Gemarineerde aardbeien

Gemarineerde aardbeien Zoutarm nagerecht: Gemarineerde aardbeien. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd de aardbeien doormidden. Boen de limoen schoon onder de warme kraan.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 60 min

Ingrediënten
- 400 g aardbeien
- 1 limoen
- 4 el kristalsuiker

Bereiding
Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd de aardbeien doormidden. Boen de limoen schoon onder de warme kraan. Trek sliertjes schil van de limoen (met een zesteur/sambaltrekker) en pers de limoen uit. Meng de schilletjes en het limoensap met de suiker door de aardbeien. Laat de aardbeien minimaal een uur marineren in de koelkast.

Voedingswaarden per portie
Energie: 46 kcal ( 193 kJ)
Eiwit: 1 g
Koolhydraten: 11 g
Vet totaal: 0 g
Verzadigd vet: 0 g
Vezel: 2 g
Natrium: 3 mg

Vergelijkbare recepten

Zoutarm nagerecht: Appelcompote. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes. Was de rozijnen.

Appelcompote

Zoutarm nagerecht: Appelcompote. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes. Was de rozijnen.
Zoutarm nagerecht: Mokkaparfait. Los de oploskoffie op in 2 eetlepels heet water. Doe de eidooiers met de suiker en het koffiemengsel in een kom.

Mokkaparfait

Zoutarm nagerecht: Mokkaparfait. Los de oploskoffie op in 2 eetlepels heet water. Doe de eidooiers met de suiker en het koffiemengsel in een kom.
Zoutarm nagerecht: Chocoladesoufflé met chocoladecustard. Vet de soufflévorm van 850 ml in en strooi er wat bastardsuiker in. Breek de chocolade in stukken. Breng de melk en de boter tegen het kookpunt.

Chocoladesouffle met chocoladecustard

Zoutarm nagerecht: Chocoladesoufflé met chocoladecustard. Vet de soufflévorm van 850 ml in en strooi er wat bastardsuiker in. Breek de chocolade in st...
Zoutarm nagerecht: Fruitsalade met Griekse yoghurt. Snijd de ananas in plakken, schil hem en zorg dat alle putjes en pitjes weg zijn. Snijd de kiwi in dikke plakken en de druiven in tweeën.

Fruitsalade met Griekse yoghurt

Zoutarm nagerecht: Fruitsalade met Griekse yoghurt. Snijd de ananas in plakken, schil hem en zorg dat alle putjes en pitjes weg zijn. Snijd de kiwi in...
Zoutarm nagerecht: Gevulde nectarines. Meng de chocolade met de amaretti-kruimels en de citroenschil. Klop het eiwit licht en voeg het met de helft van de Amaretto toe aan het mengsel.

Gevulde nectarines

Zoutarm nagerecht: Gevulde nectarines. Meng de chocolade met de amaretti-kruimels en de citroenschil. Klop het eiwit licht en voeg het met de helft va...
Zoutbeperkt nagerecht: Banaan-ananasshake een heerlijke combinatie van ananas en bananen

Banaan-ananasshake

Zoutbeperkt nagerecht: Banaan-ananasshake een heerlijke combinatie van ananas en bananen