Rijstsalade

Rijstsalade Zoutarm hoofdgerecht: Rijstsalade. Kook de rijst in water met dieetzout gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine blokjes.

Bereiding

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 20 minuten uur

Ingrediënten
- 150 g rijst
- 1 rode paprika
- 2 tomaten
- een halve groene peper
- een halve mango
- 0,5 el tomatenpuree
- 4 el yoghurt
- peper
- dieetzout
- verse bieslook

Bereidingswijze
Kook de rijst in water met dieetzout gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine blokjes. Ontvel de tomaten, verwijder het zaad en snijd het vruchtvlees klein. Snijd het stukje peper fijn. Snijd de mango zeer fijn en maak er met de tomatenpuree, de yoghurt, peper en zout een dressing van.
Stoom de rijst droog en meng er met een vork de stukjes paprika, tomaat, peper en dressing erdoor. Laat de rijst afkoelen en maak op smaak met peper, zout en bieslook.

Variatietip
Lekker met een salade van kropsla met radijs en (natriumarme) augurkjes.

Voedingswaarde per portie
Energie: 166 kcal (697 kJ)
Eiwit: 5 g
Koolhydraten: 33 g
Vet: 1 g
Verzadigd vet: 0 g
Voedingsvezel: 6 g
Natrium: 42 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Hete Bliksem met een speklapje. Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Boor het klokhuis uit de appels, schil ze en snijd ze in plakken.

Hete Bliksem met een speklapje

Zoutarm hoofdgerecht: Hete Bliksem met een speklapje. Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Boor het klokhuis ui...
Zoutarm hoofdgerecht: Tjap-tjoy. Snijd het vlees in smalle reepjes en bak het met een mespunt kerrie erbij bruin in het hete bak- en braadvet.

Tjap-tjoy

Zoutarm hoofdgerecht: Tjap-tjoy. Snijd het vlees in smalle reepjes en bak het met een mespunt kerrie erbij bruin in het hete bak- en braadvet.
Zoutarm hoofdgerecht: Provençaalse stoofschotel. Voorbereiden (1 dag van tevoren): maak een marinade van de wijn, winterwortel in stukjes, gesnipperde ui, knoflook, de prei in ringen.

Provencaalse stoofschotel

Zoutarm hoofdgerecht: Provençaalse stoofschotel. Voorbereiden (1 dag van tevoren): maak een marinade van de wijn, winterwortel in stukjes, gesnipperde...
Zoutarm hoofdgerecht: Gevulde courgette. Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Pel en snipper de ui. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.

Gevulde courgette

Zoutarm hoofdgerecht: Gevulde courgette. Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Pel en snipper de ui. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakj...
Zoutarm hoofdgerecht: Gekruide gehaktbal. Verkruimel de beschuit. Vermeng het gehakt met het ei, de verkruimelde beschuit, peper en nootmuskaat. Maak van dit mengsel twee balletjes.

Gekruide gehaktbal

Zoutarm hoofdgerecht: Gekruide gehaktbal. Verkruimel de beschuit. Vermeng het gehakt met het ei, de verkruimelde beschuit, peper en nootmuskaat. Maak...