Steakfilet

Steakfilet Zoutarm hoofdgerecht: Steakfilet. Snipper de ui en snijd de tomaat in kleine blokjes. Verwarm de olie in een koekenpan en smoor de ui tot hij doorzichtig is.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten
- 1 grote ui
- 1 grote stevige tomaat
- 3 el olie
- 1 dl witte wijn
- 4 stuks steak filets (400 gram)
- peper

Bereidingswijze
Snipper de ui en snijd de tomaat in kleine blokjes. Verwarm de olie in een koekenpan en smoor de ui tot hij doorzichtig is. Voeg de wijn toe en houd de pan nog even op het vuur tot de wijn verdampt is. Leg nu de steak filets op de ui en bak ze bruin aan beide zijden. Kruid deze met (versgemalen) peper. Voeg de tomaat toe en verwarm deze nog een minuut op het vuur.

Lekker met Hollandse groenten en aardappelen.

Voedingswaarden per portie
Energie: 209 kcal (878 KJ)
Eiwit: 23 g
Koolhydraten: 2 g
Vet: 10 g
Verzadigd vet: 2 g
Voedingsvezel: 1g
Natrium: 83 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Knoflookkipfilet met gewokte Chinese kool. Snijd de kip horizontaal in 3 plakken, leg ze tussen plasticfolie en sla ze plat met een groot plat mes of deegroller.

Knoflookkipfilet met gewokte Chinese kool

Zoutarm hoofdgerecht: Knoflookkipfilet met gewokte Chinese kool. Snijd de kip horizontaal in 3 plakken, leg ze tussen plasticfolie en sla ze plat met...
Zoutarm hoofdgerecht: Chili con carne. Zet de bonen een avond van te voren met ruim water in de week. Kook de bonen in het weekwater in ongeveer een uur gaar.

Chili con carne

Zoutarm hoofdgerecht: Chili con carne. Zet de bonen een avond van te voren met ruim water in de week. Kook de bonen in het weekwater in ongeveer een u...