Zuurkoolschotel

Zuurkoolschotel

Bereiding

personen: 2

Bereidingstijd: 55 minuten

Ingrediënten
- 200 gm mager rundvlees
- 200 gm zuurkool
- 250 gm aardappelen
- 2 eetlepels natriumarme tomatenpuree
- 2 eetlepels ongezouten boter
- 1 laurierblad
- 1 peper
- 1 uipoeder
- 1 nootmuskaat
- 1 bonenkruid

Bereidingswijze
Snijd het vlees in dobbelsteentjes. Verhit de boter in een pan en bak hierin het vlees aan alle kanten bruin. Voeg de tomatenpuree toe. Voeg het laurierblad en naar smaak nootmuskaat, peper en uipoeder toe. Voeg 6 dl water toe en laat het geheel zachtjes gaar worden in circa 45 minuten. Voeg op de helft van de kooktijd de zuurkool toe. Kook de geschilde aardappelen apart gaar in water met wat bonenkruid. Schep de gare aardappelen door de schotel. Verwijder het laurierblad alvorens te serveren.

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Gebakken gekruide aardappelen. Schil en was de aardappelen en kook ze bijna gaar. Laat ze afkoelen en snijd ze in stukjes.

Gebakken gekruide aardappelen

Zoutarm hoofdgerecht: Gebakken gekruide aardappelen. Schil en was de aardappelen en kook ze bijna gaar. Laat ze afkoelen en snijd ze in stukjes.
Zoutarm hoofdgerecht: Jacked potato. Verwarm de oven voor op 175 °C (hetelucht op 160°C). Schrob de aardappelen goed schoon en prik in de schil een paar gaatjes met een satéprikker.

Jacked potato

Zoutarm hoofdgerecht: Jacked potato. Verwarm de oven voor op 175 °C (hetelucht op 160°C). Schrob de aardappelen goed schoon en prik in de schil een pa...
Zoutarm hoofdgerecht: Frisse groentemix. Verwijder de draden van de snijbonen en de sugarsnaps. Breng water aan de kook en voeg de sugarsnaps toe.

Frisse groentemix

Zoutarm hoofdgerecht: Frisse groentemix. Verwijder de draden van de snijbonen en de sugarsnaps. Breng water aan de kook en voeg de sugarsnaps toe.
Zoutarm hoofdgerecht: Pikante pompoensalade. Kook de pompoen en de bloemkool gaar (in de magnetron) en laat ze goed uitlekken.

Pikante pompoensalade

Zoutarm hoofdgerecht: Pikante pompoensalade. Kook de pompoen en de bloemkool gaar (in de magnetron) en laat ze goed uitlekken.
Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelsalade. Kook de aardappelen gaar. Meng de zure room met de mosterd, de fijngesneden ui, peper en het uitgeperste teentje knoflook.

Aardappelsalade

Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelsalade. Kook de aardappelen gaar. Meng de zure room met de mosterd, de fijngesneden ui, peper en het uitgeperste teentj...