Ratatouille

Ratatouille Zoutarm hoofdgerecht: Ratatouille. Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes. Maak de courgette, ui, aubergine en paprika's schoon en snijd ze ook in kleine stukjes.

Bereiding

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten
- 1 courgette
- 1 ui
- 2 groene paprika's
- 1 aubergine
- 2 tomaten
- 1 teentje knoflook
- 1 el olie
- peterselie
- peper
- basilicum

Bereidingswijze
Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes. Maak de courgette, ui, aubergine en paprika's schoon en snijd ze ook in kleine stukjes. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui, totdat deze glazig wordt. Voeg de aubergine, courgette, tomaten en de paprika's toe. Schep het geheel goed door elkaar. Voeg de fijngehakte peterselie, basilicum en peper naar smaak toe. Pers er het teentje knoflook erboven uit. Doe het deksel op de pan en laat het gerecht in ca. 20 minuten zachtjes gaar worden.

Tip
Lekker met rijst of pasta en gegrilde tonijn of zalm.

Voedingswaarden per portie
Energie: 134 kcal (563 kJ)
Eiwit: 7 g
Koolhydraten: 17 g
Vet: 5 g
Verzadigd vet: 1 g
Voedingsvezel: 8 g
Natrium: 36 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Tongfilet. Bestrooi de tongfilets met peper, kerriepoeder en bloem. Bak de filets in een koekenpan aan beide zijden in de hete boter bruin.

Tongfilet

Zoutarm hoofdgerecht: Tongfilet. Bestrooi de tongfilets met peper, kerriepoeder en bloem. Bak de filets in een koekenpan aan beide zijden in de hete b...
Zoutarm hoofdgerecht: Koude vleesschotel. Kook de kip gaar. Maak ondertussen de aardappelen, wortel, sperziebonen en knolselderij schoon, snijd ze in stukjes en kook ze gaar.

Koude vleesschotel

Zoutarm hoofdgerecht: Koude vleesschotel. Kook de kip gaar. Maak ondertussen de aardappelen, wortel, sperziebonen en knolselderij schoon, snijd ze in...
Zoutarm voorgerecht: Pasta met spinaziesaus. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bak deze in een pan met de boter.

Pasta met spinaziesaus

Zoutarm voorgerecht: Pasta met spinaziesaus. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bak deze in een pan met de boter.
Zoutarm voorgerecht: Roerbakschotel met broccoli, maïs en cashewnoten. Laat de broccoli vijf minuten koken. Laat de olie in de pan heet worden en bak hierin de kastanjechampignons, de maïskolfjes en de knoflook ongeveer vier minuten.

Roerbakschotel met broccoli mais en cashewnoten

Zoutarm voorgerecht: Roerbakschotel met broccoli, maïs en cashewnoten. Laat de broccoli vijf minuten koken. Laat de olie in de pan heet worden en bak...
Zoutarm hoofdgerecht: Tjap-tjoy. Snijd het vlees in smalle reepjes en bak het met een mespunt kerrie erbij bruin in het hete bak- en braadvet.

Tjap-tjoy

Zoutarm hoofdgerecht: Tjap-tjoy. Snijd het vlees in smalle reepjes en bak het met een mespunt kerrie erbij bruin in het hete bak- en braadvet.