Varkenshaas met sinaasappel-roomsaus

Varkenshaas met sinaasappel-roomsaus Zoutarm hoofdgerecht: Varkenshaas met sinaasappel-roomsaus. Bestrooi het vlees met peper. Bak het vlees in de hete boter in ca. 10 minuten gaar.

Bereiding

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten
- 200 g varkenshaas
- (versgemalen) peper
- 2 el vloeibaar bak- en braadvet (zonder natrium!)
- 1 bolletje gember
- 2 el gembersiroop
- 100 ml sinaasappelsap
- 100 ml slagroom

Bereidingswijze
Bestrooi het vlees met peper. Bak het vlees in de hete boter in ca. 10 minuten gaar. Haal het vlees uit de pan het houd het warm. Snijd het bolletje gember in stukjes en doe deze samen met de gembersiroop en het sinaasappelsap bij het braadvet in de pan. Laat het warm worden en voeg dan al roerende de slagroom toe. Snijd het vlees in schuine plakjes en leg die op een bord. Giet de saus erover.

Serveer dit gerecht met gebakken aardappeltjes en peultjes.

Voedingswaarden per portie
Energie: 478 kcal (2008 kJ)
Eiwit: 25 g
Koolhydraten: 16 g
Vet: 36 g
Verzadigd vet: 13 g
Voedingsvezel: 0 g
Natrium: 71 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Gekruide gehaktbal. Verkruimel de beschuit. Vermeng het gehakt met het ei, de verkruimelde beschuit, peper en nootmuskaat. Maak van dit mengsel twee balletjes.

Gekruide gehaktbal

Zoutarm hoofdgerecht: Gekruide gehaktbal. Verkruimel de beschuit. Vermeng het gehakt met het ei, de verkruimelde beschuit, peper en nootmuskaat. Maak...
Zoutarm hoofdgerecht: Gestoomde gemengde groenten. Snijd de wortelen, rettich, courgette en paprika in luciferreepjes.

Gestoomde gemengde groenten

Zoutarm hoofdgerecht: Gestoomde gemengde groenten. Snijd de wortelen, rettich, courgette en paprika in luciferreepjes.
Zoutarm hoofdgerecht: Gepofte aardappel met paprika-maïs. Kook de aardappels in de schil ongeveer 5 minuten. Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper de knoflook en meng de knoflook.

Gepofte aardappel met paprika-mais

Zoutarm hoofdgerecht: Gepofte aardappel met paprika-maïs. Kook de aardappels in de schil ongeveer 5 minuten. Verwarm de oven voor op 200Â&d...
Zoutarm hoofdgerecht: Kalfscurry. Snipper de ui en de knoflook. Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes.

Kalfscurry

Zoutarm hoofdgerecht: Kalfscurry. Snipper de ui en de knoflook. Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes.