Pikante pompoensalade

Pikante pompoensalade Zoutarm hoofdgerecht: Pikante pompoensalade. Kook de pompoen en de bloemkool gaar (in de magnetron) en laat ze goed uitlekken.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 1 uur

Ingrediënten
- 300 g gesneden pompoen, in blokjes van 2 cm
- 300 g bloemkoolroosjes
- 200 g afgespoelde bruine of oranje linzen
- 1 el olie
- 3 flinke uien, in schijven
- 1 rode paprika, in dunne reepjes
- 350 mg tahoe, in kleine blokjes gesneden
- 0,5 theelepel kaneel
- 0,5 theelepel allspice of piment
- snufje saffraan of koenjit
- 40 g zonnebloempitten
- 15 g verse munt, gehakt
- 100 g magere of halfvolle yoghurt

Bereiding:
Kook de pompoen en de bloemkool gaar en laat ze goed uitlekken. Doe de linzen in een grote pan water, breng ze aan de kook en laat ze 20 minuten pruttelen tot ze gaar zijn. Laat ze daarna goed uitlekken.
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin de uien en de paprika 20 minuten tot ze gekarameliseerd zijn. Neem de helft van de uien uit de pan en houd die apart.
Doe de tahoe, kaneel, allspice, saffraan, zonnebloempitten en een eetlepel water in de pan en bak dit alles bij matige temperatuur tot alle water geabsorbeerd is en de tahoe goudbruin is gekleurd.
Doe de linzen, het tahoemengsel, de pompoen, de bloemkool en de munt in een kom en schep dit voorzichtig door elkaar.
Verdeel de salade over vier borden en leg er wat gebakken uien en een dot yoghurt op.

Voedingswaarde per portie
Energie: 400 kcal (1680 kJ)
Eiwit: 27 g
Koolhydraten: 39 g
Vet: 16 g
Verzadigd vet: 2 g
Voedingsvezel: 14 g
Natrium: 48 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Varkenshaas met sinaasappel-roomsaus. Bestrooi het vlees met peper. Bak het vlees in de hete boter in ca. 10 minuten gaar.

Varkenshaas met sinaasappel-roomsaus

Zoutarm hoofdgerecht: Varkenshaas met sinaasappel-roomsaus. Bestrooi het vlees met peper. Bak het vlees in de hete boter in ca. 10 minuten gaar.
Zoutarm hoofdgerecht: Ratatouille. Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes. Maak de courgette, ui, aubergine en paprika's schoon en snijd ze ook in kleine stukjes.

Ratatouille

Zoutarm hoofdgerecht: Ratatouille. Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes. Maak de courgette, ui, aubergine en paprika's schoon en sni...
Zoutarm hoofdgerecht: Hete Bliksem met een speklapje. Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Boor het klokhuis uit de appels, schil ze en snijd ze in plakken.

Hete Bliksem met een speklapje

Zoutarm hoofdgerecht: Hete Bliksem met een speklapje. Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Boor het klokhuis ui...
Zoutarm hoofdgerecht: Pasta met tomatensaus. Doe een ruime hoeveelheid water in een pan om de pasta in te koken. Snijd de uien, prei en paprika in kleine stukjes.

Pasta met tomatensaus

Zoutarm hoofdgerecht: Pasta met tomatensaus. Doe een ruime hoeveelheid water in een pan om de pasta in te koken. Snijd de uien, prei en paprika in kle...
Zoutarm hoofdgerecht: Gestoofde bloemkool met sesamzaadjes. Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. Doe de roosjes in een inzetstuk voor stomen.

Gestoofde bloemkool met sesamzaadjes

Zoutarm hoofdgerecht: Gestoofde bloemkool met sesamzaadjes. Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. Doe de roosjes in een inzetstuk voor stome...