Perzikpakketjes met citroenhangop

Perzikpakketjes met citroenhangop

Zoutarm nagerecht: Perzikpakketjes met citroenhangop. Bedek een zeef met een schone theedoek. Schenk de yoghurt erin en laat hem minimaal 8 uur uitlekken tot een dikke massa.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 15 minuten (8 uur voorbereiding voor de hangop)

Ingrediënten
- 1 l volle yoghurt
- 40 g ongezouten pecannoten
- 1 kleine banaan
- 4 rijpe perziken
- 60 g roomboter
- 3 el suiker
- 0.5 tl kaneel
- Poedersuiker
- Rasp van 0,5 citroen

Bereidingswijze
Bedek een zeef met een schone theedoek. Schenk de yoghurt erin en laat hem minimaal 8 uur uitlekken tot een dikke massa.
Hak de pecannoten grof. Pel de banaan en snijd hem in kleine stukjes. Schil de perziken, halveer ze en verwijder de pit. Meng de boter met de pecannoten, stukjes banaan, suiker en kaneel. Verdeel het mengsel over 4 perzikhelften en bedek dit mengsel met de andere perzikhelften. Verpak de perziken in aluminiumfolie en leg ze ca. 10 minuten in de gloeiende as.
Breng intussen de hangop op smaak met poedersuiker en citroenrasp.
Open de pakketjes en serveer ze met de citroenhangop.

Voedingswaarde per portie
Energie: 440 kcal (1848 kJ)
Eiwit: 12 g
Koolhydraten: 38 g
Vet: 26 g
Verzadigd vet: 13 g
Voedingsvezel: 3 g
Natrium: 190 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm nagerecht: Gepofte appels. Verwarm de oven voor op 200°C. Was de appels en steek met een appelboor de klokhuizen eruit. Meng de amandelspijs met de rozijnen, citroenschil en kaneel in een.

Gepofte appels

Zoutarm nagerecht: Gepofte appels. Verwarm de oven voor op 200°C. Was de appels en steek met een appelboor de klokhuizen eruit. Meng de amandelspijs...
Zoutarm nagerecht: Peren in vanillesiroop. Breng het water in een middelgrote sauspan aan de kook, samen met de suiker, het vanillestokje en de citroenschil.

Peren in vanillesiroop

Zoutarm nagerecht: Peren in vanillesiroop. Breng het water in een middelgrote sauspan aan de kook, samen met de suiker, het vanillestokje en de citroe...
Zoutarm nagerecht: Mokkaparfait. Los de oploskoffie op in 2 eetlepels heet water. Doe de eidooiers met de suiker en het koffiemengsel in een kom.

Mokkaparfait

Zoutarm nagerecht: Mokkaparfait. Los de oploskoffie op in 2 eetlepels heet water. Doe de eidooiers met de suiker en het koffiemengsel in een kom.
Zoutarm nagerecht: Kokostaart met peren. Verwarm de oven voor op 210°C. Schil de peren en snijd ze in schijfjes. Neem een cakevorm (18 cm) en leg er bakpapier in.

Kokostaart met peren

Zoutarm nagerecht: Kokostaart met peren. Verwarm de oven voor op 210°C. Schil de peren en snijd ze in schijfjes. Neem een cakevorm (18 cm) en leg er...
Zoutarm nagerecht: Fruitsalade met Griekse yoghurt. Snijd de ananas in plakken, schil hem en zorg dat alle putjes en pitjes weg zijn. Snijd de kiwi in dikke plakken en de druiven in tweeën.

Fruitsalade met Griekse yoghurt

Zoutarm nagerecht: Fruitsalade met Griekse yoghurt. Snijd de ananas in plakken, schil hem en zorg dat alle putjes en pitjes weg zijn. Snijd de kiwi in...