Vanille

Vanille

Vanille is de onrijp geoogste peul van de klimorchidee groeiend in Mexico en Madagascar. De peulen worden in kokend water gedompeld en dan worden ze nat in gesloten blikken bewaard. Dan vindt er een fermentatieproces plaats en ontwikkeld zich de zo kenmerkende geur en smaak. In de peul zit een geurige moes, dit kan uit de peul gekrabd worden en dan meegekookt worden. Het wordt vooral gebruikt in vla, flensjes, gebak en dergelijke. Vanillesuiker wordt vaak synthetisch geparfumeerd en is dan minder fijn van smaak dan de stokjes, maar wel gemakkelijker in gebruik. Daar staat tegenover dat de stokjes vaker kunnen worden gebruikt en dus voordeliger zijn.



Alle recepten met ingredienten

Zoutarm nagerecht: Chocoladesoufflé met chocoladecustard. Vet de soufflévorm van 850 ml in en strooi er wat bastardsuiker in. Breek de chocolade in stukken. Breng de melk en de boter tegen het kookpunt.

Chocoladesouffle met chocoladecustard

Zoutarm nagerecht: Chocoladesoufflé met chocoladecustard. Vet de soufflévorm van 850 ml in en strooi er wat bastardsuiker in. Breek de chocolade in st...