Gevulde appeltjes uit de oven

Gevulde appeltjes uit de oven Zoutarm nagerecht: Gevulde appeltjes uit de oven. Verwarm de oven voor op 200°C. Knip de bitterkoekjes en abrikoosjes in kleine stukjes en meng ze in een kom met de kardemom en de helft van het sinaasappelsap.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 40 min

Ingrediënten
- 4 bitterkoekjes
- 2 gedroogde abrikoosjes
- 0.5 tl kardemom of kaneel
- Sap van 1 sinaasappel
- 4 appels
- 2 el geschaafde amandelen
- 4 el margarine zonder zout, bv: Becel Multi voor koken, (roer)bakken en braden

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Knip de bitterkoekjes en abrikoosjes in kleine stukjes en meng ze in een kom met de kardemom en de helft van het sinaasappelsap. Laat dit even staan.
Schil de appels en boor het klokhuis eruit. Maak de holte iets groter en vul de holtes met het abrikozenmengsel, druk dit goed aan.
Zet de appels naast elkaar in een kleine en lage ovenschaal of in eennpersoons ovenschaaltjes en schenk de rest van het sinaasappelsap op de bodem. Strooi de amandelen over de appels en druppel de vloeibare margarine erover.
Bak de appeltjes in 25 minuten goudbruin en gaar.

Voedingswaarden per portie
Energie: 224 kcal ( 941 kJ)
Eiwit: 2 g
Koolhydraten: 23 g
Vet totaal: 14 g
Verzadigd vet: 2 g
Vezel: 4g
Natrium: 35 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm nagerecht: Chocoladesoufflé met chocoladecustard. Vet de soufflévorm van 850 ml in en strooi er wat bastardsuiker in. Breek de chocolade in stukken. Breng de melk en de boter tegen het kookpunt.

Chocoladesouffle met chocoladecustard

Zoutarm nagerecht: Chocoladesoufflé met chocoladecustard. Vet de soufflévorm van 850 ml in en strooi er wat bastardsuiker in. Breek de chocolade in st...
Zoutarm nagerecht: Stoofpeertjes met kaneel stoofpeertjesijs. Schil de peertjes maar laat de steeltjes zitten. Doe de peertjes in een pan met de wijn, de bessenjenever, het kaneelstokje.

Stoofpeertjes met kaneel stoofpeertjesijs

Zoutarm nagerecht: Stoofpeertjes met kaneel stoofpeertjesijs. Schil de peertjes maar laat de steeltjes zitten. Doe de peertjes in een pan met de wijn,...
Zoutarm nagerecht: Citroenmousse. Week de gelatine in ca. 3 minuten in ruim koud water. Splits intussen de eieren en klop de eierdooiers met 2 el suiker met een mixer of garde in een grote kom.

Citroenmousse

Zoutarm nagerecht: Citroenmousse. Week de gelatine in ca. 3 minuten in ruim koud water. Splits intussen de eieren en klop de eierdooiers met 2 el suik...
Zoutarm nagerecht: Bananenkwark. Schil de bananen, prak ze fijn met een vork. Klop de kwark door de bananenmoes.

Bananenkwark

Zoutarm nagerecht: Bananenkwark. Schil de bananen, prak ze fijn met een vork. Klop de kwark door de bananenmoes.
Zoutarm nagerecht: Fruitsalade met Griekse yoghurt. Snijd de ananas in plakken, schil hem en zorg dat alle putjes en pitjes weg zijn. Snijd de kiwi in dikke plakken en de druiven in tweeën.

Fruitsalade met Griekse yoghurt

Zoutarm nagerecht: Fruitsalade met Griekse yoghurt. Snijd de ananas in plakken, schil hem en zorg dat alle putjes en pitjes weg zijn. Snijd de kiwi in...
Zoutarm nagerecht: Ratatouille. Klop de eierdooier schuimig met de helft van de suiker. Smelt de chocolade au bain marie

Chocolademousse

Zoutarm nagerecht: Ratatouille. Klop de eierdooier schuimig met de helft van de suiker. Smelt de chocolade au bain marie