Rijstsalade

Rijstsalade Zoutarm hoofdgerecht: Rijstsalade. Kook de rijst in water met dieetzout gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine blokjes.

Bereiding

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 20 minuten uur

Ingrediënten
- 150 g rijst
- 1 rode paprika
- 2 tomaten
- een halve groene peper
- een halve mango
- 0,5 el tomatenpuree
- 4 el yoghurt
- peper
- dieetzout
- verse bieslook

Bereidingswijze
Kook de rijst in water met dieetzout gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine blokjes. Ontvel de tomaten, verwijder het zaad en snijd het vruchtvlees klein. Snijd het stukje peper fijn. Snijd de mango zeer fijn en maak er met de tomatenpuree, de yoghurt, peper en zout een dressing van.
Stoom de rijst droog en meng er met een vork de stukjes paprika, tomaat, peper en dressing erdoor. Laat de rijst afkoelen en maak op smaak met peper, zout en bieslook.

Variatietip
Lekker met een salade van kropsla met radijs en (natriumarme) augurkjes.

Voedingswaarde per portie
Energie: 166 kcal (697 kJ)
Eiwit: 5 g
Koolhydraten: 33 g
Vet: 1 g
Verzadigd vet: 0 g
Voedingsvezel: 6 g
Natrium: 42 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelpuree met gebakken knoflook. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in een pan met weinig water en wat zout in 20 minuten gaar.

Aardappelpuree met gebakken knoflook

Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelpuree met gebakken knoflook. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in een pan met weinig wat...
Zoutarm hoofdgerecht: Kippenragout. Laat de kipfilet ongeveer 30 minuten zachtjes koken in het water met de stukjes ui, wortel en kruiden. Zeef de bouillon en vul deze zo nodig met water aan tot 200 ml.

Kippenragout

Zoutarm hoofdgerecht: Kippenragout. Laat de kipfilet ongeveer 30 minuten zachtjes koken in het water met de stukjes ui, wortel en kruiden. Zeef de bou...
Zoutarm hoofdgerecht: Mosterdpuree met een varkenslapje. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pan in 20 minuten gaar.

Mosterdpuree met een varkenslapje

Zoutarm hoofdgerecht: Mosterdpuree met een varkenslapje. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pan...
Zoutarm hoofdgerecht: Rundvlees hachee. Snijd de ui in grove snippers en bak deze bruin in de hete boter. Voeg het fijngesneden vlees, de kruiden, het vocht en de azijn toe.

Rundvlees hachee

Zoutarm hoofdgerecht: Rundvlees hachee. Snijd de ui in grove snippers en bak deze bruin in de hete boter. Voeg het fijngesneden vlees, de kruiden, het...
Zoutarm hoofdgerecht: Frisse groentemix. Verwijder de draden van de snijbonen en de sugarsnaps. Breng water aan de kook en voeg de sugarsnaps toe.

Frisse groentemix

Zoutarm hoofdgerecht: Frisse groentemix. Verwijder de draden van de snijbonen en de sugarsnaps. Breng water aan de kook en voeg de sugarsnaps toe.