Pasta met tomatensaus

Pasta met tomatensaus

Zoutarm hoofdgerecht: Pasta met tomatensaus. Doe een ruime hoeveelheid water in een pan om de pasta in te koken. Snijd de uien, prei en paprika in kleine stukjes.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten
- 400 g pasta
- 400 g gehakt
- 500 g gezeefde tomaten
- 2 stengels prei
- 2 rode paprika's
- 2 uien
- 2 el olijfolie
- 1 à 2 tl natriumarme sambal
- Gemalen zwarte peper
- Italiaanse kruiden (of majoraan, basilicum, oregano, tijm en rozemarijn)
- 4 teentjes knoflook
- 3 el crême fraîche
- Geraspte kaas (eventueel)

Bereidingswijze
Doe een ruime hoeveelheid water in een pan om de pasta in te koken. Snijd de uien, prei en paprika in kleine stukjes. Bak het gehakt rul en voeg de sambal toe. Als het gehakt bijna gaar is, bak dan de uien mee. Voeg daarna de prei en paprika toe. Doe de pasta in het water wanneer het water kookt. Wanneer de prei en paprika goed meegebakken zijn, voeg dan de Italiaanse kruiden en de peper toe en pers de knoflook in het mengsel. Verhit het geheel nu even goed. Giet de gezeefde tomaten erbij. Als het mengel goed warm is, voeg je tot slot de crême fraîche toe. Giet de gare pasta af en de schep de saus er overheen. Voeg er eventueel nog wat (natriumarme) kaas aan toe.

Voedingswaarde per portie
Energie: 528 kcal (2218 kJ)
Eiwit: 31 g
Koolhydraten: 37 g
Vet: 28 g
Verzadigd vet: 12 g
Voedingsvezel: 7 g
Natrium: 412 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelsalade. Kook de aardappelen gaar. Meng de zure room met de mosterd, de fijngesneden ui, peper en het uitgeperste teentje knoflook.

Aardappelsalade

Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelsalade. Kook de aardappelen gaar. Meng de zure room met de mosterd, de fijngesneden ui, peper en het uitgeperste teentj...
Zoutarm hoofdgerecht: Chili con carne. Zet de bonen een avond van te voren met ruim water in de week. Kook de bonen in het weekwater in ongeveer een uur gaar.

Chili con carne

Zoutarm hoofdgerecht: Chili con carne. Zet de bonen een avond van te voren met ruim water in de week. Kook de bonen in het weekwater in ongeveer een u...
Zoutarm voorgerecht: Roerbakschotel met broccoli, maïs en cashewnoten. Laat de broccoli vijf minuten koken. Laat de olie in de pan heet worden en bak hierin de kastanjechampignons, de maïskolfjes en de knoflook ongeveer vier minuten.

Roerbakschotel met broccoli mais en cashewnoten

Zoutarm voorgerecht: Roerbakschotel met broccoli, maïs en cashewnoten. Laat de broccoli vijf minuten koken. Laat de olie in de pan heet worden en bak...
Zoutarm hoofdgerecht: Couscous met kip en dadels. Pel en snipper de uien. Maak de courgettes schoon en snijd ze in dunne plakjes.

Couscous met kip en dadels

Zoutarm hoofdgerecht: Couscous met kip en dadels. Pel en snipper de uien. Maak de courgettes schoon en snijd ze in dunne plakjes.
Zoutarm hoofdgerecht: Kabeljauw met kerrie en prei. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de preien in dunne ringen. Verhit de olijfolie in een wok of koekenpan en bak de prei in ongeveer 4 minuten beetgaar.

Kabeljauw met kerrie en prei

Zoutarm hoofdgerecht: Kabeljauw met kerrie en prei. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de preien in dunne ringen. Verhit de olijfolie in een wok o...