Tongfilet

Bereiding
Aantal personen: 2Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten
- 2 stuks tongfilet
- peper
- kerriepoeder
- 1 el bloem
- 2 el ongezouten boter
- 1 schijf ananas uit blik
- 2 bolletjes gember met vocht
- 4 el room
- 4 el mandarijntjes uit blik
Bereidingswijze
Bestrooi de tongfilets met peper, kerriepoeder en bloem. Bak de filets in een koekenpan aan beide zijden in de hete boter bruin. Snijd de ananas en gember fijn en verdeel deze over de vis. Meng de room met de mandarijntjes en gembersiroop en giet dit over de vis. Laat alles goed warm worden en dien de vis met vruchten op.
Tongfilet smaakt heerlijk bij rijst en een frisse komkommersalade.
Voedingswaarden per portie
Energie: 398 kcal (1670 kJ)
Eiwit: 19 g
Koolhydraten: 15 g
Vet: 30 g
Verzadigd vet: 16 g
Voedingsvezel: 1 g
Natrium: 20 mg
Tag's
Vergelijkbare recepten

Provencaalse stoofschotel
Zoutarm hoofdgerecht: Provençaalse stoofschotel. Voorbereiden (1 dag van tevoren): maak een marinade van de wijn, winterwortel in stukjes, gesnipperde...

Tjap-tjoy
Zoutarm hoofdgerecht: Tjap-tjoy. Snijd het vlees in smalle reepjes en bak het met een mespunt kerrie erbij bruin in het hete bak- en braadvet.

Aardappel-uientaart
Zoutarm hoofdgerecht: Aardappel-uientaart. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Fruit de uien in de margar...

Gekruide gehaktbal
Zoutarm hoofdgerecht: Gekruide gehaktbal. Verkruimel de beschuit. Vermeng het gehakt met het ei, de verkruimelde beschuit, peper en nootmuskaat. Maak...

Gevulde courgette
Zoutarm hoofdgerecht: Gevulde courgette. Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Pel en snipper de ui. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakj...

Aardappelsalade
Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelsalade. Kook de aardappelen gaar. Meng de zure room met de mosterd, de fijngesneden ui, peper en het uitgeperste teentj...