Rode kool met appel

Rode kool met appel Zoutarm hoofdgerecht: Rode kool met appel. Snijd de kool in dunne repen en de appel in kleine partjes. Smelt de boter in de pan en smoor de kool en appel hierin.

Bereiding

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten
- 400 g rode kool
- 1 appel
- 3 el bak en braad (zonder natrium!)
- 1 tl suiker
- kruidnagelpoeder
- 2 el azijn
- peper
- 100 ml water
- scheutje rode wijn

Bereidingswijze
Snijd de kool in dunne repen en de appel in kleine partjes. Smelt de boter in de pan en smoor de kool en appel hierin. Strooi daarna de suiker en kruidnagelpoeder er doorheen en tenslotte de azijn en peper. Voeg het water en eventueel een scheutje wijn toe en laat de kool in een gesloten pan ca. 30 minuten gaar stoven.

Lekker met een rundervink en gekookte aardappelen.

Voedingswaarden per portie
Energie: 272 kcal ( 1142 kJ)
Eiwit: 3 g
Koolhydraten: 15 g
Vet: 22 g
Verzadigd vet: 3 g
Voedingsvezel: 7 g
Natrium: 18 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Gestoomde gemengde groenten. Snijd de wortelen, rettich, courgette en paprika in luciferreepjes.

Gestoomde gemengde groenten

Zoutarm hoofdgerecht: Gestoomde gemengde groenten. Snijd de wortelen, rettich, courgette en paprika in luciferreepjes.
Zoutarm hoofdgerecht: Varkenshaas met sinaasappel-roomsaus. Bestrooi het vlees met peper. Bak het vlees in de hete boter in ca. 10 minuten gaar.

Varkenshaas met sinaasappel-roomsaus

Zoutarm hoofdgerecht: Varkenshaas met sinaasappel-roomsaus. Bestrooi het vlees met peper. Bak het vlees in de hete boter in ca. 10 minuten gaar.
Zoutarm hoofdgerecht: Gegrilde tilapia met auberginepuree. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pan in 20 minuten gaar.

Gegrilde tilapia met auberginepuree

Zoutarm hoofdgerecht: Gegrilde tilapia met auberginepuree. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pa...