Gevulde nectarines

Gevulde nectarines Zoutarm nagerecht: Gevulde nectarines. Meng de chocolade met de amaretti-kruimels en de citroenschil. Klop het eiwit licht en voeg het met de helft van de Amaretto toe aan het mengsel.

Bereiding

Aantal personen: 6

Bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten
- 85 g pure chocolade fijngehakt
- 55 g verkruimelde amaretti
- 1 tl citroenschil, geraspt
- 1 groot eiwit
- 6 el Amaretto-likeur
- 6 nectarines, gehalveerd zonder pit
- 3 dl witte wijn
- 55 g melkchocolade, geraspt
- 6 el stijfgeklopte slagroom

Bereidingswijze
Meng de chocolade met de amaretti-kruimels en de citroenschil. Klop het eiwit licht en voeg het met de helft van de Amaretto toe aan het mengsel. Maak de holten in de nectarines met een scherp mes iets groter. Doe het verwijderde vruchtvlees bij het chocolademengsel en meng alles goed.
Verwarm de oven voor op 190°C. Leg de nectarines met de holte naar boven in een ovenschaal die net groot genoeg is voor een laag van de vruchten. Vul de holten met het chocolade-kruimelmengsel. Meng de wijn met de resterende Amaretto en schenk dit rond de nectarines in de schaal. Bak het fruit 40 tot 45 minuten tot de nectarines zacht zijn. Leg twee nectarinehelften op een bord en schep wat van het kookvocht erover. Bestrooi ze met de geraspte melkchocolade. Serveer direct met een eetlepel slagroom.

Voedingswaarden per portie
Energie: 229 kcal (960 kJ)
Eiwit: 4 g
Koolhydraten: 27 g
Vet: 11 g
Verzadigd vet: 6 g
Voedingsvezel: 1 g
Natrium: 51 mg

Vergelijkbare recepten

Zoutarm nagerecht: Fruitsalade met Griekse yoghurt. Snijd de ananas in plakken, schil hem en zorg dat alle putjes en pitjes weg zijn. Snijd de kiwi in dikke plakken en de druiven in tweeën.

Fruitsalade met Griekse yoghurt

Zoutarm nagerecht: Fruitsalade met Griekse yoghurt. Snijd de ananas in plakken, schil hem en zorg dat alle putjes en pitjes weg zijn. Snijd de kiwi in...
Zoutarm nagerecht: Gemarineerde aardbeien. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd de aardbeien doormidden. Boen de limoen schoon onder de warme kraan.

Gemarineerde aardbeien

Zoutarm nagerecht: Gemarineerde aardbeien. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd de aardbeien doormidden. Boen de limoen schoon onder de w...
Zoutarm nagerecht: Mousse van mandarijntjes. Pers 2 mandarijnen uit (of houd 100 ml sap van de mandarijntjes uit blik apart).

Mousse van mandarijntjes

Zoutarm nagerecht: Mousse van mandarijntjes. Pers 2 mandarijnen uit (of houd 100 ml sap van de mandarijntjes uit blik apart).
Natriumarm nagerecht: Crèpes met vers fruit.

Crepes met vers fruit

Natriumarm nagerecht: Crèpes met vers fruit.
Zoutarm nagerecht: IJskoude milkshake. Pel en ontpit de meloen en snijd hem in stukken. Doe de meloen in de mixer met de bijna ontdooide frambozen en de melk.

IJskoude milkshake

Zoutarm nagerecht: IJskoude milkshake. Pel en ontpit de meloen en snijd hem in stukken. Doe de meloen in de mixer met de bijna ontdooide frambozen en...
Zoutarm nagerecht: Bananenkwark. Schil de bananen, prak ze fijn met een vork. Klop de kwark door de bananenmoes.

Bananenkwark

Zoutarm nagerecht: Bananenkwark. Schil de bananen, prak ze fijn met een vork. Klop de kwark door de bananenmoes.