Perzikpakketjes met citroenhangop

Perzikpakketjes met citroenhangop

Zoutarm nagerecht: Perzikpakketjes met citroenhangop. Bedek een zeef met een schone theedoek. Schenk de yoghurt erin en laat hem minimaal 8 uur uitlekken tot een dikke massa.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 15 minuten (8 uur voorbereiding voor de hangop)

Ingrediënten
- 1 l volle yoghurt
- 40 g ongezouten pecannoten
- 1 kleine banaan
- 4 rijpe perziken
- 60 g roomboter
- 3 el suiker
- 0.5 tl kaneel
- Poedersuiker
- Rasp van 0,5 citroen

Bereidingswijze
Bedek een zeef met een schone theedoek. Schenk de yoghurt erin en laat hem minimaal 8 uur uitlekken tot een dikke massa.
Hak de pecannoten grof. Pel de banaan en snijd hem in kleine stukjes. Schil de perziken, halveer ze en verwijder de pit. Meng de boter met de pecannoten, stukjes banaan, suiker en kaneel. Verdeel het mengsel over 4 perzikhelften en bedek dit mengsel met de andere perzikhelften. Verpak de perziken in aluminiumfolie en leg ze ca. 10 minuten in de gloeiende as.
Breng intussen de hangop op smaak met poedersuiker en citroenrasp.
Open de pakketjes en serveer ze met de citroenhangop.

Voedingswaarde per portie
Energie: 440 kcal (1848 kJ)
Eiwit: 12 g
Koolhydraten: 38 g
Vet: 26 g
Verzadigd vet: 13 g
Voedingsvezel: 3 g
Natrium: 190 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm nagerecht: Kokostaart met peren. Verwarm de oven voor op 210°C. Schil de peren en snijd ze in schijfjes. Neem een cakevorm (18 cm) en leg er bakpapier in.

Kokostaart met peren

Zoutarm nagerecht: Kokostaart met peren. Verwarm de oven voor op 210°C. Schil de peren en snijd ze in schijfjes. Neem een cakevorm (18 cm) en leg er...
Zoutarm nagerecht: Fruitsalade met Griekse yoghurt. Snijd de ananas in plakken, schil hem en zorg dat alle putjes en pitjes weg zijn. Snijd de kiwi in dikke plakken en de druiven in tweeën.

Fruitsalade met Griekse yoghurt

Zoutarm nagerecht: Fruitsalade met Griekse yoghurt. Snijd de ananas in plakken, schil hem en zorg dat alle putjes en pitjes weg zijn. Snijd de kiwi in...
Zoutarm nagerecht: Gepofte appels. Verwarm de oven voor op 200°C. Was de appels en steek met een appelboor de klokhuizen eruit. Meng de amandelspijs met de rozijnen, citroenschil en kaneel in een.

Gepofte appels

Zoutarm nagerecht: Gepofte appels. Verwarm de oven voor op 200°C. Was de appels en steek met een appelboor de klokhuizen eruit. Meng de amandelspijs...
Zoutarm nagerecht: Chocoladesoufflé met chocoladecustard. Vet de soufflévorm van 850 ml in en strooi er wat bastardsuiker in. Breek de chocolade in stukken. Breng de melk en de boter tegen het kookpunt.

Chocoladesouffle met chocoladecustard

Zoutarm nagerecht: Chocoladesoufflé met chocoladecustard. Vet de soufflévorm van 850 ml in en strooi er wat bastardsuiker in. Breek de chocolade in st...
Zoutarm nagerecht: Mousse van mandarijntjes. Pers 2 mandarijnen uit (of houd 100 ml sap van de mandarijntjes uit blik apart).

Mousse van mandarijntjes

Zoutarm nagerecht: Mousse van mandarijntjes. Pers 2 mandarijnen uit (of houd 100 ml sap van de mandarijntjes uit blik apart).