Pizza Hawai

Pizza Hawai Zoutarm hoofdgerecht: Pizza Hawai. Meng de melk (35°C) met de gist en suiker. Laat het 10 minuten rusten. Zeef de bloem en maak een kuiltje in het midden.

Bereiding

Aantal personen: 1 pizza

Bereidingstijd: 2 uur

Ingredienten
Bodem:
- 130 g bloem
- 0,5 zakje gist
- 60 ml lauwe halfvolle melk
- 0,5 tl suiker
- 2,5 el olijfolie
- 1 tl oregano
- 1 tl peterselie
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl bieslook
- 2 verse vleestomaten
- 1 takje rozemarijn
- 1 takje tijm
- 1 teentje knoflook
- 1 tl natriumarme pizza en pasta kruiden van Verstegen
- 2 ml balsamico azijn
- 20 g natriumarme ham
- 20 g natriumarme kaas
- 1 blikje ananas
- Gebruik eens champignons, paprika en uien als beleg. Maak wel gebruik van verse producten om het natriumgehalte laag te houden

Bereidingswijze
Meng de melk (35°C) met de gist en suiker. Laat het 10 minuten rusten.
Zeef de bloem en maak een kuiltje in het midden. Giet hierin de melk met de gist en het suiker. Roer de melk vanuit het midden door de bloem. Voeg 2 eetlepels olijfolie en daarna de kruiden toe. Kneed het geheel goed door, tot er een soepel deeg ontstaat.
Als het nodig is kan er nog een beetje melk aan toegevoegd worden.
Laat het deeg in afgedekte kom op een warme plaats ongeveer drie kwartier rijzen totdat het deeg verdubbeld is. Kneed het deeg nogmaals een minuutje door. Vorm nu een bal en rol dit uit tot een bodem. Laat het op een bakplaat nog 20 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 225°C.
Snijd de tomaten en knoflook in grove stukken. Verwarm een kookpan op het vuur met een halve eetlepel olijfolie.
Doe de tomaten en de knoflook in de kookpan en laat dit 10 minuten sudderen op hoog vuur. Haal de kookpan van het vuur. Pureer de stukgekookte tomaten en knoflook met een staafmixer tot een homogene massa. Voeg de kruiden toe en laat het geheel weer aan de kook komen. Laat de tomatensaus 5 minuten door sudderen. Bestrijk de bodem met een laagje tomatensaus.
Beleg de pizza en bak hem in 25 minuten af.

Tip
Eet een lekkere salade bij de pizza

Voedingswaarde van een pizza
Energie: 942 kcal
Eiwit: 31 gram
Koolhydraten: 130 gram
Vet: 33 gram
Verzadigd vet: 8 gram
Voedingsvezel: 11 gram
Natrium: 85 gram

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Aardappel-uientaart. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Fruit de uien in de margarine met peper en zout in 20 minuten gaar en glazig.

Aardappel-uientaart

Zoutarm hoofdgerecht: Aardappel-uientaart. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Fruit de uien in de margar...
Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelsalade. Kook de aardappelen gaar. Meng de zure room met de mosterd, de fijngesneden ui, peper en het uitgeperste teentje knoflook.

Aardappelsalade

Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelsalade. Kook de aardappelen gaar. Meng de zure room met de mosterd, de fijngesneden ui, peper en het uitgeperste teentj...
Zoutarm hoofdgerecht: Varkenshaas met sinaasappel-roomsaus. Bestrooi het vlees met peper. Bak het vlees in de hete boter in ca. 10 minuten gaar.

Varkenshaas met sinaasappel-roomsaus

Zoutarm hoofdgerecht: Varkenshaas met sinaasappel-roomsaus. Bestrooi het vlees met peper. Bak het vlees in de hete boter in ca. 10 minuten gaar.
Zoutarm hoofdgerecht: Couscous met kip en dadels. Pel en snipper de uien. Maak de courgettes schoon en snijd ze in dunne plakjes.

Couscous met kip en dadels

Zoutarm hoofdgerecht: Couscous met kip en dadels. Pel en snipper de uien. Maak de courgettes schoon en snijd ze in dunne plakjes.
Zoutarm hoofdgerecht: Gegrilde tilapia met auberginepuree. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pan in 20 minuten gaar.

Gegrilde tilapia met auberginepuree

Zoutarm hoofdgerecht: Gegrilde tilapia met auberginepuree. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pa...