Ratatouille

Ratatouille Zoutarm hoofdgerecht: Ratatouille. Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes. Maak de courgette, ui, aubergine en paprika's schoon en snijd ze ook in kleine stukjes.

Bereiding

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten
- 1 courgette
- 1 ui
- 2 groene paprika's
- 1 aubergine
- 2 tomaten
- 1 teentje knoflook
- 1 el olie
- peterselie
- peper
- basilicum

Bereidingswijze
Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes. Maak de courgette, ui, aubergine en paprika's schoon en snijd ze ook in kleine stukjes. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui, totdat deze glazig wordt. Voeg de aubergine, courgette, tomaten en de paprika's toe. Schep het geheel goed door elkaar. Voeg de fijngehakte peterselie, basilicum en peper naar smaak toe. Pers er het teentje knoflook erboven uit. Doe het deksel op de pan en laat het gerecht in ca. 20 minuten zachtjes gaar worden.

Tip
Lekker met rijst of pasta en gegrilde tonijn of zalm.

Voedingswaarden per portie
Energie: 134 kcal (563 kJ)
Eiwit: 7 g
Koolhydraten: 17 g
Vet: 5 g
Verzadigd vet: 1 g
Voedingsvezel: 8 g
Natrium: 36 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Kippenragout. Laat de kipfilet ongeveer 30 minuten zachtjes koken in het water met de stukjes ui, wortel en kruiden. Zeef de bouillon en vul deze zo nodig met water aan tot 200 ml.

Kippenragout

Zoutarm hoofdgerecht: Kippenragout. Laat de kipfilet ongeveer 30 minuten zachtjes koken in het water met de stukjes ui, wortel en kruiden. Zeef de bou...
Zoutarm hoofdgerecht: Varkenshaas met sinaasappel-roomsaus. Bestrooi het vlees met peper. Bak het vlees in de hete boter in ca. 10 minuten gaar.

Varkenshaas met sinaasappel-roomsaus

Zoutarm hoofdgerecht: Varkenshaas met sinaasappel-roomsaus. Bestrooi het vlees met peper. Bak het vlees in de hete boter in ca. 10 minuten gaar.
Zoutarm hoofdgerecht: Varkensvlees gestoofd in witte wijn. Snijd de filet in dunne plakken van ca. ½ cm en daarna in reepjes van 1 cm. Voeg wat peper toe aan de bloem.

Varkensvlees gestoofd in witte wijn

Zoutarm hoofdgerecht: Varkensvlees gestoofd in witte wijn. Snijd de filet in dunne plakken van ca. ½ cm en daarna in reepjes van 1 cm. Voeg wat peper...
Zoutarm hoofdgerecht: Tongfilet. Bestrooi de tongfilets met peper, kerriepoeder en bloem. Bak de filets in een koekenpan aan beide zijden in de hete boter bruin.

Tongfilet

Zoutarm hoofdgerecht: Tongfilet. Bestrooi de tongfilets met peper, kerriepoeder en bloem. Bak de filets in een koekenpan aan beide zijden in de hete b...
Zoutarm hoofdgerecht: Tjap-tjoy. Snijd het vlees in smalle reepjes en bak het met een mespunt kerrie erbij bruin in het hete bak- en braadvet.

Tjap-tjoy

Zoutarm hoofdgerecht: Tjap-tjoy. Snijd het vlees in smalle reepjes en bak het met een mespunt kerrie erbij bruin in het hete bak- en braadvet.
Zoutarm hoofdgerecht: Pikante pompoensalade. Kook de pompoen en de bloemkool gaar (in de magnetron) en laat ze goed uitlekken.

Pikante pompoensalade

Zoutarm hoofdgerecht: Pikante pompoensalade. Kook de pompoen en de bloemkool gaar (in de magnetron) en laat ze goed uitlekken.