Peren in vanillesiroop

Peren in vanillesiroop Zoutarm nagerecht: Peren in vanillesiroop. Breng het water in een middelgrote sauspan aan de kook, samen met de suiker, het vanillestokje en de citroenschil.

Bereiding

Aantal personen: 6 personen

Bereidingstijd: 2 uur en 15 minuten

Ingrediënten
- 90 g suiker
- 550 ml water
- een half vanillestokje, in lengte opengesneden
- 1 slinger citroenschil (ca. 9 cm lang)
- 6 stevige, geschilde peren
- Voor garnering: een bolletje roomijs of een kletskop

Bereidingswijze
Breng het water in een middelgrote sauspan aan de kook, samen met de suiker, het vanillestokje en de citroenschil. Laat de suiker al roerend oplossen en laat de siroop vervolgens 2 a 3 minuten op een matig vuur een beetje inkoken. Voeg de peren toe. Laat de siroop op een zacht pitje in de peren trekken tot ze aan de buitenkant doorzichtig worden. Haal daarna de peren uit de siroop en verdeel ze over dessertschaaltjes. Zeef de siroop, giet het over de vruchten en laat het gerecht twee uur in de koelkast staan voordat je het serveert. Leg ter garnering op ieder bordje een kletskop of een bolletje roomijs.

Voedingswaarden per portie
Energie: 170 kcal ( 714 kJ)
Eiwit: 1 g
Koolhydraten: 37 g
Vet: 2 g
Verzadigd vet: 1 g
Voedingsvezel: 3 g
Natrium: 36 mg

Vergelijkbare recepten

Zoutarm nagerecht: Perzikpakketjes met citroenhangop. Bedek een zeef met een schone theedoek. Schenk de yoghurt erin en laat hem minimaal 8 uur uitlekken tot een dikke massa.

Perzikpakketjes met citroenhangop

Zoutarm nagerecht: Perzikpakketjes met citroenhangop. Bedek een zeef met een schone theedoek. Schenk de yoghurt erin en laat hem minimaal 8 uur uitlek...
Zoutarm nagerecht: Chocoladesoufflé met chocoladecustard. Vet de soufflévorm van 850 ml in en strooi er wat bastardsuiker in. Breek de chocolade in stukken. Breng de melk en de boter tegen het kookpunt.

Chocoladesouffle met chocoladecustard

Zoutarm nagerecht: Chocoladesoufflé met chocoladecustard. Vet de soufflévorm van 850 ml in en strooi er wat bastardsuiker in. Breek de chocolade in st...
Zoutarm nagerecht: Bananenkwark. Schil de bananen, prak ze fijn met een vork. Klop de kwark door de bananenmoes.

Bananenkwark

Zoutarm nagerecht: Bananenkwark. Schil de bananen, prak ze fijn met een vork. Klop de kwark door de bananenmoes.
Zoutarm nagerecht: Gepofte appels. Verwarm de oven voor op 200°C. Was de appels en steek met een appelboor de klokhuizen eruit. Meng de amandelspijs met de rozijnen, citroenschil en kaneel in een.

Gepofte appels

Zoutarm nagerecht: Gepofte appels. Verwarm de oven voor op 200°C. Was de appels en steek met een appelboor de klokhuizen eruit. Meng de amandelspijs...
Zoutarm nagerecht: Gevulde appeltjes uit de oven. Verwarm de oven voor op 200°C. Knip de bitterkoekjes en abrikoosjes in kleine stukjes en meng ze in een kom met de kardemom en de helft van het sinaasappelsap.

Gevulde appeltjes uit de oven

Zoutarm nagerecht: Gevulde appeltjes uit de oven. Verwarm de oven voor op 200°C. Knip de bitterkoekjes en abrikoosjes in kleine stukjes en meng ze in...