Pasta met tomatensaus

Pasta met tomatensaus

Zoutarm hoofdgerecht: Pasta met tomatensaus. Doe een ruime hoeveelheid water in een pan om de pasta in te koken. Snijd de uien, prei en paprika in kleine stukjes.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten
- 400 g pasta
- 400 g gehakt
- 500 g gezeefde tomaten
- 2 stengels prei
- 2 rode paprika's
- 2 uien
- 2 el olijfolie
- 1 à 2 tl natriumarme sambal
- Gemalen zwarte peper
- Italiaanse kruiden (of majoraan, basilicum, oregano, tijm en rozemarijn)
- 4 teentjes knoflook
- 3 el crême fraîche
- Geraspte kaas (eventueel)

Bereidingswijze
Doe een ruime hoeveelheid water in een pan om de pasta in te koken. Snijd de uien, prei en paprika in kleine stukjes. Bak het gehakt rul en voeg de sambal toe. Als het gehakt bijna gaar is, bak dan de uien mee. Voeg daarna de prei en paprika toe. Doe de pasta in het water wanneer het water kookt. Wanneer de prei en paprika goed meegebakken zijn, voeg dan de Italiaanse kruiden en de peper toe en pers de knoflook in het mengsel. Verhit het geheel nu even goed. Giet de gezeefde tomaten erbij. Als het mengel goed warm is, voeg je tot slot de crême fraîche toe. Giet de gare pasta af en de schep de saus er overheen. Voeg er eventueel nog wat (natriumarme) kaas aan toe.

Voedingswaarde per portie
Energie: 528 kcal (2218 kJ)
Eiwit: 31 g
Koolhydraten: 37 g
Vet: 28 g
Verzadigd vet: 12 g
Voedingsvezel: 7 g
Natrium: 412 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Ratatouille. Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes. Maak de courgette, ui, aubergine en paprika's schoon en snijd ze ook in kleine stukjes.

Ratatouille

Zoutarm hoofdgerecht: Ratatouille. Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes. Maak de courgette, ui, aubergine en paprika's schoon en sni...
Zoutarm hoofdgerecht: Kippenragout. Laat de kipfilet ongeveer 30 minuten zachtjes koken in het water met de stukjes ui, wortel en kruiden. Zeef de bouillon en vul deze zo nodig met water aan tot 200 ml.

Kippenragout

Zoutarm hoofdgerecht: Kippenragout. Laat de kipfilet ongeveer 30 minuten zachtjes koken in het water met de stukjes ui, wortel en kruiden. Zeef de bou...
Zoutarm hoofdgerecht: Frisse groentemix. Verwijder de draden van de snijbonen en de sugarsnaps. Breng water aan de kook en voeg de sugarsnaps toe.

Frisse groentemix

Zoutarm hoofdgerecht: Frisse groentemix. Verwijder de draden van de snijbonen en de sugarsnaps. Breng water aan de kook en voeg de sugarsnaps toe.
Zoutarm hoofdgerecht: Gekruide gehaktbal. Verkruimel de beschuit. Vermeng het gehakt met het ei, de verkruimelde beschuit, peper en nootmuskaat. Maak van dit mengsel twee balletjes.

Gekruide gehaktbal

Zoutarm hoofdgerecht: Gekruide gehaktbal. Verkruimel de beschuit. Vermeng het gehakt met het ei, de verkruimelde beschuit, peper en nootmuskaat. Maak...