Steakfilet

Steakfilet

Zoutarm hoofdgerecht: Steakfilet. Snipper de ui en snijd de tomaat in kleine blokjes. Verwarm de olie in een koekenpan en smoor de ui tot hij doorzichtig is.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten
- 1 grote ui
- 1 grote stevige tomaat
- 3 el olie
- 1 dl witte wijn
- 4 stuks steak filets (400 gram)
- peper

Bereidingswijze
Snipper de ui en snijd de tomaat in kleine blokjes. Verwarm de olie in een koekenpan en smoor de ui tot hij doorzichtig is. Voeg de wijn toe en houd de pan nog even op het vuur tot de wijn verdampt is. Leg nu de steak filets op de ui en bak ze bruin aan beide zijden. Kruid deze met (versgemalen) peper. Voeg de tomaat toe en verwarm deze nog een minuut op het vuur.

Lekker met Hollandse groenten en aardappelen.

Voedingswaarden per portie
Energie: 209 kcal (878 KJ)
Eiwit: 23 g
Koolhydraten: 2 g
Vet: 10 g
Verzadigd vet: 2 g
Voedingsvezel: 1g
Natrium: 83 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Macaroni. Kook de macaroni gaar. Snijd de ui, paprika en champignons fijn en fruit deze samen met de knoflook in de hete boter.

Macaroni

Zoutarm hoofdgerecht: Macaroni. Kook de macaroni gaar. Snijd de ui, paprika en champignons fijn en fruit deze samen met de knoflook in de hete boter.
Zoutarm hoofdgerecht: Kip-rijst schotel met sperziebonen. Maak de sperziebonen schoon, maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pel en snipper de ui.

Kip-rijst schotel met sperziebonen

Zoutarm hoofdgerecht: Kip-rijst schotel met sperziebonen. Maak de sperziebonen schoon, maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pel en snipp...
Zoutarm hoofdgerecht: Kalfscurry. Snipper de ui en de knoflook. Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes.

Kalfscurry

Zoutarm hoofdgerecht: Kalfscurry. Snipper de ui en de knoflook. Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes.