Varkenshaas met sinaasappel-roomsaus

Varkenshaas met sinaasappel-roomsaus Zoutarm hoofdgerecht: Varkenshaas met sinaasappel-roomsaus. Bestrooi het vlees met peper. Bak het vlees in de hete boter in ca. 10 minuten gaar.

Bereiding

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten
- 200 g varkenshaas
- (versgemalen) peper
- 2 el vloeibaar bak- en braadvet (zonder natrium!)
- 1 bolletje gember
- 2 el gembersiroop
- 100 ml sinaasappelsap
- 100 ml slagroom

Bereidingswijze
Bestrooi het vlees met peper. Bak het vlees in de hete boter in ca. 10 minuten gaar. Haal het vlees uit de pan het houd het warm. Snijd het bolletje gember in stukjes en doe deze samen met de gembersiroop en het sinaasappelsap bij het braadvet in de pan. Laat het warm worden en voeg dan al roerende de slagroom toe. Snijd het vlees in schuine plakjes en leg die op een bord. Giet de saus erover.

Serveer dit gerecht met gebakken aardappeltjes en peultjes.

Voedingswaarden per portie
Energie: 478 kcal (2008 kJ)
Eiwit: 25 g
Koolhydraten: 16 g
Vet: 36 g
Verzadigd vet: 13 g
Voedingsvezel: 0 g
Natrium: 71 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Kalfscurry. Snipper de ui en de knoflook. Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes.

Kalfscurry

Zoutarm hoofdgerecht: Kalfscurry. Snipper de ui en de knoflook. Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes.
Zoutarm hoofdgerecht: Witlofsalade met appel en rode ui. Snijd de schoongemaakte witlof in zeer fijne reepjes en de appels in blokjes. Snijd de rode ui fijn.

Witlofsalade met appel en rode ui

Zoutarm hoofdgerecht: Witlofsalade met appel en rode ui. Snijd de schoongemaakte witlof in zeer fijne reepjes en de appels in blokjes. Snijd de rode u...
Zoutarm hoofdgerecht: Hete Bliksem met een speklapje. Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Boor het klokhuis uit de appels, schil ze en snijd ze in plakken.

Hete Bliksem met een speklapje

Zoutarm hoofdgerecht: Hete Bliksem met een speklapje. Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Boor het klokhuis ui...
Zoutarm hoofdgerecht: Provençaalse stoofschotel. Voorbereiden (1 dag van tevoren): maak een marinade van de wijn, winterwortel in stukjes, gesnipperde ui, knoflook, de prei in ringen.

Provencaalse stoofschotel

Zoutarm hoofdgerecht: Provençaalse stoofschotel. Voorbereiden (1 dag van tevoren): maak een marinade van de wijn, winterwortel in stukjes, gesnipperde...