Komijn

Komijn

Komijn ziet eruit als karwijzaad, maar het ruikt en smaakt pittiger. Het wordt vaak verwerkt in kruidenmengsels, bijvoorbeeld kerrie. Het wordt gebruikt vleesgerechten, saus, aardappelen, rijst en brood. De zaadjes komen we in zijn geheel tegen in komijnekaas. Voor een gerecht voor zes personen is een half theelepeltje voldoende. De plant is afkomstig uit Noord-Afrika en wordt daar en in Zuid-Europa nog steeds veel gekweekt. Komijn was bij de Grieken de symbool van hebzucht en gierigheid. Later werd het in Duitsland juist in combinatie met dille en zout in zakjes gedragen door de bruidegom en bruid om elkaar trouw te beloven en de komst van minnaars en minnaressen te voorkomen.



Alle recepten met ingredienten

Zoutarm hoofdgerecht: Bloemkoolcurry. Fruit de gesnipperde ui in de hete boter in een koekenpan. Strooi hierover de kerrie, cayennepeper en komijn. Fruit dit geheel nog 1 minuut.

Bloemkoolcurry

Zoutarm hoofdgerecht: Bloemkoolcurry. Fruit de gesnipperde ui in de hete boter in een koekenpan. Strooi hierover de kerrie, cayennepeper en komijn. Fr...