Rijstsalade

Rijstsalade Zoutarm hoofdgerecht: Rijstsalade. Kook de rijst in water met dieetzout gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine blokjes.

Bereiding

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 20 minuten uur

Ingrediënten
- 150 g rijst
- 1 rode paprika
- 2 tomaten
- een halve groene peper
- een halve mango
- 0,5 el tomatenpuree
- 4 el yoghurt
- peper
- dieetzout
- verse bieslook

Bereidingswijze
Kook de rijst in water met dieetzout gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine blokjes. Ontvel de tomaten, verwijder het zaad en snijd het vruchtvlees klein. Snijd het stukje peper fijn. Snijd de mango zeer fijn en maak er met de tomatenpuree, de yoghurt, peper en zout een dressing van.
Stoom de rijst droog en meng er met een vork de stukjes paprika, tomaat, peper en dressing erdoor. Laat de rijst afkoelen en maak op smaak met peper, zout en bieslook.

Variatietip
Lekker met een salade van kropsla met radijs en (natriumarme) augurkjes.

Voedingswaarde per portie
Energie: 166 kcal (697 kJ)
Eiwit: 5 g
Koolhydraten: 33 g
Vet: 1 g
Verzadigd vet: 0 g
Voedingsvezel: 6 g
Natrium: 42 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm voorgerecht: Roerbakschotel met broccoli, maïs en cashewnoten. Laat de broccoli vijf minuten koken. Laat de olie in de pan heet worden en bak hierin de kastanjechampignons, de maïskolfjes en de knoflook ongeveer vier minuten.

Roerbakschotel met broccoli mais en cashewnoten

Zoutarm voorgerecht: Roerbakschotel met broccoli, maïs en cashewnoten. Laat de broccoli vijf minuten koken. Laat de olie in de pan heet worden en bak...
Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelpuree met gebakken knoflook. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in een pan met weinig water en wat zout in 20 minuten gaar.

Aardappelpuree met gebakken knoflook

Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelpuree met gebakken knoflook. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in een pan met weinig wat...
Zoutarm hoofdgerecht: Kalfscurry. Snipper de ui en de knoflook. Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes.

Kalfscurry

Zoutarm hoofdgerecht: Kalfscurry. Snipper de ui en de knoflook. Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes.
Zoutarm hoofdgerecht: Frisse groentemix. Verwijder de draden van de snijbonen en de sugarsnaps. Breng water aan de kook en voeg de sugarsnaps toe.

Frisse groentemix

Zoutarm hoofdgerecht: Frisse groentemix. Verwijder de draden van de snijbonen en de sugarsnaps. Breng water aan de kook en voeg de sugarsnaps toe.
Zoutarm hoofdgerecht: Ratatouille. Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes. Maak de courgette, ui, aubergine en paprika's schoon en snijd ze ook in kleine stukjes.

Ratatouille

Zoutarm hoofdgerecht: Ratatouille. Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes. Maak de courgette, ui, aubergine en paprika's schoon en sni...