Mousse van mandarijntjes

Mousse van mandarijntjes Zoutarm nagerecht: Mousse van mandarijntjes. Pers 2 mandarijnen uit (of houd 100 ml sap van de mandarijntjes uit blik apart).

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten
- 4 mandarijnen ( of mandarijnpartjes op sap uit blik)
- 2 eieren
- 3 el zoetstof in poedervorm
- 400 g magere kwark
- 4 tl suiker

Bereidingswijze
Pers 2 mandarijnen uit (of houd 100 ml sap van de mandarijntjes uit blik apart). Scheid de eiwitten van de eidooiers schuimig met de zoetstof en giet het vruchtensap erbij. Voeg beetje bij beetje de kwark toe en meng het geheel. Klop de eiwitten tot sneeuw en spatel ze voorzichtig door het kwarkmengsel. Zet de mousse een halfuurtje in de vriezer. Pel de twee resterende mandarijnen, verdeel ze in partjes en verwijder de witte velletjes. Verdeel de mousse over vier glazen en garneer met de mandarijnpartjes en bestrooi met een el suiker.

Voedingswaarden per portie
Energie: 142 kcal (594 kJ)
Eiwit: 14 g
Koolhydraten: 14 g
Vet: 3 g
Verzadigd vet: 1 g
Voedingsvezel: 1 g
Natrium: 74 mg

Vergelijkbare recepten

Zoutarm nagerecht: Kokostaart met peren. Verwarm de oven voor op 210°C. Schil de peren en snijd ze in schijfjes. Neem een cakevorm (18 cm) en leg er bakpapier in.

Kokostaart met peren

Zoutarm nagerecht: Kokostaart met peren. Verwarm de oven voor op 210°C. Schil de peren en snijd ze in schijfjes. Neem een cakevorm (18 cm) en leg er...
Zoutarm nagerecht: Stoofpeertjes met kaneel stoofpeertjesijs. Schil de peertjes maar laat de steeltjes zitten. Doe de peertjes in een pan met de wijn, de bessenjenever, het kaneelstokje.

Stoofpeertjes met kaneel stoofpeertjesijs

Zoutarm nagerecht: Stoofpeertjes met kaneel stoofpeertjesijs. Schil de peertjes maar laat de steeltjes zitten. Doe de peertjes in een pan met de wijn,...
Zoutarm nagerecht: Ratatouille. Klop de eierdooier schuimig met de helft van de suiker. Smelt de chocolade au bain marie

Chocolademousse

Zoutarm nagerecht: Ratatouille. Klop de eierdooier schuimig met de helft van de suiker. Smelt de chocolade au bain marie
Zoutarm nagerecht: Mokkaparfait. Los de oploskoffie op in 2 eetlepels heet water. Doe de eidooiers met de suiker en het koffiemengsel in een kom.

Mokkaparfait

Zoutarm nagerecht: Mokkaparfait. Los de oploskoffie op in 2 eetlepels heet water. Doe de eidooiers met de suiker en het koffiemengsel in een kom.
Zoutarm nagerecht: Fruitsalade met Griekse yoghurt. Snijd de ananas in plakken, schil hem en zorg dat alle putjes en pitjes weg zijn. Snijd de kiwi in dikke plakken en de druiven in tweeën.

Fruitsalade met Griekse yoghurt

Zoutarm nagerecht: Fruitsalade met Griekse yoghurt. Snijd de ananas in plakken, schil hem en zorg dat alle putjes en pitjes weg zijn. Snijd de kiwi in...