Rijstsalade

Bereiding
Aantal personen: 2Bereidingstijd: 20 minuten uur
Ingrediënten
- 150 g rijst
- 1 rode paprika
- 2 tomaten
- een halve groene peper
- een halve mango
- 0,5 el tomatenpuree
- 4 el yoghurt
- peper
- dieetzout
- verse bieslook
Bereidingswijze
Kook de rijst in water met dieetzout gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine blokjes. Ontvel de tomaten, verwijder het zaad en snijd het vruchtvlees klein. Snijd het stukje peper fijn. Snijd de mango zeer fijn en maak er met de tomatenpuree, de yoghurt, peper en zout een dressing van.
Stoom de rijst droog en meng er met een vork de stukjes paprika, tomaat, peper en dressing erdoor. Laat de rijst afkoelen en maak op smaak met peper, zout en bieslook.
Variatietip
Lekker met een salade van kropsla met radijs en (natriumarme) augurkjes.
Voedingswaarde per portie
Energie: 166 kcal (697 kJ)
Eiwit: 5 g
Koolhydraten: 33 g
Vet: 1 g
Verzadigd vet: 0 g
Voedingsvezel: 6 g
Natrium: 42 mg
Tag's
Vergelijkbare recepten

Jacked potato
Zoutarm hoofdgerecht: Jacked potato. Verwarm de oven voor op 175 °C (hetelucht op 160°C). Schrob de aardappelen goed schoon en prik in de schil een pa...

Tjap-tjoy
Zoutarm hoofdgerecht: Tjap-tjoy. Snijd het vlees in smalle reepjes en bak het met een mespunt kerrie erbij bruin in het hete bak- en braadvet.

Macaroni
Zoutarm hoofdgerecht: Macaroni. Kook de macaroni gaar. Snijd de ui, paprika en champignons fijn en fruit deze samen met de knoflook in de hete boter.

Couscous met kip en dadels
Zoutarm hoofdgerecht: Couscous met kip en dadels. Pel en snipper de uien. Maak de courgettes schoon en snijd ze in dunne plakjes.