Tongfilet

Tongfilet Zoutarm hoofdgerecht: Tongfilet. Bestrooi de tongfilets met peper, kerriepoeder en bloem. Bak de filets in een koekenpan aan beide zijden in de hete boter bruin.

Bereiding

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten
- 2 stuks tongfilet
- peper
- kerriepoeder
- 1 el bloem
- 2 el ongezouten boter
- 1 schijf ananas uit blik
- 2 bolletjes gember met vocht
- 4 el room
- 4 el mandarijntjes uit blik

Bereidingswijze
Bestrooi de tongfilets met peper, kerriepoeder en bloem. Bak de filets in een koekenpan aan beide zijden in de hete boter bruin. Snijd de ananas en gember fijn en verdeel deze over de vis. Meng de room met de mandarijntjes en gembersiroop en giet dit over de vis. Laat alles goed warm worden en dien de vis met vruchten op.

Tongfilet smaakt heerlijk bij rijst en een frisse komkommersalade.

Voedingswaarden per portie
Energie: 398 kcal (1670 kJ)
Eiwit: 19 g
Koolhydraten: 15 g
Vet: 30 g
Verzadigd vet: 16 g
Voedingsvezel: 1 g
Natrium: 20 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Rode kool met appel. Snijd de kool in dunne repen en de appel in kleine partjes. Smelt de boter in de pan en smoor de kool en appel hierin.

Rode kool met appel

Zoutarm hoofdgerecht: Rode kool met appel. Snijd de kool in dunne repen en de appel in kleine partjes. Smelt de boter in de pan en smoor de kool en ap...
Zoutarm hoofdgerecht: Kip-rijst schotel met sperziebonen. Maak de sperziebonen schoon, maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pel en snipper de ui.

Kip-rijst schotel met sperziebonen

Zoutarm hoofdgerecht: Kip-rijst schotel met sperziebonen. Maak de sperziebonen schoon, maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pel en snipp...
Zoutarm hoofdgerecht: Varkensvlees gestoofd in witte wijn. Snijd de filet in dunne plakken van ca. ½ cm en daarna in reepjes van 1 cm. Voeg wat peper toe aan de bloem.

Varkensvlees gestoofd in witte wijn

Zoutarm hoofdgerecht: Varkensvlees gestoofd in witte wijn. Snijd de filet in dunne plakken van ca. ½ cm en daarna in reepjes van 1 cm. Voeg wat peper...
Zoutarm hoofdgerecht: Gekruide gehaktbal. Verkruimel de beschuit. Vermeng het gehakt met het ei, de verkruimelde beschuit, peper en nootmuskaat. Maak van dit mengsel twee balletjes.

Gekruide gehaktbal

Zoutarm hoofdgerecht: Gekruide gehaktbal. Verkruimel de beschuit. Vermeng het gehakt met het ei, de verkruimelde beschuit, peper en nootmuskaat. Maak...