Peren in vanillesiroop

Peren in vanillesiroop Zoutarm nagerecht: Peren in vanillesiroop. Breng het water in een middelgrote sauspan aan de kook, samen met de suiker, het vanillestokje en de citroenschil.

Bereiding

Aantal personen: 6 personen

Bereidingstijd: 2 uur en 15 minuten

Ingrediënten
- 90 g suiker
- 550 ml water
- een half vanillestokje, in lengte opengesneden
- 1 slinger citroenschil (ca. 9 cm lang)
- 6 stevige, geschilde peren
- Voor garnering: een bolletje roomijs of een kletskop

Bereidingswijze
Breng het water in een middelgrote sauspan aan de kook, samen met de suiker, het vanillestokje en de citroenschil. Laat de suiker al roerend oplossen en laat de siroop vervolgens 2 a 3 minuten op een matig vuur een beetje inkoken. Voeg de peren toe. Laat de siroop op een zacht pitje in de peren trekken tot ze aan de buitenkant doorzichtig worden. Haal daarna de peren uit de siroop en verdeel ze over dessertschaaltjes. Zeef de siroop, giet het over de vruchten en laat het gerecht twee uur in de koelkast staan voordat je het serveert. Leg ter garnering op ieder bordje een kletskop of een bolletje roomijs.

Voedingswaarden per portie
Energie: 170 kcal ( 714 kJ)
Eiwit: 1 g
Koolhydraten: 37 g
Vet: 2 g
Verzadigd vet: 1 g
Voedingsvezel: 3 g
Natrium: 36 mg

Vergelijkbare recepten

Zoutbeperkt nagerecht: Banaan-ananasshake een heerlijke combinatie van ananas en bananen

Banaan-ananasshake

Zoutbeperkt nagerecht: Banaan-ananasshake een heerlijke combinatie van ananas en bananen
Zoutarm nagerecht: Stoofpeertjes met kaneel stoofpeertjesijs. Schil de peertjes maar laat de steeltjes zitten. Doe de peertjes in een pan met de wijn, de bessenjenever, het kaneelstokje.

Stoofpeertjes met kaneel stoofpeertjesijs

Zoutarm nagerecht: Stoofpeertjes met kaneel stoofpeertjesijs. Schil de peertjes maar laat de steeltjes zitten. Doe de peertjes in een pan met de wijn,...
Zoutarm nagerecht: Ratatouille. Klop de eierdooier schuimig met de helft van de suiker. Smelt de chocolade au bain marie

Chocolademousse

Zoutarm nagerecht: Ratatouille. Klop de eierdooier schuimig met de helft van de suiker. Smelt de chocolade au bain marie
Zoutarm nagerecht: Gepofte appels. Verwarm de oven voor op 200°C. Was de appels en steek met een appelboor de klokhuizen eruit. Meng de amandelspijs met de rozijnen, citroenschil en kaneel in een.

Gepofte appels

Zoutarm nagerecht: Gepofte appels. Verwarm de oven voor op 200°C. Was de appels en steek met een appelboor de klokhuizen eruit. Meng de amandelspijs...
Zoutarm nagerecht: Bananenkwark. Schil de bananen, prak ze fijn met een vork. Klop de kwark door de bananenmoes.

Bananenkwark

Zoutarm nagerecht: Bananenkwark. Schil de bananen, prak ze fijn met een vork. Klop de kwark door de bananenmoes.
Zoutarm nagerecht: Mousse van mandarijntjes. Pers 2 mandarijnen uit (of houd 100 ml sap van de mandarijntjes uit blik apart).

Mousse van mandarijntjes

Zoutarm nagerecht: Mousse van mandarijntjes. Pers 2 mandarijnen uit (of houd 100 ml sap van de mandarijntjes uit blik apart).