Tjap-tjoy

Tjap-tjoy

Zoutarm hoofdgerecht: Tjap-tjoy. Snijd het vlees in smalle reepjes en bak het met een mespunt kerrie erbij bruin in het hete bak- en braadvet.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten
- 400 g hamlappen
- 4 el vloeibare bak- en braadvet (bijv. bak en braadvet van Becel_
- Kerrie
- 800 g schoongemaakte groenten: kool, wortel, prei, sperziebonen, ui, champignons, tauge
- 200 ml water
- aardappelmeel
- (versgemalen) peper

Bereidingswijze
Snijd het vlees in smalle reepjes en bak het met een mespunt kerrie erbij bruin in het hete bak- en braadvet. Voeg de fijngesneden groenten toe en laat deze even meebakken. Giet het water erbij en laat de groenten bijna gaar worden. Bind het vocht met wat aardappelmeel en breng het geheel op smaak met peper en kerrie.

Variatietip
Vervang de hamlappen door kipfilet.

Voedingswaarden per portie
Energie: 291 kcal (1220 kJ)
Eiwit: 24 g
Koolhydraten: 8 g
Vet: 19 g
Verzadigd vet: 4 g
Voedingsvezel: 4 g
Natrium: 98 mg

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Kip-rijst schotel met sperziebonen. Maak de sperziebonen schoon, maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pel en snipper de ui.

Kip-rijst schotel met sperziebonen

Zoutarm hoofdgerecht: Kip-rijst schotel met sperziebonen. Maak de sperziebonen schoon, maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pel en snipp...
Zoutarm hoofdgerecht: Ratatouille. Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes. Maak de courgette, ui, aubergine en paprika's schoon en snijd ze ook in kleine stukjes.

Ratatouille

Zoutarm hoofdgerecht: Ratatouille. Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes. Maak de courgette, ui, aubergine en paprika's schoon en sni...
Zoutarm hoofdgerecht: Hete Bliksem met een speklapje. Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Boor het klokhuis uit de appels, schil ze en snijd ze in plakken.

Hete Bliksem met een speklapje

Zoutarm hoofdgerecht: Hete Bliksem met een speklapje. Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Boor het klokhuis ui...
Zoutarm voorgerecht: Pasta met spinaziesaus. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bak deze in een pan met de boter.

Pasta met spinaziesaus

Zoutarm voorgerecht: Pasta met spinaziesaus. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bak deze in een pan met de boter.