Crepes met vers fruit

Crepes met vers fruit

Natriumarm nagerecht: Crèpes met vers fruit.

Bereiding

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten
- 200 gram druiven zonder pit
- 2 sinaasappels
- 2 peren
- Citroensap
- 2 kiwis
- 4 eiwitten
- 4 eetlepels maizena
- Olie

Bereidingswijze
Maak het fruit schoon en snijd het klein. Druppel wat citroensap over de peer om verkleuren te voorkomen. Roer het eiwit los en maak er met de maizena en 2 eetlepels water een glad beslag van. Bestrijk een kleine koekenpan met een antiaanbaklaag met wat olie en verwarm de pan. Giet er de helft van het beslag in en zorg er voor dat de bodem niet helemaal is bedekt. Laat het in enkele seconden stollen en laat het op keukenpapier glijden. Bak zo de tweede crêpe. Leg ze op borden, verdeel het fruit er over en sla ze dubbel.

Voedingswaarde per portie
Energie: 320 kcal (1344 kJ)
Eiwit: 10 g
Koolhydraten: 56 g
Vet: 4 g
Verzadigd vet: 0 g
Voedingsvezel: 8 g
Natrium: 100 mg

Vergelijkbare recepten

Zoutarm nagerecht: Kokostaart met peren. Verwarm de oven voor op 210°C. Schil de peren en snijd ze in schijfjes. Neem een cakevorm (18 cm) en leg er bakpapier in.

Kokostaart met peren

Zoutarm nagerecht: Kokostaart met peren. Verwarm de oven voor op 210°C. Schil de peren en snijd ze in schijfjes. Neem een cakevorm (18 cm) en leg er...
Zoutarm nagerecht: Stoofpeertjes met kaneel stoofpeertjesijs. Schil de peertjes maar laat de steeltjes zitten. Doe de peertjes in een pan met de wijn, de bessenjenever, het kaneelstokje.

Stoofpeertjes met kaneel stoofpeertjesijs

Zoutarm nagerecht: Stoofpeertjes met kaneel stoofpeertjesijs. Schil de peertjes maar laat de steeltjes zitten. Doe de peertjes in een pan met de wijn,...
Zoutarm nagerecht: Peren in vanillesiroop. Breng het water in een middelgrote sauspan aan de kook, samen met de suiker, het vanillestokje en de citroenschil.

Peren in vanillesiroop

Zoutarm nagerecht: Peren in vanillesiroop. Breng het water in een middelgrote sauspan aan de kook, samen met de suiker, het vanillestokje en de citroe...
Zoutarm nagerecht: Chocoladesoufflé met chocoladecustard. Vet de soufflévorm van 850 ml in en strooi er wat bastardsuiker in. Breek de chocolade in stukken. Breng de melk en de boter tegen het kookpunt.

Chocoladesouffle met chocoladecustard

Zoutarm nagerecht: Chocoladesoufflé met chocoladecustard. Vet de soufflévorm van 850 ml in en strooi er wat bastardsuiker in. Breek de chocolade in st...
Zoutarm nagerecht: Fruitsalade met Griekse yoghurt. Snijd de ananas in plakken, schil hem en zorg dat alle putjes en pitjes weg zijn. Snijd de kiwi in dikke plakken en de druiven in tweeën.

Fruitsalade met Griekse yoghurt

Zoutarm nagerecht: Fruitsalade met Griekse yoghurt. Snijd de ananas in plakken, schil hem en zorg dat alle putjes en pitjes weg zijn. Snijd de kiwi in...
Zoutarm nagerecht: Ratatouille. Klop de eierdooier schuimig met de helft van de suiker. Smelt de chocolade au bain marie

Chocolademousse

Zoutarm nagerecht: Ratatouille. Klop de eierdooier schuimig met de helft van de suiker. Smelt de chocolade au bain marie