Zuurkoolschotel

Zuurkoolschotel

Bereiding

personen: 2

Bereidingstijd: 55 minuten

Ingrediënten
- 200 gm mager rundvlees
- 200 gm zuurkool
- 250 gm aardappelen
- 2 eetlepels natriumarme tomatenpuree
- 2 eetlepels ongezouten boter
- 1 laurierblad
- 1 peper
- 1 uipoeder
- 1 nootmuskaat
- 1 bonenkruid

Bereidingswijze
Snijd het vlees in dobbelsteentjes. Verhit de boter in een pan en bak hierin het vlees aan alle kanten bruin. Voeg de tomatenpuree toe. Voeg het laurierblad en naar smaak nootmuskaat, peper en uipoeder toe. Voeg 6 dl water toe en laat het geheel zachtjes gaar worden in circa 45 minuten. Voeg op de helft van de kooktijd de zuurkool toe. Kook de geschilde aardappelen apart gaar in water met wat bonenkruid. Schep de gare aardappelen door de schotel. Verwijder het laurierblad alvorens te serveren.

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Bloemkoolcurry. Fruit de gesnipperde ui in de hete boter in een koekenpan. Strooi hierover de kerrie, cayennepeper en komijn. Fruit dit geheel nog 1 minuut.

Bloemkoolcurry

Zoutarm hoofdgerecht: Bloemkoolcurry. Fruit de gesnipperde ui in de hete boter in een koekenpan. Strooi hierover de kerrie, cayennepeper en komijn. Fr...
Zoutarm hoofdgerecht: Zalm met een krokant korstje. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak de aardappelschijfjes in een koekenpan gedurende 15 minuten.

Zalm met een krokant korstje

Zoutarm hoofdgerecht: Zalm met een krokant korstje. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak...
Zoutarm hoofdgerecht: Gevulde courgette. Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Pel en snipper de ui. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.

Gevulde courgette

Zoutarm hoofdgerecht: Gevulde courgette. Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Pel en snipper de ui. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakj...
Zoutarm hoofdgerecht: Tjap-tjoy. Snijd het vlees in smalle reepjes en bak het met een mespunt kerrie erbij bruin in het hete bak- en braadvet.

Tjap-tjoy

Zoutarm hoofdgerecht: Tjap-tjoy. Snijd het vlees in smalle reepjes en bak het met een mespunt kerrie erbij bruin in het hete bak- en braadvet.
Zoutarm voorgerecht: Roerbakschotel met broccoli, maïs en cashewnoten. Laat de broccoli vijf minuten koken. Laat de olie in de pan heet worden en bak hierin de kastanjechampignons, de maïskolfjes en de knoflook ongeveer vier minuten.

Roerbakschotel met broccoli mais en cashewnoten

Zoutarm voorgerecht: Roerbakschotel met broccoli, maïs en cashewnoten. Laat de broccoli vijf minuten koken. Laat de olie in de pan heet worden en bak...