Risotto

Risotto

Bereiding

Personen: 4

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten:
- 1 ui
- 1 paprika
- 100 gram rijst
- 30 gram natriumarme vloeibare boter
- 40 gram zoutarme kaas
- 200 ml. water


Bereidingswijze
Was de rijst en laat het water uitlekken.
Snipper de ui en paprika en laat ze in de boter fruiten.
Voeg de rijst eraan toe en deze meebakken tot het goudgeel is.
Voeg gecontroleerd water toe om het geheel gaar te koken.
Daarna vermengen met de in dobbelsteentjes gesneden kaas.


Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Rode kool met appel. Snijd de kool in dunne repen en de appel in kleine partjes. Smelt de boter in de pan en smoor de kool en appel hierin.

Rode kool met appel

Zoutarm hoofdgerecht: Rode kool met appel. Snijd de kool in dunne repen en de appel in kleine partjes. Smelt de boter in de pan en smoor de kool en ap...
Zoutarm hoofdgerecht: Provençaalse stoofschotel. Voorbereiden (1 dag van tevoren): maak een marinade van de wijn, winterwortel in stukjes, gesnipperde ui, knoflook, de prei in ringen.

Provencaalse stoofschotel

Zoutarm hoofdgerecht: Provençaalse stoofschotel. Voorbereiden (1 dag van tevoren): maak een marinade van de wijn, winterwortel in stukjes, gesnipperde...
Zoutarm hoofdgerecht: Pizza Hawai. Meng de melk (35°C) met de gist en suiker. Laat het 10 minuten rusten. Zeef de bloem en maak een kuiltje in het midden.

Pizza Hawai

Zoutarm hoofdgerecht: Pizza Hawai. Meng de melk (35°C) met de gist en suiker. Laat het 10 minuten rusten. Zeef de bloem en maak een kuiltje in het mi...
Zoutarm hoofdgerecht: Kabeljauw met kerrie en prei. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de preien in dunne ringen. Verhit de olijfolie in een wok of koekenpan en bak de prei in ongeveer 4 minuten beetgaar.

Kabeljauw met kerrie en prei

Zoutarm hoofdgerecht: Kabeljauw met kerrie en prei. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de preien in dunne ringen. Verhit de olijfolie in een wok o...
Zoutarm hoofdgerecht: Koolsalade. Snijd de kool in zeer fijne reepjes en was deze. Maak een dressing van de olie, azijn, peper, rozijnen en de in stukjes gesneden sinaasappel

Koolsalade

Zoutarm hoofdgerecht: Koolsalade. Snijd de kool in zeer fijne reepjes en was deze. Maak een dressing van de olie, azijn, peper, rozijnen en de in stuk...