Appelcompote

Appelcompote Zoutarm nagerecht: Appelcompote. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes. Was de rozijnen.

Bereiding

Aantal personen:4

Bereidingstijd: 30 min

Ingrediënten
- 4 Goudrenet appels
- 50 g rozijnen
- 4 el diksap
- Scheutje water

Bereiding
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes. Was de rozijnen. Doe de appelblokjes en rozijnen met het diksap en een scheutje water in een pan. Breng het geheel aan de kook. Fruit het daarna op laag vuur in 15-20 minuten, totdat het zacht is geworden.
Bewaar de compote tot gebruik in de koelkast.

Voedingswaarden per portie:
Energie: 130 kcal (546 kJ)
Eiwit: 1 g
Koolhydraten : 32 g
Vet totaal : 0 g
Verzadigd vet : 0 g
Vezel : 4 g
Natrium : 10 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm nagerecht: IJskoude milkshake. Pel en ontpit de meloen en snijd hem in stukken. Doe de meloen in de mixer met de bijna ontdooide frambozen en de melk.

IJskoude milkshake

Zoutarm nagerecht: IJskoude milkshake. Pel en ontpit de meloen en snijd hem in stukken. Doe de meloen in de mixer met de bijna ontdooide frambozen en...
Natriumarm nagerecht: Crèpes met vers fruit.

Crepes met vers fruit

Natriumarm nagerecht: Crèpes met vers fruit.
Zoutbeperkt nagerecht: Banaan-ananasshake een heerlijke combinatie van ananas en bananen

Banaan-ananasshake

Zoutbeperkt nagerecht: Banaan-ananasshake een heerlijke combinatie van ananas en bananen
Zoutarm nagerecht: Citroenmousse. Week de gelatine in ca. 3 minuten in ruim koud water. Splits intussen de eieren en klop de eierdooiers met 2 el suiker met een mixer of garde in een grote kom.

Citroenmousse

Zoutarm nagerecht: Citroenmousse. Week de gelatine in ca. 3 minuten in ruim koud water. Splits intussen de eieren en klop de eierdooiers met 2 el suik...
Zoutarm nagerecht: Peren in vanillesiroop. Breng het water in een middelgrote sauspan aan de kook, samen met de suiker, het vanillestokje en de citroenschil.

Peren in vanillesiroop

Zoutarm nagerecht: Peren in vanillesiroop. Breng het water in een middelgrote sauspan aan de kook, samen met de suiker, het vanillestokje en de citroe...