Tjap-tjoy

Tjap-tjoy

Zoutarm hoofdgerecht: Tjap-tjoy. Snijd het vlees in smalle reepjes en bak het met een mespunt kerrie erbij bruin in het hete bak- en braadvet.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten
- 400 g hamlappen
- 4 el vloeibare bak- en braadvet (bijv. bak en braadvet van Becel_
- Kerrie
- 800 g schoongemaakte groenten: kool, wortel, prei, sperziebonen, ui, champignons, tauge
- 200 ml water
- aardappelmeel
- (versgemalen) peper

Bereidingswijze
Snijd het vlees in smalle reepjes en bak het met een mespunt kerrie erbij bruin in het hete bak- en braadvet. Voeg de fijngesneden groenten toe en laat deze even meebakken. Giet het water erbij en laat de groenten bijna gaar worden. Bind het vocht met wat aardappelmeel en breng het geheel op smaak met peper en kerrie.

Variatietip
Vervang de hamlappen door kipfilet.

Voedingswaarden per portie
Energie: 291 kcal (1220 kJ)
Eiwit: 24 g
Koolhydraten: 8 g
Vet: 19 g
Verzadigd vet: 4 g
Voedingsvezel: 4 g
Natrium: 98 mg

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Sperzieboontjes met tomaat. Kook de sperziebonen in ongeveer 15 minuten gaar. Fruit de fijngesneden ui in de hete boter.

Sperzieboontjes met tomaat

Zoutarm hoofdgerecht: Sperzieboontjes met tomaat. Kook de sperziebonen in ongeveer 15 minuten gaar. Fruit de fijngesneden ui in de hete boter.
Zoutarm hoofdgerecht: Witlofsalade met appel en rode ui. Snijd de schoongemaakte witlof in zeer fijne reepjes en de appels in blokjes. Snijd de rode ui fijn.

Witlofsalade met appel en rode ui

Zoutarm hoofdgerecht: Witlofsalade met appel en rode ui. Snijd de schoongemaakte witlof in zeer fijne reepjes en de appels in blokjes. Snijd de rode u...
Zoutarm hoofdgerecht: Nasi goreng. Snijd het vlees in kleine stukjes en bak deze in de hete boter in een koekenpan rondom bruin.

Nasi goreng

Zoutarm hoofdgerecht: Nasi goreng. Snijd het vlees in kleine stukjes en bak deze in de hete boter in een koekenpan rondom bruin.
Zoutarm hoofdgerecht: Koolsalade. Snijd de kool in zeer fijne reepjes en was deze. Maak een dressing van de olie, azijn, peper, rozijnen en de in stukjes gesneden sinaasappel

Koolsalade

Zoutarm hoofdgerecht: Koolsalade. Snijd de kool in zeer fijne reepjes en was deze. Maak een dressing van de olie, azijn, peper, rozijnen en de in stuk...