Crepes met vers fruit

Crepes met vers fruit

Natriumarm nagerecht: Crèpes met vers fruit.

Bereiding

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten
- 200 gram druiven zonder pit
- 2 sinaasappels
- 2 peren
- Citroensap
- 2 kiwis
- 4 eiwitten
- 4 eetlepels maizena
- Olie

Bereidingswijze
Maak het fruit schoon en snijd het klein. Druppel wat citroensap over de peer om verkleuren te voorkomen. Roer het eiwit los en maak er met de maizena en 2 eetlepels water een glad beslag van. Bestrijk een kleine koekenpan met een antiaanbaklaag met wat olie en verwarm de pan. Giet er de helft van het beslag in en zorg er voor dat de bodem niet helemaal is bedekt. Laat het in enkele seconden stollen en laat het op keukenpapier glijden. Bak zo de tweede crêpe. Leg ze op borden, verdeel het fruit er over en sla ze dubbel.

Voedingswaarde per portie
Energie: 320 kcal (1344 kJ)
Eiwit: 10 g
Koolhydraten: 56 g
Vet: 4 g
Verzadigd vet: 0 g
Voedingsvezel: 8 g
Natrium: 100 mg

Vergelijkbare recepten

Zoutarm nagerecht: Peren in vanillesiroop. Breng het water in een middelgrote sauspan aan de kook, samen met de suiker, het vanillestokje en de citroenschil.

Peren in vanillesiroop

Zoutarm nagerecht: Peren in vanillesiroop. Breng het water in een middelgrote sauspan aan de kook, samen met de suiker, het vanillestokje en de citroe...
Zoutarm nagerecht: Bananenkwark. Schil de bananen, prak ze fijn met een vork. Klop de kwark door de bananenmoes.

Bananenkwark

Zoutarm nagerecht: Bananenkwark. Schil de bananen, prak ze fijn met een vork. Klop de kwark door de bananenmoes.
Zoutarm nagerecht: Gevulde appeltjes uit de oven. Verwarm de oven voor op 200°C. Knip de bitterkoekjes en abrikoosjes in kleine stukjes en meng ze in een kom met de kardemom en de helft van het sinaasappelsap.

Gevulde appeltjes uit de oven

Zoutarm nagerecht: Gevulde appeltjes uit de oven. Verwarm de oven voor op 200°C. Knip de bitterkoekjes en abrikoosjes in kleine stukjes en meng ze...
Zoutarm nagerecht: Fruitsalade met Griekse yoghurt. Snijd de ananas in plakken, schil hem en zorg dat alle putjes en pitjes weg zijn. Snijd de kiwi in dikke plakken en de druiven in tweeën.

Fruitsalade met Griekse yoghurt

Zoutarm nagerecht: Fruitsalade met Griekse yoghurt. Snijd de ananas in plakken, schil hem en zorg dat alle putjes en pitjes weg zijn. Snijd de kiwi in...
Zoutarm nagerecht: Perzikpakketjes met citroenhangop. Bedek een zeef met een schone theedoek. Schenk de yoghurt erin en laat hem minimaal 8 uur uitlekken tot een dikke massa.

Perzikpakketjes met citroenhangop

Zoutarm nagerecht: Perzikpakketjes met citroenhangop. Bedek een zeef met een schone theedoek. Schenk de yoghurt erin en laat hem minimaal 8 uur uitlek...
Zoutarm nagerecht: Citroenmousse. Week de gelatine in ca. 3 minuten in ruim koud water. Splits intussen de eieren en klop de eierdooiers met 2 el suiker met een mixer of garde in een grote kom.

Citroenmousse

Zoutarm nagerecht: Citroenmousse. Week de gelatine in ca. 3 minuten in ruim koud water. Splits intussen de eieren en klop de eierdooiers met 2 el suik...