Mousse van mandarijntjes

Mousse van mandarijntjes Zoutarm nagerecht: Mousse van mandarijntjes. Pers 2 mandarijnen uit (of houd 100 ml sap van de mandarijntjes uit blik apart).

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten
- 4 mandarijnen ( of mandarijnpartjes op sap uit blik)
- 2 eieren
- 3 el zoetstof in poedervorm
- 400 g magere kwark
- 4 tl suiker

Bereidingswijze
Pers 2 mandarijnen uit (of houd 100 ml sap van de mandarijntjes uit blik apart). Scheid de eiwitten van de eidooiers schuimig met de zoetstof en giet het vruchtensap erbij. Voeg beetje bij beetje de kwark toe en meng het geheel. Klop de eiwitten tot sneeuw en spatel ze voorzichtig door het kwarkmengsel. Zet de mousse een halfuurtje in de vriezer. Pel de twee resterende mandarijnen, verdeel ze in partjes en verwijder de witte velletjes. Verdeel de mousse over vier glazen en garneer met de mandarijnpartjes en bestrooi met een el suiker.

Voedingswaarden per portie
Energie: 142 kcal (594 kJ)
Eiwit: 14 g
Koolhydraten: 14 g
Vet: 3 g
Verzadigd vet: 1 g
Voedingsvezel: 1 g
Natrium: 74 mg

Vergelijkbare recepten

Zoutarm nagerecht: IJskoude milkshake. Pel en ontpit de meloen en snijd hem in stukken. Doe de meloen in de mixer met de bijna ontdooide frambozen en de melk.

IJskoude milkshake

Zoutarm nagerecht: IJskoude milkshake. Pel en ontpit de meloen en snijd hem in stukken. Doe de meloen in de mixer met de bijna ontdooide frambozen en...
Zoutarm nagerecht: Gevulde nectarines. Meng de chocolade met de amaretti-kruimels en de citroenschil. Klop het eiwit licht en voeg het met de helft van de Amaretto toe aan het mengsel.

Gevulde nectarines

Zoutarm nagerecht: Gevulde nectarines. Meng de chocolade met de amaretti-kruimels en de citroenschil. Klop het eiwit licht en voeg het met de helft va...
Zoutarm nagerecht: Citroenmousse. Week de gelatine in ca. 3 minuten in ruim koud water. Splits intussen de eieren en klop de eierdooiers met 2 el suiker met een mixer of garde in een grote kom.

Citroenmousse

Zoutarm nagerecht: Citroenmousse. Week de gelatine in ca. 3 minuten in ruim koud water. Splits intussen de eieren en klop de eierdooiers met 2 el suik...
Zoutarm nagerecht: Bananenkwark. Schil de bananen, prak ze fijn met een vork. Klop de kwark door de bananenmoes.

Bananenkwark

Zoutarm nagerecht: Bananenkwark. Schil de bananen, prak ze fijn met een vork. Klop de kwark door de bananenmoes.
Natriumarm nagerecht: Crèpes met vers fruit.

Crepes met vers fruit

Natriumarm nagerecht: Crèpes met vers fruit.
Zoutarm nagerecht: Stoofpeertjes met kaneel stoofpeertjesijs. Schil de peertjes maar laat de steeltjes zitten. Doe de peertjes in een pan met de wijn, de bessenjenever, het kaneelstokje.

Stoofpeertjes met kaneel stoofpeertjesijs

Zoutarm nagerecht: Stoofpeertjes met kaneel stoofpeertjesijs. Schil de peertjes maar laat de steeltjes zitten. Doe de peertjes in een pan met de wijn,...