Ratatouille

Ratatouille Zoutarm hoofdgerecht: Ratatouille. Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes. Maak de courgette, ui, aubergine en paprika's schoon en snijd ze ook in kleine stukjes.

Bereiding

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten
- 1 courgette
- 1 ui
- 2 groene paprika's
- 1 aubergine
- 2 tomaten
- 1 teentje knoflook
- 1 el olie
- peterselie
- peper
- basilicum

Bereidingswijze
Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes. Maak de courgette, ui, aubergine en paprika's schoon en snijd ze ook in kleine stukjes. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui, totdat deze glazig wordt. Voeg de aubergine, courgette, tomaten en de paprika's toe. Schep het geheel goed door elkaar. Voeg de fijngehakte peterselie, basilicum en peper naar smaak toe. Pers er het teentje knoflook erboven uit. Doe het deksel op de pan en laat het gerecht in ca. 20 minuten zachtjes gaar worden.

Tip
Lekker met rijst of pasta en gegrilde tonijn of zalm.

Voedingswaarden per portie
Energie: 134 kcal (563 kJ)
Eiwit: 7 g
Koolhydraten: 17 g
Vet: 5 g
Verzadigd vet: 1 g
Voedingsvezel: 8 g
Natrium: 36 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm voorgerecht: Pasta met spinaziesaus. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bak deze in een pan met de boter.

Pasta met spinaziesaus

Zoutarm voorgerecht: Pasta met spinaziesaus. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bak deze in een pan met de boter.
Zoutarm hoofdgerecht: Gekruide gehaktbal. Verkruimel de beschuit. Vermeng het gehakt met het ei, de verkruimelde beschuit, peper en nootmuskaat. Maak van dit mengsel twee balletjes.

Gekruide gehaktbal

Zoutarm hoofdgerecht: Gekruide gehaktbal. Verkruimel de beschuit. Vermeng het gehakt met het ei, de verkruimelde beschuit, peper en nootmuskaat. Maak...