Peren in vanillesiroop

Peren in vanillesiroop Zoutarm nagerecht: Peren in vanillesiroop. Breng het water in een middelgrote sauspan aan de kook, samen met de suiker, het vanillestokje en de citroenschil.

Bereiding

Aantal personen: 6 personen

Bereidingstijd: 2 uur en 15 minuten

Ingrediënten
- 90 g suiker
- 550 ml water
- een half vanillestokje, in lengte opengesneden
- 1 slinger citroenschil (ca. 9 cm lang)
- 6 stevige, geschilde peren
- Voor garnering: een bolletje roomijs of een kletskop

Bereidingswijze
Breng het water in een middelgrote sauspan aan de kook, samen met de suiker, het vanillestokje en de citroenschil. Laat de suiker al roerend oplossen en laat de siroop vervolgens 2 a 3 minuten op een matig vuur een beetje inkoken. Voeg de peren toe. Laat de siroop op een zacht pitje in de peren trekken tot ze aan de buitenkant doorzichtig worden. Haal daarna de peren uit de siroop en verdeel ze over dessertschaaltjes. Zeef de siroop, giet het over de vruchten en laat het gerecht twee uur in de koelkast staan voordat je het serveert. Leg ter garnering op ieder bordje een kletskop of een bolletje roomijs.

Voedingswaarden per portie
Energie: 170 kcal ( 714 kJ)
Eiwit: 1 g
Koolhydraten: 37 g
Vet: 2 g
Verzadigd vet: 1 g
Voedingsvezel: 3 g
Natrium: 36 mg

Vergelijkbare recepten

Zoutarm nagerecht: Mokkaparfait. Los de oploskoffie op in 2 eetlepels heet water. Doe de eidooiers met de suiker en het koffiemengsel in een kom.

Mokkaparfait

Zoutarm nagerecht: Mokkaparfait. Los de oploskoffie op in 2 eetlepels heet water. Doe de eidooiers met de suiker en het koffiemengsel in een kom.
Zoutarm nagerecht: Mousse van mandarijntjes. Pers 2 mandarijnen uit (of houd 100 ml sap van de mandarijntjes uit blik apart).

Mousse van mandarijntjes

Zoutarm nagerecht: Mousse van mandarijntjes. Pers 2 mandarijnen uit (of houd 100 ml sap van de mandarijntjes uit blik apart).
Zoutarm nagerecht: Stoofpeertjes met kaneel stoofpeertjesijs. Schil de peertjes maar laat de steeltjes zitten. Doe de peertjes in een pan met de wijn, de bessenjenever, het kaneelstokje.

Stoofpeertjes met kaneel stoofpeertjesijs

Zoutarm nagerecht: Stoofpeertjes met kaneel stoofpeertjesijs. Schil de peertjes maar laat de steeltjes zitten. Doe de peertjes in een pan met de wijn,...
Zoutarm nagerecht: Gevulde nectarines. Meng de chocolade met de amaretti-kruimels en de citroenschil. Klop het eiwit licht en voeg het met de helft van de Amaretto toe aan het mengsel.

Gevulde nectarines

Zoutarm nagerecht: Gevulde nectarines. Meng de chocolade met de amaretti-kruimels en de citroenschil. Klop het eiwit licht en voeg het met de helft va...
Zoutarm nagerecht: Gemarineerde aardbeien. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd de aardbeien doormidden. Boen de limoen schoon onder de warme kraan.

Gemarineerde aardbeien

Zoutarm nagerecht: Gemarineerde aardbeien. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd de aardbeien doormidden. Boen de limoen schoon onder de w...
Zoutarm nagerecht: Bananenkwark. Schil de bananen, prak ze fijn met een vork. Klop de kwark door de bananenmoes.

Bananenkwark

Zoutarm nagerecht: Bananenkwark. Schil de bananen, prak ze fijn met een vork. Klop de kwark door de bananenmoes.