Gemarineerde aardbeien

Gemarineerde aardbeien Zoutarm nagerecht: Gemarineerde aardbeien. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd de aardbeien doormidden. Boen de limoen schoon onder de warme kraan.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 60 min

Ingrediënten
- 400 g aardbeien
- 1 limoen
- 4 el kristalsuiker

Bereiding
Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd de aardbeien doormidden. Boen de limoen schoon onder de warme kraan. Trek sliertjes schil van de limoen (met een zesteur/sambaltrekker) en pers de limoen uit. Meng de schilletjes en het limoensap met de suiker door de aardbeien. Laat de aardbeien minimaal een uur marineren in de koelkast.

Voedingswaarden per portie
Energie: 46 kcal ( 193 kJ)
Eiwit: 1 g
Koolhydraten: 11 g
Vet totaal: 0 g
Verzadigd vet: 0 g
Vezel: 2 g
Natrium: 3 mg

Vergelijkbare recepten

Zoutbeperkt nagerecht: Banaan-ananasshake een heerlijke combinatie van ananas en bananen

Banaan-ananasshake

Zoutbeperkt nagerecht: Banaan-ananasshake een heerlijke combinatie van ananas en bananen
Zoutarm nagerecht: Stoofpeertjes met kaneel stoofpeertjesijs. Schil de peertjes maar laat de steeltjes zitten. Doe de peertjes in een pan met de wijn, de bessenjenever, het kaneelstokje.

Stoofpeertjes met kaneel stoofpeertjesijs

Zoutarm nagerecht: Stoofpeertjes met kaneel stoofpeertjesijs. Schil de peertjes maar laat de steeltjes zitten. Doe de peertjes in een pan met de wijn,...
Zoutarm nagerecht: Gepofte appels. Verwarm de oven voor op 200°C. Was de appels en steek met een appelboor de klokhuizen eruit. Meng de amandelspijs met de rozijnen, citroenschil en kaneel in een.

Gepofte appels

Zoutarm nagerecht: Gepofte appels. Verwarm de oven voor op 200°C. Was de appels en steek met een appelboor de klokhuizen eruit. Meng de amandelspijs...
Zoutarm nagerecht: IJskoude milkshake. Pel en ontpit de meloen en snijd hem in stukken. Doe de meloen in de mixer met de bijna ontdooide frambozen en de melk.

IJskoude milkshake

Zoutarm nagerecht: IJskoude milkshake. Pel en ontpit de meloen en snijd hem in stukken. Doe de meloen in de mixer met de bijna ontdooide frambozen en...
Zoutarm nagerecht: Kokostaart met peren. Verwarm de oven voor op 210°C. Schil de peren en snijd ze in schijfjes. Neem een cakevorm (18 cm) en leg er bakpapier in.

Kokostaart met peren

Zoutarm nagerecht: Kokostaart met peren. Verwarm de oven voor op 210°C. Schil de peren en snijd ze in schijfjes. Neem een cakevorm (18 cm) en leg er...