Peren in vanillesiroop

Peren in vanillesiroop Zoutarm nagerecht: Peren in vanillesiroop. Breng het water in een middelgrote sauspan aan de kook, samen met de suiker, het vanillestokje en de citroenschil.

Bereiding

Aantal personen: 6 personen

Bereidingstijd: 2 uur en 15 minuten

Ingrediënten
- 90 g suiker
- 550 ml water
- een half vanillestokje, in lengte opengesneden
- 1 slinger citroenschil (ca. 9 cm lang)
- 6 stevige, geschilde peren
- Voor garnering: een bolletje roomijs of een kletskop

Bereidingswijze
Breng het water in een middelgrote sauspan aan de kook, samen met de suiker, het vanillestokje en de citroenschil. Laat de suiker al roerend oplossen en laat de siroop vervolgens 2 a 3 minuten op een matig vuur een beetje inkoken. Voeg de peren toe. Laat de siroop op een zacht pitje in de peren trekken tot ze aan de buitenkant doorzichtig worden. Haal daarna de peren uit de siroop en verdeel ze over dessertschaaltjes. Zeef de siroop, giet het over de vruchten en laat het gerecht twee uur in de koelkast staan voordat je het serveert. Leg ter garnering op ieder bordje een kletskop of een bolletje roomijs.

Voedingswaarden per portie
Energie: 170 kcal ( 714 kJ)
Eiwit: 1 g
Koolhydraten: 37 g
Vet: 2 g
Verzadigd vet: 1 g
Voedingsvezel: 3 g
Natrium: 36 mg

Vergelijkbare recepten

Zoutbeperkt nagerecht: Banaan-ananasshake een heerlijke combinatie van ananas en bananen

Banaan-ananasshake

Zoutbeperkt nagerecht: Banaan-ananasshake een heerlijke combinatie van ananas en bananen
Zoutarm nagerecht: Gevulde appeltjes uit de oven. Verwarm de oven voor op 200°C. Knip de bitterkoekjes en abrikoosjes in kleine stukjes en meng ze in een kom met de kardemom en de helft van het sinaasappelsap.

Gevulde appeltjes uit de oven

Zoutarm nagerecht: Gevulde appeltjes uit de oven. Verwarm de oven voor op 200°C. Knip de bitterkoekjes en abrikoosjes in kleine stukjes en meng ze in...
Zoutarm nagerecht: Citroenmousse. Week de gelatine in ca. 3 minuten in ruim koud water. Splits intussen de eieren en klop de eierdooiers met 2 el suiker met een mixer of garde in een grote kom.

Citroenmousse

Zoutarm nagerecht: Citroenmousse. Week de gelatine in ca. 3 minuten in ruim koud water. Splits intussen de eieren en klop de eierdooiers met 2 el suik...
Zoutarm nagerecht: Mokkaparfait. Los de oploskoffie op in 2 eetlepels heet water. Doe de eidooiers met de suiker en het koffiemengsel in een kom.

Mokkaparfait

Zoutarm nagerecht: Mokkaparfait. Los de oploskoffie op in 2 eetlepels heet water. Doe de eidooiers met de suiker en het koffiemengsel in een kom.
Zoutarm nagerecht: Stoofpeertjes met kaneel stoofpeertjesijs. Schil de peertjes maar laat de steeltjes zitten. Doe de peertjes in een pan met de wijn, de bessenjenever, het kaneelstokje.

Stoofpeertjes met kaneel stoofpeertjesijs

Zoutarm nagerecht: Stoofpeertjes met kaneel stoofpeertjesijs. Schil de peertjes maar laat de steeltjes zitten. Doe de peertjes in een pan met de wijn,...
Zoutarm nagerecht: IJskoude milkshake. Pel en ontpit de meloen en snijd hem in stukken. Doe de meloen in de mixer met de bijna ontdooide frambozen en de melk.

IJskoude milkshake

Zoutarm nagerecht: IJskoude milkshake. Pel en ontpit de meloen en snijd hem in stukken. Doe de meloen in de mixer met de bijna ontdooide frambozen en...