Kokostaart met peren

Bereiding
Aantal personen: 4Bereidingstijd: 40 minuten
Ingrediënten
- 3 peren
- 300 g magere kwark
- 2 eieren
- schil van een ½ citroen
- 2 tl geraspte kokos
- 1 tl suiker
- enkele muntblaadjes
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 210°C. Schil de peren en snijd ze in schijfjes. Neem een cakevorm (18 cm) en leg er bakpapier in. Leg hierop de schijfjes peer dakpansgewijs over elkaar. Meng de kwark met de eieren en voeg de geraspte citroenschil en de kokos toe. Giet het geheel over de peren, bestrooi met de suiker en zet het geheel gedurende 20 minuten in de oven. Laat de taart afkoelen en haal deze uit de vorm. Dien op met de muntblaadjes.
Voedingswaarden per portie
Energie: 145 kcal (609 kJ)
Eiwit: 11 g
Koolhydraten: 16 g
Vet: 4 g
Verzadigd vet: 2 g
Voedingsvezel: 2g
Natrium: 64 mg
Tag's
Vergelijkbare recepten

Gevulde appeltjes uit de oven
Zoutarm nagerecht: Gevulde appeltjes uit de oven. Verwarm de oven voor op 200°C. Knip de bitterkoekjes en abrikoosjes in kleine stukjes en meng ze in...

Mokkaparfait
Zoutarm nagerecht: Mokkaparfait. Los de oploskoffie op in 2 eetlepels heet water. Doe de eidooiers met de suiker en het koffiemengsel in een kom.

Gepofte appels
Zoutarm nagerecht: Gepofte appels. Verwarm de oven voor op 200°C. Was de appels en steek met een appelboor de klokhuizen eruit. Meng de amandelspijs...

Bananenkwark
Zoutarm nagerecht: Bananenkwark. Schil de bananen, prak ze fijn met een vork. Klop de kwark door de bananenmoes.

Mousse van mandarijntjes
Zoutarm nagerecht: Mousse van mandarijntjes. Pers 2 mandarijnen uit (of houd 100 ml sap van de mandarijntjes uit blik apart).

Chocoladesouffle met chocoladecustard
Zoutarm nagerecht: Chocoladesoufflé met chocoladecustard. Vet de soufflévorm van 850 ml in en strooi er wat bastardsuiker in. Breek de chocolade in st...