Peren in vanillesiroop

Peren in vanillesiroop Zoutarm nagerecht: Peren in vanillesiroop. Breng het water in een middelgrote sauspan aan de kook, samen met de suiker, het vanillestokje en de citroenschil.

Bereiding

Aantal personen: 6 personen

Bereidingstijd: 2 uur en 15 minuten

Ingrediënten
- 90 g suiker
- 550 ml water
- een half vanillestokje, in lengte opengesneden
- 1 slinger citroenschil (ca. 9 cm lang)
- 6 stevige, geschilde peren
- Voor garnering: een bolletje roomijs of een kletskop

Bereidingswijze
Breng het water in een middelgrote sauspan aan de kook, samen met de suiker, het vanillestokje en de citroenschil. Laat de suiker al roerend oplossen en laat de siroop vervolgens 2 a 3 minuten op een matig vuur een beetje inkoken. Voeg de peren toe. Laat de siroop op een zacht pitje in de peren trekken tot ze aan de buitenkant doorzichtig worden. Haal daarna de peren uit de siroop en verdeel ze over dessertschaaltjes. Zeef de siroop, giet het over de vruchten en laat het gerecht twee uur in de koelkast staan voordat je het serveert. Leg ter garnering op ieder bordje een kletskop of een bolletje roomijs.

Voedingswaarden per portie
Energie: 170 kcal ( 714 kJ)
Eiwit: 1 g
Koolhydraten: 37 g
Vet: 2 g
Verzadigd vet: 1 g
Voedingsvezel: 3 g
Natrium: 36 mg

Vergelijkbare recepten

Zoutarm nagerecht: Gepofte appels. Verwarm de oven voor op 200°C. Was de appels en steek met een appelboor de klokhuizen eruit. Meng de amandelspijs met de rozijnen, citroenschil en kaneel in een.

Gepofte appels

Zoutarm nagerecht: Gepofte appels. Verwarm de oven voor op 200°C. Was de appels en steek met een appelboor de klokhuizen eruit. Meng de amandelspijs...
Zoutarm nagerecht: IJskoude milkshake. Pel en ontpit de meloen en snijd hem in stukken. Doe de meloen in de mixer met de bijna ontdooide frambozen en de melk.

IJskoude milkshake

Zoutarm nagerecht: IJskoude milkshake. Pel en ontpit de meloen en snijd hem in stukken. Doe de meloen in de mixer met de bijna ontdooide frambozen en...
Zoutarm nagerecht: Fruitsalade met Griekse yoghurt. Snijd de ananas in plakken, schil hem en zorg dat alle putjes en pitjes weg zijn. Snijd de kiwi in dikke plakken en de druiven in tweeën.

Fruitsalade met Griekse yoghurt

Zoutarm nagerecht: Fruitsalade met Griekse yoghurt. Snijd de ananas in plakken, schil hem en zorg dat alle putjes en pitjes weg zijn. Snijd de kiwi in...
Zoutarm nagerecht: Gemarineerde aardbeien. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd de aardbeien doormidden. Boen de limoen schoon onder de warme kraan.

Gemarineerde aardbeien

Zoutarm nagerecht: Gemarineerde aardbeien. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd de aardbeien doormidden. Boen de limoen schoon onder de w...
Zoutarm nagerecht: Appelcompote. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes. Was de rozijnen.

Appelcompote

Zoutarm nagerecht: Appelcompote. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes. Was de rozijnen.
Zoutarm nagerecht: Chocoladesoufflé met chocoladecustard. Vet de soufflévorm van 850 ml in en strooi er wat bastardsuiker in. Breek de chocolade in stukken. Breng de melk en de boter tegen het kookpunt.

Chocoladesouffle met chocoladecustard

Zoutarm nagerecht: Chocoladesoufflé met chocoladecustard. Vet de soufflévorm van 850 ml in en strooi er wat bastardsuiker in. Breek de chocolade in st...