Foelie

Foelie

Foelie is de zaadmantel van de nootmuskaat. Onder het vruchtvlees van de vrucht bevindt zich om de noot de foelie. Een goede kwaliteit heeft een zacht-oranje kleur. Ze wordt gebruikt in bouillons, vlees- en wildgerechten en vleeswaren. De smaak van folie is wat zachter dan dat van nootmuskaat, maar veel doordringender. Vandaar dat foelie meestal in kleine hoeveelheden gebruikt wordt om in soepen mee te koken. 



Alle recepten met ingredienten

Zoutarm voorgerecht: Natriumarme bouillon. Doe het vlees in de pan. Voeg de in stukken gesneden ui, wortel, kruiden en specerijen en het water toe.

Natriumarme bouillon

Zoutarm voorgerecht: Natriumarme bouillon. Doe het vlees in de pan. Voeg de in stukken gesneden ui, wortel, kruiden en specerijen en het water toe.
Zoutarm hoofdgerecht: Kippenragout. Laat de kipfilet ongeveer 30 minuten zachtjes koken in het water met de stukjes ui, wortel en kruiden. Zeef de bouillon en vul deze zo nodig met water aan tot 200 ml.

Kippenragout

Zoutarm hoofdgerecht: Kippenragout. Laat de kipfilet ongeveer 30 minuten zachtjes koken in het water met de stukjes ui, wortel en kruiden. Zeef de bou...