Pasta met kalkoen

Pasta met kalkoen Zoutarm hoofdgerecht: Pasta met kalkoen. Kook de pasta in een pan met ruim kokend water in ca. 8 tot 10 minuten beetgaar. Snijd de ui fijn en de kalkoenfilet, aubergine en tomaten in blokjes.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 15 tot 20 minuten

Ingrediënten
- 400 g volkoren pasta (penne)
- 2 kleine uien
- 400 g kalkoenfilet
- 2 aubergine
- 500 g tomaten
- dieetzout
- peper
- 4 el olijfolie
- 2 teentje knoflook
- 2 el chilipoeder of paprikapoeder

Bereidingswijze
Kook de pasta in een pan met ruim kokend water in ca. 8 tot 10 minuten beetgaar.
Snijd de ui fijn en de kalkoenfilet, aubergine en tomaten in blokjes. Maak de kalkoenfilet op smaak met dieetzout en peper.
Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de kalkoenfilet al omscheppend, op matig vuur, goudbruin. Voeg de ui, knoflook en aubergine toe en bak het geheel in 5 minuten. Voeg de tomaten en chilipoeder toe en laat het geheel nog ca. 8 minuten zachtjes sudderen tot een dikkere saus.
Serveer de saus over de gekookte pasta.

Voedingswaarde per portie
Energie: 530 kcal (2226 kJ)
Eiwit: 32 g
Koolhydraten: 69 g
Vet: 14 g
Verzadigd vet: 1 g
Voedingsvezel: 15 g
Natrium: 63 mg

Vergelijkbare recepten

Zoutarm voorgerecht: Pasta met spinaziesaus. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bak deze in een pan met de boter.

Pasta met spinaziesaus

Zoutarm voorgerecht: Pasta met spinaziesaus. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bak deze in een pan met de boter.
Zoutarm hoofdgerecht: Bloemkoolcurry. Fruit de gesnipperde ui in de hete boter in een koekenpan. Strooi hierover de kerrie, cayennepeper en komijn. Fruit dit geheel nog 1 minuut.

Bloemkoolcurry

Zoutarm hoofdgerecht: Bloemkoolcurry. Fruit de gesnipperde ui in de hete boter in een koekenpan. Strooi hierover de kerrie, cayennepeper en komijn. Fr...
Zoutarm hoofdgerecht: Gestoomde gemengde groenten. Snijd de wortelen, rettich, courgette en paprika in luciferreepjes.

Gestoomde gemengde groenten

Zoutarm hoofdgerecht: Gestoomde gemengde groenten. Snijd de wortelen, rettich, courgette en paprika in luciferreepjes.
Zoutarm hoofdgerecht: Nasi goreng. Snijd het vlees in kleine stukjes en bak deze in de hete boter in een koekenpan rondom bruin.

Nasi goreng

Zoutarm hoofdgerecht: Nasi goreng. Snijd het vlees in kleine stukjes en bak deze in de hete boter in een koekenpan rondom bruin.
Zoutarm hoofdgerecht: Steakfilet. Snipper de ui en snijd de tomaat in kleine blokjes. Verwarm de olie in een koekenpan en smoor de ui tot hij doorzichtig is.

Steakfilet

Zoutarm hoofdgerecht: Steakfilet. Snipper de ui en snijd de tomaat in kleine blokjes. Verwarm de olie in een koekenpan en smoor de ui tot hij doorzich...