Gevulde appeltjes uit de oven

Gevulde appeltjes uit de oven Zoutarm nagerecht: Gevulde appeltjes uit de oven. Verwarm de oven voor op 200°C. Knip de bitterkoekjes en abrikoosjes in kleine stukjes en meng ze in een kom met de kardemom en de helft van het sinaasappelsap.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 40 min

Ingrediënten
- 4 bitterkoekjes
- 2 gedroogde abrikoosjes
- 0.5 tl kardemom of kaneel
- Sap van 1 sinaasappel
- 4 appels
- 2 el geschaafde amandelen
- 4 el margarine zonder zout, bv: Becel Multi voor koken, (roer)bakken en braden

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Knip de bitterkoekjes en abrikoosjes in kleine stukjes en meng ze in een kom met de kardemom en de helft van het sinaasappelsap. Laat dit even staan.
Schil de appels en boor het klokhuis eruit. Maak de holte iets groter en vul de holtes met het abrikozenmengsel, druk dit goed aan.
Zet de appels naast elkaar in een kleine en lage ovenschaal of in eennpersoons ovenschaaltjes en schenk de rest van het sinaasappelsap op de bodem. Strooi de amandelen over de appels en druppel de vloeibare margarine erover.
Bak de appeltjes in 25 minuten goudbruin en gaar.

Voedingswaarden per portie
Energie: 224 kcal ( 941 kJ)
Eiwit: 2 g
Koolhydraten: 23 g
Vet totaal: 14 g
Verzadigd vet: 2 g
Vezel: 4g
Natrium: 35 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm nagerecht: Kokostaart met peren. Verwarm de oven voor op 210°C. Schil de peren en snijd ze in schijfjes. Neem een cakevorm (18 cm) en leg er bakpapier in.

Kokostaart met peren

Zoutarm nagerecht: Kokostaart met peren. Verwarm de oven voor op 210°C. Schil de peren en snijd ze in schijfjes. Neem een cakevorm (18 cm) en leg er...
Zoutarm nagerecht: Gepofte appels. Verwarm de oven voor op 200°C. Was de appels en steek met een appelboor de klokhuizen eruit. Meng de amandelspijs met de rozijnen, citroenschil en kaneel in een.

Gepofte appels

Zoutarm nagerecht: Gepofte appels. Verwarm de oven voor op 200°C. Was de appels en steek met een appelboor de klokhuizen eruit. Meng de amandelspijs...
Zoutarm nagerecht: Peren in vanillesiroop. Breng het water in een middelgrote sauspan aan de kook, samen met de suiker, het vanillestokje en de citroenschil.

Peren in vanillesiroop

Zoutarm nagerecht: Peren in vanillesiroop. Breng het water in een middelgrote sauspan aan de kook, samen met de suiker, het vanillestokje en de citroe...
Zoutarm nagerecht: Chocoladesoufflé met chocoladecustard. Vet de soufflévorm van 850 ml in en strooi er wat bastardsuiker in. Breek de chocolade in stukken. Breng de melk en de boter tegen het kookpunt.

Chocoladesouffle met chocoladecustard

Zoutarm nagerecht: Chocoladesoufflé met chocoladecustard. Vet de soufflévorm van 850 ml in en strooi er wat bastardsuiker in. Breek de chocolade in st...
Zoutbeperkt nagerecht: Banaan-ananasshake een heerlijke combinatie van ananas en bananen

Banaan-ananasshake

Zoutbeperkt nagerecht: Banaan-ananasshake een heerlijke combinatie van ananas en bananen
Zoutarm nagerecht: Mousse van mandarijntjes. Pers 2 mandarijnen uit (of houd 100 ml sap van de mandarijntjes uit blik apart).

Mousse van mandarijntjes

Zoutarm nagerecht: Mousse van mandarijntjes. Pers 2 mandarijnen uit (of houd 100 ml sap van de mandarijntjes uit blik apart).