Pikante pompoensalade

Pikante pompoensalade Zoutarm hoofdgerecht: Pikante pompoensalade. Kook de pompoen en de bloemkool gaar (in de magnetron) en laat ze goed uitlekken.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 1 uur

Ingrediënten
- 300 g gesneden pompoen, in blokjes van 2 cm
- 300 g bloemkoolroosjes
- 200 g afgespoelde bruine of oranje linzen
- 1 el olie
- 3 flinke uien, in schijven
- 1 rode paprika, in dunne reepjes
- 350 mg tahoe, in kleine blokjes gesneden
- 0,5 theelepel kaneel
- 0,5 theelepel allspice of piment
- snufje saffraan of koenjit
- 40 g zonnebloempitten
- 15 g verse munt, gehakt
- 100 g magere of halfvolle yoghurt

Bereiding:
Kook de pompoen en de bloemkool gaar en laat ze goed uitlekken. Doe de linzen in een grote pan water, breng ze aan de kook en laat ze 20 minuten pruttelen tot ze gaar zijn. Laat ze daarna goed uitlekken.
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin de uien en de paprika 20 minuten tot ze gekarameliseerd zijn. Neem de helft van de uien uit de pan en houd die apart.
Doe de tahoe, kaneel, allspice, saffraan, zonnebloempitten en een eetlepel water in de pan en bak dit alles bij matige temperatuur tot alle water geabsorbeerd is en de tahoe goudbruin is gekleurd.
Doe de linzen, het tahoemengsel, de pompoen, de bloemkool en de munt in een kom en schep dit voorzichtig door elkaar.
Verdeel de salade over vier borden en leg er wat gebakken uien en een dot yoghurt op.

Voedingswaarde per portie
Energie: 400 kcal (1680 kJ)
Eiwit: 27 g
Koolhydraten: 39 g
Vet: 16 g
Verzadigd vet: 2 g
Voedingsvezel: 14 g
Natrium: 48 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelpuree met gebakken knoflook. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in een pan met weinig water en wat zout in 20 minuten gaar.

Aardappelpuree met gebakken knoflook

Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelpuree met gebakken knoflook. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in een pan met weinig wat...
Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelsalade. Kook de aardappelen gaar. Meng de zure room met de mosterd, de fijngesneden ui, peper en het uitgeperste teentje knoflook.

Aardappelsalade

Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelsalade. Kook de aardappelen gaar. Meng de zure room met de mosterd, de fijngesneden ui, peper en het uitgeperste teentj...
Zoutarm hoofdgerecht: Tongfilet. Bestrooi de tongfilets met peper, kerriepoeder en bloem. Bak de filets in een koekenpan aan beide zijden in de hete boter bruin.

Tongfilet

Zoutarm hoofdgerecht: Tongfilet. Bestrooi de tongfilets met peper, kerriepoeder en bloem. Bak de filets in een koekenpan aan beide zijden in de hete b...
Zoutarm hoofdgerecht: Mosterdpuree met een varkenslapje. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pan in 20 minuten gaar.

Mosterdpuree met een varkenslapje

Zoutarm hoofdgerecht: Mosterdpuree met een varkenslapje. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pan...
Zoutarm hoofdgerecht: Steakfilet. Snipper de ui en snijd de tomaat in kleine blokjes. Verwarm de olie in een koekenpan en smoor de ui tot hij doorzichtig is.

Steakfilet

Zoutarm hoofdgerecht: Steakfilet. Snipper de ui en snijd de tomaat in kleine blokjes. Verwarm de olie in een koekenpan en smoor de ui tot hij doorzich...
Zoutarm hoofdgerecht: Gekruide gehaktbal. Verkruimel de beschuit. Vermeng het gehakt met het ei, de verkruimelde beschuit, peper en nootmuskaat. Maak van dit mengsel twee balletjes.

Gekruide gehaktbal

Zoutarm hoofdgerecht: Gekruide gehaktbal. Verkruimel de beschuit. Vermeng het gehakt met het ei, de verkruimelde beschuit, peper en nootmuskaat. Maak...