Rode kool met appel
Zoutarm hoofdgerecht: Rode kool met appel. Snijd de kool in dunne repen en de appel in kleine partjes. Smelt de boter in de pan en smoor de kool en appel hierin.
Bereidingstijd: 45 minuten
Ingrediënten
- 400 g rode kool
- 1 appel
- 3 el bak en braad (zonder natrium!)
- 1 tl suiker
- kruidnagelpoeder
- 2 el azijn
- peper
- 100 ml water
- scheutje rode wijn
Bereidingswijze
Snijd de kool in dunne repen en de appel in kleine partjes. Smelt de boter in de pan en smoor de kool en appel hierin. Strooi daarna de suiker en kruidnagelpoeder er doorheen en tenslotte de azijn en peper. Voeg het water en eventueel een scheutje wijn toe en laat de kool in een gesloten pan ca. 30 minuten gaar stoven.
Lekker met een rundervink en gekookte aardappelen.
Voedingswaarden per portie
Energie: 272 kcal ( 1142 kJ)
Eiwit: 3 g
Koolhydraten: 15 g
Vet: 22 g
Verzadigd vet: 3 g
Voedingsvezel: 7 g
Natrium: 18 mg
Bereiding
Aantal personen: 2Bereidingstijd: 45 minuten
Ingrediënten
- 400 g rode kool
- 1 appel
- 3 el bak en braad (zonder natrium!)
- 1 tl suiker
- kruidnagelpoeder
- 2 el azijn
- peper
- 100 ml water
- scheutje rode wijn
Bereidingswijze
Snijd de kool in dunne repen en de appel in kleine partjes. Smelt de boter in de pan en smoor de kool en appel hierin. Strooi daarna de suiker en kruidnagelpoeder er doorheen en tenslotte de azijn en peper. Voeg het water en eventueel een scheutje wijn toe en laat de kool in een gesloten pan ca. 30 minuten gaar stoven.
Lekker met een rundervink en gekookte aardappelen.
Voedingswaarden per portie
Energie: 272 kcal ( 1142 kJ)
Eiwit: 3 g
Koolhydraten: 15 g
Vet: 22 g
Verzadigd vet: 3 g
Voedingsvezel: 7 g
Natrium: 18 mg