Gevulde nectarines

Gevulde nectarines Zoutarm nagerecht: Gevulde nectarines. Meng de chocolade met de amaretti-kruimels en de citroenschil. Klop het eiwit licht en voeg het met de helft van de Amaretto toe aan het mengsel.

Bereiding

Aantal personen: 6

Bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten
- 85 g pure chocolade fijngehakt
- 55 g verkruimelde amaretti
- 1 tl citroenschil, geraspt
- 1 groot eiwit
- 6 el Amaretto-likeur
- 6 nectarines, gehalveerd zonder pit
- 3 dl witte wijn
- 55 g melkchocolade, geraspt
- 6 el stijfgeklopte slagroom

Bereidingswijze
Meng de chocolade met de amaretti-kruimels en de citroenschil. Klop het eiwit licht en voeg het met de helft van de Amaretto toe aan het mengsel. Maak de holten in de nectarines met een scherp mes iets groter. Doe het verwijderde vruchtvlees bij het chocolademengsel en meng alles goed.
Verwarm de oven voor op 190°C. Leg de nectarines met de holte naar boven in een ovenschaal die net groot genoeg is voor een laag van de vruchten. Vul de holten met het chocolade-kruimelmengsel. Meng de wijn met de resterende Amaretto en schenk dit rond de nectarines in de schaal. Bak het fruit 40 tot 45 minuten tot de nectarines zacht zijn. Leg twee nectarinehelften op een bord en schep wat van het kookvocht erover. Bestrooi ze met de geraspte melkchocolade. Serveer direct met een eetlepel slagroom.

Voedingswaarden per portie
Energie: 229 kcal (960 kJ)
Eiwit: 4 g
Koolhydraten: 27 g
Vet: 11 g
Verzadigd vet: 6 g
Voedingsvezel: 1 g
Natrium: 51 mg

Vergelijkbare recepten

Zoutarm nagerecht: Bananenkwark. Schil de bananen, prak ze fijn met een vork. Klop de kwark door de bananenmoes.

Bananenkwark

Zoutarm nagerecht: Bananenkwark. Schil de bananen, prak ze fijn met een vork. Klop de kwark door de bananenmoes.
Zoutarm nagerecht: Chocoladesoufflé met chocoladecustard. Vet de soufflévorm van 850 ml in en strooi er wat bastardsuiker in. Breek de chocolade in stukken. Breng de melk en de boter tegen het kookpunt.

Chocoladesouffle met chocoladecustard

Zoutarm nagerecht: Chocoladesoufflé met chocoladecustard. Vet de soufflévorm van 850 ml in en strooi er wat bastardsuiker in. Breek de chocolade in st...
Zoutarm nagerecht: IJskoude milkshake. Pel en ontpit de meloen en snijd hem in stukken. Doe de meloen in de mixer met de bijna ontdooide frambozen en de melk.

IJskoude milkshake

Zoutarm nagerecht: IJskoude milkshake. Pel en ontpit de meloen en snijd hem in stukken. Doe de meloen in de mixer met de bijna ontdooide frambozen en...
Zoutarm nagerecht: Gevulde appeltjes uit de oven. Verwarm de oven voor op 200°C. Knip de bitterkoekjes en abrikoosjes in kleine stukjes en meng ze in een kom met de kardemom en de helft van het sinaasappelsap.

Gevulde appeltjes uit de oven

Zoutarm nagerecht: Gevulde appeltjes uit de oven. Verwarm de oven voor op 200°C. Knip de bitterkoekjes en abrikoosjes in kleine stukjes en meng ze in...
Zoutarm nagerecht: Peren in vanillesiroop. Breng het water in een middelgrote sauspan aan de kook, samen met de suiker, het vanillestokje en de citroenschil.

Peren in vanillesiroop

Zoutarm nagerecht: Peren in vanillesiroop. Breng het water in een middelgrote sauspan aan de kook, samen met de suiker, het vanillestokje en de citroe...
Zoutarm nagerecht: Fruitsalade met Griekse yoghurt. Snijd de ananas in plakken, schil hem en zorg dat alle putjes en pitjes weg zijn. Snijd de kiwi in dikke plakken en de druiven in tweeën.

Fruitsalade met Griekse yoghurt

Zoutarm nagerecht: Fruitsalade met Griekse yoghurt. Snijd de ananas in plakken, schil hem en zorg dat alle putjes en pitjes weg zijn. Snijd de kiwi in...