Rode kool met appel

Rode kool met appel Zoutarm hoofdgerecht: Rode kool met appel. Snijd de kool in dunne repen en de appel in kleine partjes. Smelt de boter in de pan en smoor de kool en appel hierin.

Bereiding

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten
- 400 g rode kool
- 1 appel
- 3 el bak en braad (zonder natrium!)
- 1 tl suiker
- kruidnagelpoeder
- 2 el azijn
- peper
- 100 ml water
- scheutje rode wijn

Bereidingswijze
Snijd de kool in dunne repen en de appel in kleine partjes. Smelt de boter in de pan en smoor de kool en appel hierin. Strooi daarna de suiker en kruidnagelpoeder er doorheen en tenslotte de azijn en peper. Voeg het water en eventueel een scheutje wijn toe en laat de kool in een gesloten pan ca. 30 minuten gaar stoven.

Lekker met een rundervink en gekookte aardappelen.

Voedingswaarden per portie
Energie: 272 kcal ( 1142 kJ)
Eiwit: 3 g
Koolhydraten: 15 g
Vet: 22 g
Verzadigd vet: 3 g
Voedingsvezel: 7 g
Natrium: 18 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Gebakken gekruide aardappelen. Schil en was de aardappelen en kook ze bijna gaar. Laat ze afkoelen en snijd ze in stukjes.

Gebakken gekruide aardappelen

Zoutarm hoofdgerecht: Gebakken gekruide aardappelen. Schil en was de aardappelen en kook ze bijna gaar. Laat ze afkoelen en snijd ze in stukjes.
Zoutarm hoofdgerecht: Hete Bliksem met een speklapje. Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Boor het klokhuis uit de appels, schil ze en snijd ze in plakken.

Hete Bliksem met een speklapje

Zoutarm hoofdgerecht: Hete Bliksem met een speklapje. Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Boor het klokhuis ui...
Zoutarm hoofdgerecht: Nasi goreng. Snijd het vlees in kleine stukjes en bak deze in de hete boter in een koekenpan rondom bruin.

Nasi goreng

Zoutarm hoofdgerecht: Nasi goreng. Snijd het vlees in kleine stukjes en bak deze in de hete boter in een koekenpan rondom bruin.
Zoutarm hoofdgerecht: Bloemkoolcurry. Fruit de gesnipperde ui in de hete boter in een koekenpan. Strooi hierover de kerrie, cayennepeper en komijn. Fruit dit geheel nog 1 minuut.

Bloemkoolcurry

Zoutarm hoofdgerecht: Bloemkoolcurry. Fruit de gesnipperde ui in de hete boter in een koekenpan. Strooi hierover de kerrie, cayennepeper en komijn. Fr...