Chocolademousse

Chocolademousse Zoutarm nagerecht: Ratatouille. Klop de eierdooier schuimig met de helft van de suiker. Smelt de chocolade au bain marie

Bereiding

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten
- 1 eierdooier
- 1 eiwit
- 2 el suiker
- 30 g bittere chocolade
- enkele druppels citroensap
- 100 ml slagroom
- 1 el Grand Marnier
- 2 ijswafels of lange vingers

Bereidingswijze
Klop de eierdooier schuimig met de helft van de suiker. Smelt de chocolade au bain marie. Voeg aan de gesmolten chocolade de schuimig geklopte eierdooier toe. Sla het eiwit zeer stijf met de rest van de suiker en voeg het citroensap toe. Klop de slagroom bijna stijf en leg de slagroom op het eiwit. Leg hierop het chocolademengsel en de Grand Marnier. Schep alles voorzichtig door elkaar. Verdeel de mousse over twee schaaltjes en garneer met de ijswafels of lange vingers.

Voedingswaarden per portie
Energie: 379 kcal (1590 kJ)
Eiwit: 6 g
Koolhydraten: 27g
Vet: 26 g
Verzadigd vet: 14 g
Voedingsvezel: 0 g
Natrium: 50 mg

Vergelijkbare recepten

Zoutarm nagerecht: Citroenmousse. Week de gelatine in ca. 3 minuten in ruim koud water. Splits intussen de eieren en klop de eierdooiers met 2 el suiker met een mixer of garde in een grote kom.

Citroenmousse

Zoutarm nagerecht: Citroenmousse. Week de gelatine in ca. 3 minuten in ruim koud water. Splits intussen de eieren en klop de eierdooiers met 2 el suik...
Zoutarm nagerecht: Appelcompote. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes. Was de rozijnen.

Appelcompote

Zoutarm nagerecht: Appelcompote. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes. Was de rozijnen.
Zoutarm nagerecht: Peren in vanillesiroop. Breng het water in een middelgrote sauspan aan de kook, samen met de suiker, het vanillestokje en de citroenschil.

Peren in vanillesiroop

Zoutarm nagerecht: Peren in vanillesiroop. Breng het water in een middelgrote sauspan aan de kook, samen met de suiker, het vanillestokje en de citroe...
Zoutarm nagerecht: Gepofte appels. Verwarm de oven voor op 200°C. Was de appels en steek met een appelboor de klokhuizen eruit. Meng de amandelspijs met de rozijnen, citroenschil en kaneel in een.

Gepofte appels

Zoutarm nagerecht: Gepofte appels. Verwarm de oven voor op 200°C. Was de appels en steek met een appelboor de klokhuizen eruit. Meng de amandelspijs...
Zoutarm nagerecht: Bananenkwark. Schil de bananen, prak ze fijn met een vork. Klop de kwark door de bananenmoes.

Bananenkwark

Zoutarm nagerecht: Bananenkwark. Schil de bananen, prak ze fijn met een vork. Klop de kwark door de bananenmoes.