Pasta met tomatensaus

Pasta met tomatensaus

Zoutarm hoofdgerecht: Pasta met tomatensaus. Doe een ruime hoeveelheid water in een pan om de pasta in te koken. Snijd de uien, prei en paprika in kleine stukjes.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten
- 400 g pasta
- 400 g gehakt
- 500 g gezeefde tomaten
- 2 stengels prei
- 2 rode paprika's
- 2 uien
- 2 el olijfolie
- 1 à 2 tl natriumarme sambal
- Gemalen zwarte peper
- Italiaanse kruiden (of majoraan, basilicum, oregano, tijm en rozemarijn)
- 4 teentjes knoflook
- 3 el crême fraîche
- Geraspte kaas (eventueel)

Bereidingswijze
Doe een ruime hoeveelheid water in een pan om de pasta in te koken. Snijd de uien, prei en paprika in kleine stukjes. Bak het gehakt rul en voeg de sambal toe. Als het gehakt bijna gaar is, bak dan de uien mee. Voeg daarna de prei en paprika toe. Doe de pasta in het water wanneer het water kookt. Wanneer de prei en paprika goed meegebakken zijn, voeg dan de Italiaanse kruiden en de peper toe en pers de knoflook in het mengsel. Verhit het geheel nu even goed. Giet de gezeefde tomaten erbij. Als het mengel goed warm is, voeg je tot slot de crême fraîche toe. Giet de gare pasta af en de schep de saus er overheen. Voeg er eventueel nog wat (natriumarme) kaas aan toe.

Voedingswaarde per portie
Energie: 528 kcal (2218 kJ)
Eiwit: 31 g
Koolhydraten: 37 g
Vet: 28 g
Verzadigd vet: 12 g
Voedingsvezel: 7 g
Natrium: 412 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Rundvlees hachee. Snijd de ui in grove snippers en bak deze bruin in de hete boter. Voeg het fijngesneden vlees, de kruiden, het vocht en de azijn toe.

Rundvlees hachee

Zoutarm hoofdgerecht: Rundvlees hachee. Snijd de ui in grove snippers en bak deze bruin in de hete boter. Voeg het fijngesneden vlees, de kruiden, het...
Zoutarm hoofdgerecht: Pikante pompoensalade. Kook de pompoen en de bloemkool gaar (in de magnetron) en laat ze goed uitlekken.

Pikante pompoensalade

Zoutarm hoofdgerecht: Pikante pompoensalade. Kook de pompoen en de bloemkool gaar (in de magnetron) en laat ze goed uitlekken.
Zoutarm hoofdgerecht: Kabeljauw met kerrie en prei. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de preien in dunne ringen. Verhit de olijfolie in een wok of koekenpan en bak de prei in ongeveer 4 minuten beetgaar.

Kabeljauw met kerrie en prei

Zoutarm hoofdgerecht: Kabeljauw met kerrie en prei. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de preien in dunne ringen. Verhit de olijfolie in een wok o...
Zoutarm hoofdgerecht: Gestoomde gemengde groenten. Snijd de wortelen, rettich, courgette en paprika in luciferreepjes.

Gestoomde gemengde groenten

Zoutarm hoofdgerecht: Gestoomde gemengde groenten. Snijd de wortelen, rettich, courgette en paprika in luciferreepjes.
Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelpuree met gebakken knoflook. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in een pan met weinig water en wat zout in 20 minuten gaar.

Aardappelpuree met gebakken knoflook

Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelpuree met gebakken knoflook. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in een pan met weinig wat...
Zoutarm hoofdgerecht: Kipkerrie met zilvervliesrijst. Breng 0,5 liter water aan de kook en voeg hier twee eetlepels kerriepoeder aan toe. Kook vervolgens de rijst in het water, zoals op de verpakking staat aangegeven.

Kipkerrie met zilvervliesrijst

Zoutarm hoofdgerecht: Kipkerrie met zilvervliesrijst. Breng 0,5 liter water aan de kook en voeg hier twee eetlepels kerriepoeder aan toe. Kook vervolg...