Pikante pompoensalade

Pikante pompoensalade Zoutarm hoofdgerecht: Pikante pompoensalade. Kook de pompoen en de bloemkool gaar (in de magnetron) en laat ze goed uitlekken.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 1 uur

Ingrediënten
- 300 g gesneden pompoen, in blokjes van 2 cm
- 300 g bloemkoolroosjes
- 200 g afgespoelde bruine of oranje linzen
- 1 el olie
- 3 flinke uien, in schijven
- 1 rode paprika, in dunne reepjes
- 350 mg tahoe, in kleine blokjes gesneden
- 0,5 theelepel kaneel
- 0,5 theelepel allspice of piment
- snufje saffraan of koenjit
- 40 g zonnebloempitten
- 15 g verse munt, gehakt
- 100 g magere of halfvolle yoghurt

Bereiding:
Kook de pompoen en de bloemkool gaar en laat ze goed uitlekken. Doe de linzen in een grote pan water, breng ze aan de kook en laat ze 20 minuten pruttelen tot ze gaar zijn. Laat ze daarna goed uitlekken.
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin de uien en de paprika 20 minuten tot ze gekarameliseerd zijn. Neem de helft van de uien uit de pan en houd die apart.
Doe de tahoe, kaneel, allspice, saffraan, zonnebloempitten en een eetlepel water in de pan en bak dit alles bij matige temperatuur tot alle water geabsorbeerd is en de tahoe goudbruin is gekleurd.
Doe de linzen, het tahoemengsel, de pompoen, de bloemkool en de munt in een kom en schep dit voorzichtig door elkaar.
Verdeel de salade over vier borden en leg er wat gebakken uien en een dot yoghurt op.

Voedingswaarde per portie
Energie: 400 kcal (1680 kJ)
Eiwit: 27 g
Koolhydraten: 39 g
Vet: 16 g
Verzadigd vet: 2 g
Voedingsvezel: 14 g
Natrium: 48 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Kipkerrie met zilvervliesrijst. Breng 0,5 liter water aan de kook en voeg hier twee eetlepels kerriepoeder aan toe. Kook vervolgens de rijst in het water, zoals op de verpakking staat aangegeven.

Kipkerrie met zilvervliesrijst

Zoutarm hoofdgerecht: Kipkerrie met zilvervliesrijst. Breng 0,5 liter water aan de kook en voeg hier twee eetlepels kerriepoeder aan toe. Kook vervolg...
Zoutarm hoofdgerecht: Gebakken gekruide aardappelen. Schil en was de aardappelen en kook ze bijna gaar. Laat ze afkoelen en snijd ze in stukjes.

Gebakken gekruide aardappelen

Zoutarm hoofdgerecht: Gebakken gekruide aardappelen. Schil en was de aardappelen en kook ze bijna gaar. Laat ze afkoelen en snijd ze in stukjes.
Zoutarm hoofdgerecht: Rundvlees hachee. Snijd de ui in grove snippers en bak deze bruin in de hete boter. Voeg het fijngesneden vlees, de kruiden, het vocht en de azijn toe.

Rundvlees hachee

Zoutarm hoofdgerecht: Rundvlees hachee. Snijd de ui in grove snippers en bak deze bruin in de hete boter. Voeg het fijngesneden vlees, de kruiden, het...
Zoutarm hoofdgerecht: Hete Bliksem met een speklapje. Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Boor het klokhuis uit de appels, schil ze en snijd ze in plakken.

Hete Bliksem met een speklapje

Zoutarm hoofdgerecht: Hete Bliksem met een speklapje. Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Boor het klokhuis ui...
Zoutarm hoofdgerecht: Koude vleesschotel. Kook de kip gaar. Maak ondertussen de aardappelen, wortel, sperziebonen en knolselderij schoon, snijd ze in stukjes en kook ze gaar.

Koude vleesschotel

Zoutarm hoofdgerecht: Koude vleesschotel. Kook de kip gaar. Maak ondertussen de aardappelen, wortel, sperziebonen en knolselderij schoon, snijd ze in...