Rode kool met appel

Bereiding
Aantal personen: 2Bereidingstijd: 45 minuten
Ingrediënten
- 400 g rode kool
- 1 appel
- 3 el bak en braad (zonder natrium!)
- 1 tl suiker
- kruidnagelpoeder
- 2 el azijn
- peper
- 100 ml water
- scheutje rode wijn
Bereidingswijze
Snijd de kool in dunne repen en de appel in kleine partjes. Smelt de boter in de pan en smoor de kool en appel hierin. Strooi daarna de suiker en kruidnagelpoeder er doorheen en tenslotte de azijn en peper. Voeg het water en eventueel een scheutje wijn toe en laat de kool in een gesloten pan ca. 30 minuten gaar stoven.
Lekker met een rundervink en gekookte aardappelen.
Voedingswaarden per portie
Energie: 272 kcal ( 1142 kJ)
Eiwit: 3 g
Koolhydraten: 15 g
Vet: 22 g
Verzadigd vet: 3 g
Voedingsvezel: 7 g
Natrium: 18 mg
Tag's
Vergelijkbare recepten

Roerbakschotel met broccoli mais en cashewnoten
Zoutarm voorgerecht: Roerbakschotel met broccoli, maïs en cashewnoten. Laat de broccoli vijf minuten koken. Laat de olie in de pan heet worden en bak...

Nasi goreng
Zoutarm hoofdgerecht: Nasi goreng. Snijd het vlees in kleine stukjes en bak deze in de hete boter in een koekenpan rondom bruin.

Gestoofde bloemkool met sesamzaadjes
Zoutarm hoofdgerecht: Gestoofde bloemkool met sesamzaadjes. Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. Doe de roosjes in een inzetstuk voor stome...

Provencaalse stoofschotel
Zoutarm hoofdgerecht: Provençaalse stoofschotel. Voorbereiden (1 dag van tevoren): maak een marinade van de wijn, winterwortel in stukjes, gesnipperde...

Jacked potato
Zoutarm hoofdgerecht: Jacked potato. Verwarm de oven voor op 175 °C (hetelucht op 160°C). Schrob de aardappelen goed schoon en prik in de schil een pa...