Ratatouille

Ratatouille Zoutarm hoofdgerecht: Ratatouille. Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes. Maak de courgette, ui, aubergine en paprika's schoon en snijd ze ook in kleine stukjes.

Bereiding

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten
- 1 courgette
- 1 ui
- 2 groene paprika's
- 1 aubergine
- 2 tomaten
- 1 teentje knoflook
- 1 el olie
- peterselie
- peper
- basilicum

Bereidingswijze
Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes. Maak de courgette, ui, aubergine en paprika's schoon en snijd ze ook in kleine stukjes. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui, totdat deze glazig wordt. Voeg de aubergine, courgette, tomaten en de paprika's toe. Schep het geheel goed door elkaar. Voeg de fijngehakte peterselie, basilicum en peper naar smaak toe. Pers er het teentje knoflook erboven uit. Doe het deksel op de pan en laat het gerecht in ca. 20 minuten zachtjes gaar worden.

Tip
Lekker met rijst of pasta en gegrilde tonijn of zalm.

Voedingswaarden per portie
Energie: 134 kcal (563 kJ)
Eiwit: 7 g
Koolhydraten: 17 g
Vet: 5 g
Verzadigd vet: 1 g
Voedingsvezel: 8 g
Natrium: 36 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Gestoomde gemengde groenten. Snijd de wortelen, rettich, courgette en paprika in luciferreepjes.

Gestoomde gemengde groenten

Zoutarm hoofdgerecht: Gestoomde gemengde groenten. Snijd de wortelen, rettich, courgette en paprika in luciferreepjes.
Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelsalade. Kook de aardappelen gaar. Meng de zure room met de mosterd, de fijngesneden ui, peper en het uitgeperste teentje knoflook.

Aardappelsalade

Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelsalade. Kook de aardappelen gaar. Meng de zure room met de mosterd, de fijngesneden ui, peper en het uitgeperste teentj...
Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelpuree met gebakken knoflook. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in een pan met weinig water en wat zout in 20 minuten gaar.

Aardappelpuree met gebakken knoflook

Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelpuree met gebakken knoflook. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in een pan met weinig wat...
Zoutarm hoofdgerecht: Gepofte aardappel met paprika-maïs. Kook de aardappels in de schil ongeveer 5 minuten. Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper de knoflook en meng de knoflook.

Gepofte aardappel met paprika-mais

Zoutarm hoofdgerecht: Gepofte aardappel met paprika-maïs. Kook de aardappels in de schil ongeveer 5 minuten. Verwarm de oven voor op 200Â&d...