Zuurkoolschotel

Zuurkoolschotel

Bereiding

personen: 2

Bereidingstijd: 55 minuten

Ingrediënten
- 200 gm mager rundvlees
- 200 gm zuurkool
- 250 gm aardappelen
- 2 eetlepels natriumarme tomatenpuree
- 2 eetlepels ongezouten boter
- 1 laurierblad
- 1 peper
- 1 uipoeder
- 1 nootmuskaat
- 1 bonenkruid

Bereidingswijze
Snijd het vlees in dobbelsteentjes. Verhit de boter in een pan en bak hierin het vlees aan alle kanten bruin. Voeg de tomatenpuree toe. Voeg het laurierblad en naar smaak nootmuskaat, peper en uipoeder toe. Voeg 6 dl water toe en laat het geheel zachtjes gaar worden in circa 45 minuten. Voeg op de helft van de kooktijd de zuurkool toe. Kook de geschilde aardappelen apart gaar in water met wat bonenkruid. Schep de gare aardappelen door de schotel. Verwijder het laurierblad alvorens te serveren.

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Aardappel-uientaart. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Fruit de uien in de margarine met peper en zout in 20 minuten gaar en glazig.

Aardappel-uientaart

Zoutarm hoofdgerecht: Aardappel-uientaart. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Fruit de uien in de margar...
Zoutarm hoofdgerecht: Pizza Hawai. Meng de melk (35°C) met de gist en suiker. Laat het 10 minuten rusten. Zeef de bloem en maak een kuiltje in het midden.

Pizza Hawai

Zoutarm hoofdgerecht: Pizza Hawai. Meng de melk (35°C) met de gist en suiker. Laat het 10 minuten rusten. Zeef de bloem en maak een kuiltje in het mi...
Zoutarm hoofdgerecht: Koolsalade. Snijd de kool in zeer fijne reepjes en was deze. Maak een dressing van de olie, azijn, peper, rozijnen en de in stukjes gesneden sinaasappel

Koolsalade

Zoutarm hoofdgerecht: Koolsalade. Snijd de kool in zeer fijne reepjes en was deze. Maak een dressing van de olie, azijn, peper, rozijnen en de in stuk...
Zoutarm hoofdgerecht: Witlofsalade met appel en rode ui. Snijd de schoongemaakte witlof in zeer fijne reepjes en de appels in blokjes. Snijd de rode ui fijn.

Witlofsalade met appel en rode ui

Zoutarm hoofdgerecht: Witlofsalade met appel en rode ui. Snijd de schoongemaakte witlof in zeer fijne reepjes en de appels in blokjes. Snijd de rode u...
Zoutarm hoofdgerecht: Gekruide gehaktbal. Verkruimel de beschuit. Vermeng het gehakt met het ei, de verkruimelde beschuit, peper en nootmuskaat. Maak van dit mengsel twee balletjes.

Gekruide gehaktbal

Zoutarm hoofdgerecht: Gekruide gehaktbal. Verkruimel de beschuit. Vermeng het gehakt met het ei, de verkruimelde beschuit, peper en nootmuskaat. Maak...