Rijstsalade

Rijstsalade Zoutarm hoofdgerecht: Rijstsalade. Kook de rijst in water met dieetzout gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine blokjes.

Bereiding

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 20 minuten uur

Ingrediënten
- 150 g rijst
- 1 rode paprika
- 2 tomaten
- een halve groene peper
- een halve mango
- 0,5 el tomatenpuree
- 4 el yoghurt
- peper
- dieetzout
- verse bieslook

Bereidingswijze
Kook de rijst in water met dieetzout gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine blokjes. Ontvel de tomaten, verwijder het zaad en snijd het vruchtvlees klein. Snijd het stukje peper fijn. Snijd de mango zeer fijn en maak er met de tomatenpuree, de yoghurt, peper en zout een dressing van.
Stoom de rijst droog en meng er met een vork de stukjes paprika, tomaat, peper en dressing erdoor. Laat de rijst afkoelen en maak op smaak met peper, zout en bieslook.

Variatietip
Lekker met een salade van kropsla met radijs en (natriumarme) augurkjes.

Voedingswaarde per portie
Energie: 166 kcal (697 kJ)
Eiwit: 5 g
Koolhydraten: 33 g
Vet: 1 g
Verzadigd vet: 0 g
Voedingsvezel: 6 g
Natrium: 42 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm voorgerecht: Roerbakschotel met broccoli, maïs en cashewnoten. Laat de broccoli vijf minuten koken. Laat de olie in de pan heet worden en bak hierin de kastanjechampignons, de maïskolfjes en de knoflook ongeveer vier minuten.

Roerbakschotel met broccoli mais en cashewnoten

Zoutarm voorgerecht: Roerbakschotel met broccoli, maïs en cashewnoten. Laat de broccoli vijf minuten koken. Laat de olie in de pan heet worden en bak...
Zoutarm hoofdgerecht: Knoflookkipfilet met gewokte Chinese kool. Snijd de kip horizontaal in 3 plakken, leg ze tussen plasticfolie en sla ze plat met een groot plat mes of deegroller.

Knoflookkipfilet met gewokte Chinese kool

Zoutarm hoofdgerecht: Knoflookkipfilet met gewokte Chinese kool. Snijd de kip horizontaal in 3 plakken, leg ze tussen plasticfolie en sla ze plat met...
Zoutarm hoofdgerecht: Tongfilet. Bestrooi de tongfilets met peper, kerriepoeder en bloem. Bak de filets in een koekenpan aan beide zijden in de hete boter bruin.

Tongfilet

Zoutarm hoofdgerecht: Tongfilet. Bestrooi de tongfilets met peper, kerriepoeder en bloem. Bak de filets in een koekenpan aan beide zijden in de hete b...
Zoutarm hoofdgerecht: Bloemkoolcurry. Fruit de gesnipperde ui in de hete boter in een koekenpan. Strooi hierover de kerrie, cayennepeper en komijn. Fruit dit geheel nog 1 minuut.

Bloemkoolcurry

Zoutarm hoofdgerecht: Bloemkoolcurry. Fruit de gesnipperde ui in de hete boter in een koekenpan. Strooi hierover de kerrie, cayennepeper en komijn. Fr...