Tongfilet

Tongfilet Zoutarm hoofdgerecht: Tongfilet. Bestrooi de tongfilets met peper, kerriepoeder en bloem. Bak de filets in een koekenpan aan beide zijden in de hete boter bruin.

Bereiding

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten
- 2 stuks tongfilet
- peper
- kerriepoeder
- 1 el bloem
- 2 el ongezouten boter
- 1 schijf ananas uit blik
- 2 bolletjes gember met vocht
- 4 el room
- 4 el mandarijntjes uit blik

Bereidingswijze
Bestrooi de tongfilets met peper, kerriepoeder en bloem. Bak de filets in een koekenpan aan beide zijden in de hete boter bruin. Snijd de ananas en gember fijn en verdeel deze over de vis. Meng de room met de mandarijntjes en gembersiroop en giet dit over de vis. Laat alles goed warm worden en dien de vis met vruchten op.

Tongfilet smaakt heerlijk bij rijst en een frisse komkommersalade.

Voedingswaarden per portie
Energie: 398 kcal (1670 kJ)
Eiwit: 19 g
Koolhydraten: 15 g
Vet: 30 g
Verzadigd vet: 16 g
Voedingsvezel: 1 g
Natrium: 20 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Koude vleesschotel. Kook de kip gaar. Maak ondertussen de aardappelen, wortel, sperziebonen en knolselderij schoon, snijd ze in stukjes en kook ze gaar.

Koude vleesschotel

Zoutarm hoofdgerecht: Koude vleesschotel. Kook de kip gaar. Maak ondertussen de aardappelen, wortel, sperziebonen en knolselderij schoon, snijd ze in...
Zoutarm hoofdgerecht: Pikante pompoensalade. Kook de pompoen en de bloemkool gaar (in de magnetron) en laat ze goed uitlekken.

Pikante pompoensalade

Zoutarm hoofdgerecht: Pikante pompoensalade. Kook de pompoen en de bloemkool gaar (in de magnetron) en laat ze goed uitlekken.
Zoutarm hoofdgerecht: Kippenragout. Laat de kipfilet ongeveer 30 minuten zachtjes koken in het water met de stukjes ui, wortel en kruiden. Zeef de bouillon en vul deze zo nodig met water aan tot 200 ml.

Kippenragout

Zoutarm hoofdgerecht: Kippenragout. Laat de kipfilet ongeveer 30 minuten zachtjes koken in het water met de stukjes ui, wortel en kruiden. Zeef de bou...
Zoutarm hoofdgerecht: Pizza Hawai. Meng de melk (35°C) met de gist en suiker. Laat het 10 minuten rusten. Zeef de bloem en maak een kuiltje in het midden.

Pizza Hawai

Zoutarm hoofdgerecht: Pizza Hawai. Meng de melk (35°C) met de gist en suiker. Laat het 10 minuten rusten. Zeef de bloem en maak een kuiltje in het mi...
Zoutarm hoofdgerecht: Kalfscurry. Snipper de ui en de knoflook. Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes.

Kalfscurry

Zoutarm hoofdgerecht: Kalfscurry. Snipper de ui en de knoflook. Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes.