Pasta met kalkoen

Pasta met kalkoen Zoutarm hoofdgerecht: Pasta met kalkoen. Kook de pasta in een pan met ruim kokend water in ca. 8 tot 10 minuten beetgaar. Snijd de ui fijn en de kalkoenfilet, aubergine en tomaten in blokjes.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 15 tot 20 minuten

Ingrediënten
- 400 g volkoren pasta (penne)
- 2 kleine uien
- 400 g kalkoenfilet
- 2 aubergine
- 500 g tomaten
- dieetzout
- peper
- 4 el olijfolie
- 2 teentje knoflook
- 2 el chilipoeder of paprikapoeder

Bereidingswijze
Kook de pasta in een pan met ruim kokend water in ca. 8 tot 10 minuten beetgaar.
Snijd de ui fijn en de kalkoenfilet, aubergine en tomaten in blokjes. Maak de kalkoenfilet op smaak met dieetzout en peper.
Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de kalkoenfilet al omscheppend, op matig vuur, goudbruin. Voeg de ui, knoflook en aubergine toe en bak het geheel in 5 minuten. Voeg de tomaten en chilipoeder toe en laat het geheel nog ca. 8 minuten zachtjes sudderen tot een dikkere saus.
Serveer de saus over de gekookte pasta.

Voedingswaarde per portie
Energie: 530 kcal (2226 kJ)
Eiwit: 32 g
Koolhydraten: 69 g
Vet: 14 g
Verzadigd vet: 1 g
Voedingsvezel: 15 g
Natrium: 63 mg

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Kalfscurry. Snipper de ui en de knoflook. Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes.

Kalfscurry

Zoutarm hoofdgerecht: Kalfscurry. Snipper de ui en de knoflook. Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes.
Zoutarm hoofdgerecht: Kip-rijst schotel met sperziebonen. Maak de sperziebonen schoon, maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pel en snipper de ui.

Kip-rijst schotel met sperziebonen

Zoutarm hoofdgerecht: Kip-rijst schotel met sperziebonen. Maak de sperziebonen schoon, maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pel en snipp...
Zoutarm hoofdgerecht: Varkensvlees gestoofd in witte wijn. Snijd de filet in dunne plakken van ca. ½ cm en daarna in reepjes van 1 cm. Voeg wat peper toe aan de bloem.

Varkensvlees gestoofd in witte wijn

Zoutarm hoofdgerecht: Varkensvlees gestoofd in witte wijn. Snijd de filet in dunne plakken van ca. ½ cm en daarna in reepjes van 1 cm. Voeg wat peper...
Zoutarm hoofdgerecht: Pikante pompoensalade. Kook de pompoen en de bloemkool gaar (in de magnetron) en laat ze goed uitlekken.

Pikante pompoensalade

Zoutarm hoofdgerecht: Pikante pompoensalade. Kook de pompoen en de bloemkool gaar (in de magnetron) en laat ze goed uitlekken.