Pikante pompoensalade

Pikante pompoensalade Zoutarm hoofdgerecht: Pikante pompoensalade. Kook de pompoen en de bloemkool gaar (in de magnetron) en laat ze goed uitlekken.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 1 uur

Ingrediënten
- 300 g gesneden pompoen, in blokjes van 2 cm
- 300 g bloemkoolroosjes
- 200 g afgespoelde bruine of oranje linzen
- 1 el olie
- 3 flinke uien, in schijven
- 1 rode paprika, in dunne reepjes
- 350 mg tahoe, in kleine blokjes gesneden
- 0,5 theelepel kaneel
- 0,5 theelepel allspice of piment
- snufje saffraan of koenjit
- 40 g zonnebloempitten
- 15 g verse munt, gehakt
- 100 g magere of halfvolle yoghurt

Bereiding:
Kook de pompoen en de bloemkool gaar en laat ze goed uitlekken. Doe de linzen in een grote pan water, breng ze aan de kook en laat ze 20 minuten pruttelen tot ze gaar zijn. Laat ze daarna goed uitlekken.
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin de uien en de paprika 20 minuten tot ze gekarameliseerd zijn. Neem de helft van de uien uit de pan en houd die apart.
Doe de tahoe, kaneel, allspice, saffraan, zonnebloempitten en een eetlepel water in de pan en bak dit alles bij matige temperatuur tot alle water geabsorbeerd is en de tahoe goudbruin is gekleurd.
Doe de linzen, het tahoemengsel, de pompoen, de bloemkool en de munt in een kom en schep dit voorzichtig door elkaar.
Verdeel de salade over vier borden en leg er wat gebakken uien en een dot yoghurt op.

Voedingswaarde per portie
Energie: 400 kcal (1680 kJ)
Eiwit: 27 g
Koolhydraten: 39 g
Vet: 16 g
Verzadigd vet: 2 g
Voedingsvezel: 14 g
Natrium: 48 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Knoflookkipfilet met gewokte Chinese kool. Snijd de kip horizontaal in 3 plakken, leg ze tussen plasticfolie en sla ze plat met een groot plat mes of deegroller.

Knoflookkipfilet met gewokte Chinese kool

Zoutarm hoofdgerecht: Knoflookkipfilet met gewokte Chinese kool. Snijd de kip horizontaal in 3 plakken, leg ze tussen plasticfolie en sla ze plat met...
Zoutarm voorgerecht: Pasta met spinaziesaus. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bak deze in een pan met de boter.

Pasta met spinaziesaus

Zoutarm voorgerecht: Pasta met spinaziesaus. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bak deze in een pan met de boter.
Zoutarm hoofdgerecht: Kabeljauw met kerrie en prei. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de preien in dunne ringen. Verhit de olijfolie in een wok of koekenpan en bak de prei in ongeveer 4 minuten beetgaar.

Kabeljauw met kerrie en prei

Zoutarm hoofdgerecht: Kabeljauw met kerrie en prei. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de preien in dunne ringen. Verhit de olijfolie in een wok...
Zoutarm hoofdgerecht: Koolsalade. Snijd de kool in zeer fijne reepjes en was deze. Maak een dressing van de olie, azijn, peper, rozijnen en de in stukjes gesneden sinaasappel

Koolsalade

Zoutarm hoofdgerecht: Koolsalade. Snijd de kool in zeer fijne reepjes en was deze. Maak een dressing van de olie, azijn, peper, rozijnen en de in stuk...