Mousse van mandarijntjes

Mousse van mandarijntjes Zoutarm nagerecht: Mousse van mandarijntjes. Pers 2 mandarijnen uit (of houd 100 ml sap van de mandarijntjes uit blik apart).

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten
- 4 mandarijnen ( of mandarijnpartjes op sap uit blik)
- 2 eieren
- 3 el zoetstof in poedervorm
- 400 g magere kwark
- 4 tl suiker

Bereidingswijze
Pers 2 mandarijnen uit (of houd 100 ml sap van de mandarijntjes uit blik apart). Scheid de eiwitten van de eidooiers schuimig met de zoetstof en giet het vruchtensap erbij. Voeg beetje bij beetje de kwark toe en meng het geheel. Klop de eiwitten tot sneeuw en spatel ze voorzichtig door het kwarkmengsel. Zet de mousse een halfuurtje in de vriezer. Pel de twee resterende mandarijnen, verdeel ze in partjes en verwijder de witte velletjes. Verdeel de mousse over vier glazen en garneer met de mandarijnpartjes en bestrooi met een el suiker.

Voedingswaarden per portie
Energie: 142 kcal (594 kJ)
Eiwit: 14 g
Koolhydraten: 14 g
Vet: 3 g
Verzadigd vet: 1 g
Voedingsvezel: 1 g
Natrium: 74 mg

Vergelijkbare recepten

Zoutarm nagerecht: Chocoladesoufflé met chocoladecustard. Vet de soufflévorm van 850 ml in en strooi er wat bastardsuiker in. Breek de chocolade in stukken. Breng de melk en de boter tegen het kookpunt.

Chocoladesouffle met chocoladecustard

Zoutarm nagerecht: Chocoladesoufflé met chocoladecustard. Vet de soufflévorm van 850 ml in en strooi er wat bastardsuiker in. Breek de chocolade in st...
Zoutarm nagerecht: Peren in vanillesiroop. Breng het water in een middelgrote sauspan aan de kook, samen met de suiker, het vanillestokje en de citroenschil.

Peren in vanillesiroop

Zoutarm nagerecht: Peren in vanillesiroop. Breng het water in een middelgrote sauspan aan de kook, samen met de suiker, het vanillestokje en de citroe...
Zoutarm nagerecht: Gemarineerde aardbeien. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd de aardbeien doormidden. Boen de limoen schoon onder de warme kraan.

Gemarineerde aardbeien

Zoutarm nagerecht: Gemarineerde aardbeien. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd de aardbeien doormidden. Boen de limoen schoon onder de w...
Zoutarm nagerecht: Gevulde appeltjes uit de oven. Verwarm de oven voor op 200°C. Knip de bitterkoekjes en abrikoosjes in kleine stukjes en meng ze in een kom met de kardemom en de helft van het sinaasappelsap.

Gevulde appeltjes uit de oven

Zoutarm nagerecht: Gevulde appeltjes uit de oven. Verwarm de oven voor op 200°C. Knip de bitterkoekjes en abrikoosjes in kleine stukjes en meng ze in...
Zoutarm nagerecht: Appelcompote. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes. Was de rozijnen.

Appelcompote

Zoutarm nagerecht: Appelcompote. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes. Was de rozijnen.