nagerecht: Bananenkwark. Schil de bananen, prak ze fijn met een vork. Klop de kwark door de bananenmoes.
Zoutarm nagerecht: Gepofte appels. Verwarm de oven voor op 200°C. Was de appels en steek met een appelboor de klokhuizen eruit. Meng de amandelspijs met de rozijnen, citroenschil en kaneel in een.

Gepofte appels

Zoutarm nagerecht: Gepofte appels. Verwarm de oven voor op 200°C. Was de appels en steek met een appelboor de klokhuizen eruit. Meng de amandelspijs...