Pizza Hawai

Pizza Hawai Zoutarm hoofdgerecht: Pizza Hawai. Meng de melk (35°C) met de gist en suiker. Laat het 10 minuten rusten. Zeef de bloem en maak een kuiltje in het midden.

Bereiding

Aantal personen: 1 pizza

Bereidingstijd: 2 uur

Ingredienten
Bodem:
- 130 g bloem
- 0,5 zakje gist
- 60 ml lauwe halfvolle melk
- 0,5 tl suiker
- 2,5 el olijfolie
- 1 tl oregano
- 1 tl peterselie
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl bieslook
- 2 verse vleestomaten
- 1 takje rozemarijn
- 1 takje tijm
- 1 teentje knoflook
- 1 tl natriumarme pizza en pasta kruiden van Verstegen
- 2 ml balsamico azijn
- 20 g natriumarme ham
- 20 g natriumarme kaas
- 1 blikje ananas
- Gebruik eens champignons, paprika en uien als beleg. Maak wel gebruik van verse producten om het natriumgehalte laag te houden

Bereidingswijze
Meng de melk (35°C) met de gist en suiker. Laat het 10 minuten rusten.
Zeef de bloem en maak een kuiltje in het midden. Giet hierin de melk met de gist en het suiker. Roer de melk vanuit het midden door de bloem. Voeg 2 eetlepels olijfolie en daarna de kruiden toe. Kneed het geheel goed door, tot er een soepel deeg ontstaat.
Als het nodig is kan er nog een beetje melk aan toegevoegd worden.
Laat het deeg in afgedekte kom op een warme plaats ongeveer drie kwartier rijzen totdat het deeg verdubbeld is. Kneed het deeg nogmaals een minuutje door. Vorm nu een bal en rol dit uit tot een bodem. Laat het op een bakplaat nog 20 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 225°C.
Snijd de tomaten en knoflook in grove stukken. Verwarm een kookpan op het vuur met een halve eetlepel olijfolie.
Doe de tomaten en de knoflook in de kookpan en laat dit 10 minuten sudderen op hoog vuur. Haal de kookpan van het vuur. Pureer de stukgekookte tomaten en knoflook met een staafmixer tot een homogene massa. Voeg de kruiden toe en laat het geheel weer aan de kook komen. Laat de tomatensaus 5 minuten door sudderen. Bestrijk de bodem met een laagje tomatensaus.
Beleg de pizza en bak hem in 25 minuten af.

Tip
Eet een lekkere salade bij de pizza

Voedingswaarde van een pizza
Energie: 942 kcal
Eiwit: 31 gram
Koolhydraten: 130 gram
Vet: 33 gram
Verzadigd vet: 8 gram
Voedingsvezel: 11 gram
Natrium: 85 gram

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Tongfilet. Bestrooi de tongfilets met peper, kerriepoeder en bloem. Bak de filets in een koekenpan aan beide zijden in de hete boter bruin.

Tongfilet

Zoutarm hoofdgerecht: Tongfilet. Bestrooi de tongfilets met peper, kerriepoeder en bloem. Bak de filets in een koekenpan aan beide zijden in de hete b...
Zoutarm hoofdgerecht: Kip-rijst schotel met sperziebonen. Maak de sperziebonen schoon, maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pel en snipper de ui.

Kip-rijst schotel met sperziebonen

Zoutarm hoofdgerecht: Kip-rijst schotel met sperziebonen. Maak de sperziebonen schoon, maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pel en snipp...
Zoutarm hoofdgerecht: Kabeljauw met kerrie en prei. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de preien in dunne ringen. Verhit de olijfolie in een wok of koekenpan en bak de prei in ongeveer 4 minuten beetgaar.

Kabeljauw met kerrie en prei

Zoutarm hoofdgerecht: Kabeljauw met kerrie en prei. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de preien in dunne ringen. Verhit de olijfolie in een wok o...
Zoutarm hoofdgerecht: Varkensvlees gestoofd in witte wijn. Snijd de filet in dunne plakken van ca. ½ cm en daarna in reepjes van 1 cm. Voeg wat peper toe aan de bloem.

Varkensvlees gestoofd in witte wijn

Zoutarm hoofdgerecht: Varkensvlees gestoofd in witte wijn. Snijd de filet in dunne plakken van ca. ½ cm en daarna in reepjes van 1 cm. Voeg wat peper...
Zoutarm hoofdgerecht: Kalfscurry. Snipper de ui en de knoflook. Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes.

Kalfscurry

Zoutarm hoofdgerecht: Kalfscurry. Snipper de ui en de knoflook. Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes.