
Laurier
Laurier is het gedroogde blad van de laurierboom. Het blad wordt gebruikt bij het trekken van bouillons, bij de bereiding van vlees-, wild-, vis- en groentegerechten. Laurier wordt regelmatig in gerechten gebruikt, maar nooit teveel tegelijkertijd, voor een maaltijd voor 6 personen gebruiken we niet meer dan 1 blaadje. Door de eeuwen heen zijn laurierbladeren het symbool gebleven van de overwinning. Ook zijn er aan laurier altijd magische krachten toegeschreven. Zo werd er wanneer iemand ziek was een takje laurier boven de deur gehangen om de dood en boze geesten te verdrijven.
Alle recepten met ingredienten

Provencaalse stoofschotel
Zoutarm hoofdgerecht: Provençaalse stoofschotel. Voorbereiden (1 dag van tevoren): maak een marinade van de wijn, winterwortel in stukjes, gesnipperde...

Smakelijke champignons
Zoutarm voorgerecht: Smakelijke champignons. Maak de champignons schoon en pel de knoflook. Verwarm de olie en smoor hierin het hele teentje knoflook...

Natriumarme bouillon
Zoutarm voorgerecht: Natriumarme bouillon. Doe het vlees in de pan. Voeg de in stukken gesneden ui, wortel, kruiden en specerijen en het water toe.

Uiensoep
Zoutarm voorgerecht: Uiensoep. Smelt de boter en fruit de fijngesneden uien in de hete boter totdat ze goudbruin zijn.

Rundvlees hachee
Zoutarm hoofdgerecht: Rundvlees hachee. Snijd de ui in grove snippers en bak deze bruin in de hete boter. Voeg het fijngesneden vlees, de kruiden, het...

Kippenragout
Zoutarm hoofdgerecht: Kippenragout. Laat de kipfilet ongeveer 30 minuten zachtjes koken in het water met de stukjes ui, wortel en kruiden. Zeef de bou...