Fruitsalade met Griekse yoghurt

Bereiding
Aantal personen: 4Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten
- 1 verse ananas
- 150 g rode druiven
- 2 kiwi's
- aardbeiensaus
- 4 el Griekse yoghurt
Bereidingswijze
Snijd de ananas in plakken, schil hem en zorg dat alle putjes en pitjes weg zijn. Snijd de kiwi in dikke plakken en de druiven in tweeën. Verdeel het fruit over de vier coupes en schep er een lepel yoghurt op. Garneer met een eetlepel aardbeiensaus en wat geschaafde amandelen.
Voedingswaarden per portie
Energie: 135 kcal (567 kJ)
Eiwit: 2 g
Koolhydraten: 31 g
Vet: 0 g
Verzadigd vet: 0 g
Voedingsvezel: 3 g
Natrium: 8 mg
Vergelijkbare recepten

Citroenmousse
Zoutarm nagerecht: Citroenmousse. Week de gelatine in ca. 3 minuten in ruim koud water. Splits intussen de eieren en klop de eierdooiers met 2 el suik...

Peren in vanillesiroop
Zoutarm nagerecht: Peren in vanillesiroop. Breng het water in een middelgrote sauspan aan de kook, samen met de suiker, het vanillestokje en de citroe...

Kokostaart met peren
Zoutarm nagerecht: Kokostaart met peren. Verwarm de oven voor op 210°C. Schil de peren en snijd ze in schijfjes. Neem een cakevorm (18 cm) en leg er...

Gemarineerde aardbeien
Zoutarm nagerecht: Gemarineerde aardbeien. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd de aardbeien doormidden. Boen de limoen schoon onder de w...

Mousse van mandarijntjes
Zoutarm nagerecht: Mousse van mandarijntjes. Pers 2 mandarijnen uit (of houd 100 ml sap van de mandarijntjes uit blik apart).

Gevulde nectarines
Zoutarm nagerecht: Gevulde nectarines. Meng de chocolade met de amaretti-kruimels en de citroenschil. Klop het eiwit licht en voeg het met de helft va...