Venkel

Venkel

Venkel, het blad van de venkel wordt gebruikt als kruid in salades, de knol als groente met een anijsachtige smaak. In de keuken gebruiken we de zaadjes bij eend, kip en bij visgerechten. Venkelthee wordt wel gebruikt bij vermageringsdiëten. De vruchtenschermen en de gedroogde vruchtjes van de venkel worden gebruikt bij het inmaken van onder andere komkommer en augurken. Ook venkel is familie van de omvangrijke peterseliefamilie.

Culinair
De verfijnde anijs smaak van venkel smaakt heerlijk in salades en in vlees-, vis- en groentengerechten. Het zaad kan in brood en visgerechten verwerkt worden. Fijngehakt venkelblad is heerlijk in slaatjes, over gekookte aardappelen en in de soep. De knollen kunt u raspen en in slaatjes gebruiken. U kunt ze ook in stukken snijden, koken en overgoten met een bloemkoolsous als groente opdienen.

geneeskrachtig
Maak venkel thee door een theelepel zaad in een kopje te doen met heet water. Leg er een schoteltje op en laat 5 minuten trekken. Zeef het extract en drink het op. Spijsverterings klachten en constipatie worden ermee verholpen. Een theelepeltje venkelthee helpt baby\'s van buikkramp af. Leg het doekje met venkel thee op uw oog als u branderige ogen heeft. Gorgeldrank van venkel extract geneest ziek tandvlees en een rauwe keel.Alle recepten met ingredienten

Een lekkere salade van gegrilde groente.

Gegrilde groenten salade

Een lekkere salade van gegrilde groente.