Dille

Dille

Aan dille wordt een krachtige werking toegeschreven. Het zou helpen tegen het “boze oog”. Het boze oog is de blik van iemand die anderen nadeel of een ander ongeval kan bezorgen, eenvoudig door ernaar te kijken. Dille is familie van de peterselie; in de keuken gebruikt men zowel de zaadjes als de blaadjes. Het zaad wordt o.a. gebruikt bij het inmaken van augurken. De gesnipperde blaadjes smaken het lekkerste indien deze op het allerlaatste moment toe worden gevoegd aan komkommersalade, gestoofde vis, gekookte aardappelen, courgettegerechten, zachte sauzen, asperges, bloemkool, witte kool en kipgerechten. 



Alle recepten met ingredienten

Zoutarm hoofdgerecht: Zalm met een krokant korstje. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak de aardappelschijfjes in een koekenpan gedurende 15 minuten.

Zalm met een krokant korstje

Zoutarm hoofdgerecht: Zalm met een krokant korstje. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak...