Gevulde nectarines

Bereiding
Aantal personen: 6Bereidingstijd: 60 minuten
Ingrediënten
- 85 g pure chocolade fijngehakt
- 55 g verkruimelde amaretti
- 1 tl citroenschil, geraspt
- 1 groot eiwit
- 6 el Amaretto-likeur
- 6 nectarines, gehalveerd zonder pit
- 3 dl witte wijn
- 55 g melkchocolade, geraspt
- 6 el stijfgeklopte slagroom
Bereidingswijze
Meng de chocolade met de amaretti-kruimels en de citroenschil. Klop het eiwit licht en voeg het met de helft van de Amaretto toe aan het mengsel. Maak de holten in de nectarines met een scherp mes iets groter. Doe het verwijderde vruchtvlees bij het chocolademengsel en meng alles goed.
Verwarm de oven voor op 190°C. Leg de nectarines met de holte naar boven in een ovenschaal die net groot genoeg is voor een laag van de vruchten. Vul de holten met het chocolade-kruimelmengsel. Meng de wijn met de resterende Amaretto en schenk dit rond de nectarines in de schaal. Bak het fruit 40 tot 45 minuten tot de nectarines zacht zijn. Leg twee nectarinehelften op een bord en schep wat van het kookvocht erover. Bestrooi ze met de geraspte melkchocolade. Serveer direct met een eetlepel slagroom.
Voedingswaarden per portie
Energie: 229 kcal (960 kJ)
Eiwit: 4 g
Koolhydraten: 27 g
Vet: 11 g
Verzadigd vet: 6 g
Voedingsvezel: 1 g
Natrium: 51 mg
Vergelijkbare recepten

Appelcompote
Zoutarm nagerecht: Appelcompote. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes. Was de rozijnen.

Mousse van mandarijntjes
Zoutarm nagerecht: Mousse van mandarijntjes. Pers 2 mandarijnen uit (of houd 100 ml sap van de mandarijntjes uit blik apart).

Citroenmousse
Zoutarm nagerecht: Citroenmousse. Week de gelatine in ca. 3 minuten in ruim koud water. Splits intussen de eieren en klop de eierdooiers met 2 el suik...

IJskoude milkshake
Zoutarm nagerecht: IJskoude milkshake. Pel en ontpit de meloen en snijd hem in stukken. Doe de meloen in de mixer met de bijna ontdooide frambozen en...

Mokkaparfait
Zoutarm nagerecht: Mokkaparfait. Los de oploskoffie op in 2 eetlepels heet water. Doe de eidooiers met de suiker en het koffiemengsel in een kom.