Pasta met tomatensaus

Pasta met tomatensaus

Zoutarm hoofdgerecht: Pasta met tomatensaus. Doe een ruime hoeveelheid water in een pan om de pasta in te koken. Snijd de uien, prei en paprika in kleine stukjes.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten
- 400 g pasta
- 400 g gehakt
- 500 g gezeefde tomaten
- 2 stengels prei
- 2 rode paprika's
- 2 uien
- 2 el olijfolie
- 1 à 2 tl natriumarme sambal
- Gemalen zwarte peper
- Italiaanse kruiden (of majoraan, basilicum, oregano, tijm en rozemarijn)
- 4 teentjes knoflook
- 3 el crême fraîche
- Geraspte kaas (eventueel)

Bereidingswijze
Doe een ruime hoeveelheid water in een pan om de pasta in te koken. Snijd de uien, prei en paprika in kleine stukjes. Bak het gehakt rul en voeg de sambal toe. Als het gehakt bijna gaar is, bak dan de uien mee. Voeg daarna de prei en paprika toe. Doe de pasta in het water wanneer het water kookt. Wanneer de prei en paprika goed meegebakken zijn, voeg dan de Italiaanse kruiden en de peper toe en pers de knoflook in het mengsel. Verhit het geheel nu even goed. Giet de gezeefde tomaten erbij. Als het mengel goed warm is, voeg je tot slot de crême fraîche toe. Giet de gare pasta af en de schep de saus er overheen. Voeg er eventueel nog wat (natriumarme) kaas aan toe.

Voedingswaarde per portie
Energie: 528 kcal (2218 kJ)
Eiwit: 31 g
Koolhydraten: 37 g
Vet: 28 g
Verzadigd vet: 12 g
Voedingsvezel: 7 g
Natrium: 412 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm voorgerecht: Roerbakschotel met broccoli, maïs en cashewnoten. Laat de broccoli vijf minuten koken. Laat de olie in de pan heet worden en bak hierin de kastanjechampignons, de maïskolfjes en de knoflook ongeveer vier minuten.

Roerbakschotel met broccoli mais en cashewnoten

Zoutarm voorgerecht: Roerbakschotel met broccoli, maïs en cashewnoten. Laat de broccoli vijf minuten koken. Laat de olie in de pan heet worden en bak...
Zoutarm hoofdgerecht: Kip-rijst schotel met sperziebonen. Maak de sperziebonen schoon, maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pel en snipper de ui.

Kip-rijst schotel met sperziebonen

Zoutarm hoofdgerecht: Kip-rijst schotel met sperziebonen. Maak de sperziebonen schoon, maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pel en snipp...
Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelpuree met gebakken knoflook. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in een pan met weinig water en wat zout in 20 minuten gaar.

Aardappelpuree met gebakken knoflook

Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelpuree met gebakken knoflook. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in een pan met weinig wat...
Zoutarm hoofdgerecht: Witlofsalade met appel en rode ui. Snijd de schoongemaakte witlof in zeer fijne reepjes en de appels in blokjes. Snijd de rode ui fijn.

Witlofsalade met appel en rode ui

Zoutarm hoofdgerecht: Witlofsalade met appel en rode ui. Snijd de schoongemaakte witlof in zeer fijne reepjes en de appels in blokjes. Snijd de rode u...