Rundvlees hachee

Rundvlees hachee Zoutarm hoofdgerecht: Rundvlees hachee. Snijd de ui in grove snippers en bak deze bruin in de hete boter. Voeg het fijngesneden vlees, de kruiden, het vocht en de azijn toe.

Bereiding

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 2 uur

Ingrediënten
- 2 uien
- 3 el boter
- 200 g rundvlees
- laurierblad
- kruidnagel
- 300 ml water of natriumarme bouillon
- 1 el azijn
- 2 el maizena
- peper

Bereidingswijze
Snijd de ui in grove snippers en bak deze bruin in de hete boter. Voeg het fijngesneden vlees, de kruiden, het vocht en de azijn toe. Breng de massa aan de kook en laat dit gedurende 1 a 2 uur stoven tot het vlees zacht is. Verwijder het laurierblad en de kruidnagel en bind het vocht met de met water aangemengde maizena. Maak de hachee op smaak met peper.

Lekker met rode kool en aardappelpuree.

Voedingswaarden per portie
Energie: 340 kcal (1426 kJ)
Eiwit: 22 g
Koolhydraten: 10 g
Vet: 24 g
Verzadigd vet: 15 g
Voedingsvezel: 1 g
Natrium: 122 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Koolsalade. Snijd de kool in zeer fijne reepjes en was deze. Maak een dressing van de olie, azijn, peper, rozijnen en de in stukjes gesneden sinaasappel

Koolsalade

Zoutarm hoofdgerecht: Koolsalade. Snijd de kool in zeer fijne reepjes en was deze. Maak een dressing van de olie, azijn, peper, rozijnen en de in stuk...
Zoutarm hoofdgerecht: Kippenragout. Laat de kipfilet ongeveer 30 minuten zachtjes koken in het water met de stukjes ui, wortel en kruiden. Zeef de bouillon en vul deze zo nodig met water aan tot 200 ml.

Kippenragout

Zoutarm hoofdgerecht: Kippenragout. Laat de kipfilet ongeveer 30 minuten zachtjes koken in het water met de stukjes ui, wortel en kruiden. Zeef de bou...
Zoutarm hoofdgerecht: Tongfilet. Bestrooi de tongfilets met peper, kerriepoeder en bloem. Bak de filets in een koekenpan aan beide zijden in de hete boter bruin.

Tongfilet

Zoutarm hoofdgerecht: Tongfilet. Bestrooi de tongfilets met peper, kerriepoeder en bloem. Bak de filets in een koekenpan aan beide zijden in de hete b...
Zoutarm hoofdgerecht: Macaroni. Kook de macaroni gaar. Snijd de ui, paprika en champignons fijn en fruit deze samen met de knoflook in de hete boter.

Macaroni

Zoutarm hoofdgerecht: Macaroni. Kook de macaroni gaar. Snijd de ui, paprika en champignons fijn en fruit deze samen met de knoflook in de hete boter.