Steakfilet

Steakfilet

Zoutarm hoofdgerecht: Steakfilet. Snipper de ui en snijd de tomaat in kleine blokjes. Verwarm de olie in een koekenpan en smoor de ui tot hij doorzichtig is.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten
- 1 grote ui
- 1 grote stevige tomaat
- 3 el olie
- 1 dl witte wijn
- 4 stuks steak filets (400 gram)
- peper

Bereidingswijze
Snipper de ui en snijd de tomaat in kleine blokjes. Verwarm de olie in een koekenpan en smoor de ui tot hij doorzichtig is. Voeg de wijn toe en houd de pan nog even op het vuur tot de wijn verdampt is. Leg nu de steak filets op de ui en bak ze bruin aan beide zijden. Kruid deze met (versgemalen) peper. Voeg de tomaat toe en verwarm deze nog een minuut op het vuur.

Lekker met Hollandse groenten en aardappelen.

Voedingswaarden per portie
Energie: 209 kcal (878 KJ)
Eiwit: 23 g
Koolhydraten: 2 g
Vet: 10 g
Verzadigd vet: 2 g
Voedingsvezel: 1g
Natrium: 83 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Mosterdpuree met een varkenslapje. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pan in 20 minuten gaar.

Mosterdpuree met een varkenslapje

Zoutarm hoofdgerecht: Mosterdpuree met een varkenslapje. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pan...
Zoutarm hoofdgerecht: Rode kool met appel. Snijd de kool in dunne repen en de appel in kleine partjes. Smelt de boter in de pan en smoor de kool en appel hierin.

Rode kool met appel

Zoutarm hoofdgerecht: Rode kool met appel. Snijd de kool in dunne repen en de appel in kleine partjes. Smelt de boter in de pan en smoor de kool en ap...
Zoutarm hoofdgerecht: Pasta met tomatensaus. Doe een ruime hoeveelheid water in een pan om de pasta in te koken. Snijd de uien, prei en paprika in kleine stukjes.

Pasta met tomatensaus

Zoutarm hoofdgerecht: Pasta met tomatensaus. Doe een ruime hoeveelheid water in een pan om de pasta in te koken. Snijd de uien, prei en paprika in kle...
Zoutarm hoofdgerecht: Vispotje met groenten. Besprenkel de filets met citroensap en strooi er peper over. Vet een ovenschaal in.

Vispotje met groenten

Zoutarm hoofdgerecht: Vispotje met groenten. Besprenkel de filets met citroensap en strooi er peper over. Vet een ovenschaal in.