Gevulde nectarines

Gevulde nectarines Zoutarm nagerecht: Gevulde nectarines. Meng de chocolade met de amaretti-kruimels en de citroenschil. Klop het eiwit licht en voeg het met de helft van de Amaretto toe aan het mengsel.

Bereiding

Aantal personen: 6

Bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten
- 85 g pure chocolade fijngehakt
- 55 g verkruimelde amaretti
- 1 tl citroenschil, geraspt
- 1 groot eiwit
- 6 el Amaretto-likeur
- 6 nectarines, gehalveerd zonder pit
- 3 dl witte wijn
- 55 g melkchocolade, geraspt
- 6 el stijfgeklopte slagroom

Bereidingswijze
Meng de chocolade met de amaretti-kruimels en de citroenschil. Klop het eiwit licht en voeg het met de helft van de Amaretto toe aan het mengsel. Maak de holten in de nectarines met een scherp mes iets groter. Doe het verwijderde vruchtvlees bij het chocolademengsel en meng alles goed.
Verwarm de oven voor op 190°C. Leg de nectarines met de holte naar boven in een ovenschaal die net groot genoeg is voor een laag van de vruchten. Vul de holten met het chocolade-kruimelmengsel. Meng de wijn met de resterende Amaretto en schenk dit rond de nectarines in de schaal. Bak het fruit 40 tot 45 minuten tot de nectarines zacht zijn. Leg twee nectarinehelften op een bord en schep wat van het kookvocht erover. Bestrooi ze met de geraspte melkchocolade. Serveer direct met een eetlepel slagroom.

Voedingswaarden per portie
Energie: 229 kcal (960 kJ)
Eiwit: 4 g
Koolhydraten: 27 g
Vet: 11 g
Verzadigd vet: 6 g
Voedingsvezel: 1 g
Natrium: 51 mg

Vergelijkbare recepten

Zoutarm nagerecht: Appelcompote. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes. Was de rozijnen.

Appelcompote

Zoutarm nagerecht: Appelcompote. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes. Was de rozijnen.
Zoutarm nagerecht: Stoofpeertjes met kaneel stoofpeertjesijs. Schil de peertjes maar laat de steeltjes zitten. Doe de peertjes in een pan met de wijn, de bessenjenever, het kaneelstokje.

Stoofpeertjes met kaneel stoofpeertjesijs

Zoutarm nagerecht: Stoofpeertjes met kaneel stoofpeertjesijs. Schil de peertjes maar laat de steeltjes zitten. Doe de peertjes in een pan met de wijn,...
Zoutarm nagerecht: Gepofte appels. Verwarm de oven voor op 200°C. Was de appels en steek met een appelboor de klokhuizen eruit. Meng de amandelspijs met de rozijnen, citroenschil en kaneel in een.

Gepofte appels

Zoutarm nagerecht: Gepofte appels. Verwarm de oven voor op 200°C. Was de appels en steek met een appelboor de klokhuizen eruit. Meng de amandelspijs...
Zoutarm nagerecht: Gevulde appeltjes uit de oven. Verwarm de oven voor op 200°C. Knip de bitterkoekjes en abrikoosjes in kleine stukjes en meng ze in een kom met de kardemom en de helft van het sinaasappelsap.

Gevulde appeltjes uit de oven

Zoutarm nagerecht: Gevulde appeltjes uit de oven. Verwarm de oven voor op 200°C. Knip de bitterkoekjes en abrikoosjes in kleine stukjes en meng ze in...
Zoutarm nagerecht: Perzikpakketjes met citroenhangop. Bedek een zeef met een schone theedoek. Schenk de yoghurt erin en laat hem minimaal 8 uur uitlekken tot een dikke massa.

Perzikpakketjes met citroenhangop

Zoutarm nagerecht: Perzikpakketjes met citroenhangop. Bedek een zeef met een schone theedoek. Schenk de yoghurt erin en laat hem minimaal 8 uur uitlek...
Zoutarm nagerecht: Gemarineerde aardbeien. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd de aardbeien doormidden. Boen de limoen schoon onder de warme kraan.

Gemarineerde aardbeien

Zoutarm nagerecht: Gemarineerde aardbeien. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd de aardbeien doormidden. Boen de limoen schoon onder de w...