Tjap-tjoy

Tjap-tjoy

Zoutarm hoofdgerecht: Tjap-tjoy. Snijd het vlees in smalle reepjes en bak het met een mespunt kerrie erbij bruin in het hete bak- en braadvet.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten
- 400 g hamlappen
- 4 el vloeibare bak- en braadvet (bijv. bak en braadvet van Becel_
- Kerrie
- 800 g schoongemaakte groenten: kool, wortel, prei, sperziebonen, ui, champignons, tauge
- 200 ml water
- aardappelmeel
- (versgemalen) peper

Bereidingswijze
Snijd het vlees in smalle reepjes en bak het met een mespunt kerrie erbij bruin in het hete bak- en braadvet. Voeg de fijngesneden groenten toe en laat deze even meebakken. Giet het water erbij en laat de groenten bijna gaar worden. Bind het vocht met wat aardappelmeel en breng het geheel op smaak met peper en kerrie.

Variatietip
Vervang de hamlappen door kipfilet.

Voedingswaarden per portie
Energie: 291 kcal (1220 kJ)
Eiwit: 24 g
Koolhydraten: 8 g
Vet: 19 g
Verzadigd vet: 4 g
Voedingsvezel: 4 g
Natrium: 98 mg

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Pikante pompoensalade. Kook de pompoen en de bloemkool gaar (in de magnetron) en laat ze goed uitlekken.

Pikante pompoensalade

Zoutarm hoofdgerecht: Pikante pompoensalade. Kook de pompoen en de bloemkool gaar (in de magnetron) en laat ze goed uitlekken.
Zoutarm hoofdgerecht: Kipkerrie met zilvervliesrijst. Breng 0,5 liter water aan de kook en voeg hier twee eetlepels kerriepoeder aan toe. Kook vervolgens de rijst in het water, zoals op de verpakking staat aangegeven.

Kipkerrie met zilvervliesrijst

Zoutarm hoofdgerecht: Kipkerrie met zilvervliesrijst. Breng 0,5 liter water aan de kook en voeg hier twee eetlepels kerriepoeder aan toe. Kook vervolg...
Zoutarm hoofdgerecht: Sperzieboontjes met tomaat. Kook de sperziebonen in ongeveer 15 minuten gaar. Fruit de fijngesneden ui in de hete boter.

Sperzieboontjes met tomaat

Zoutarm hoofdgerecht: Sperzieboontjes met tomaat. Kook de sperziebonen in ongeveer 15 minuten gaar. Fruit de fijngesneden ui in de hete boter.