Pasta met kalkoen

Pasta met kalkoen Zoutarm hoofdgerecht: Pasta met kalkoen. Kook de pasta in een pan met ruim kokend water in ca. 8 tot 10 minuten beetgaar. Snijd de ui fijn en de kalkoenfilet, aubergine en tomaten in blokjes.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 15 tot 20 minuten

Ingrediënten
- 400 g volkoren pasta (penne)
- 2 kleine uien
- 400 g kalkoenfilet
- 2 aubergine
- 500 g tomaten
- dieetzout
- peper
- 4 el olijfolie
- 2 teentje knoflook
- 2 el chilipoeder of paprikapoeder

Bereidingswijze
Kook de pasta in een pan met ruim kokend water in ca. 8 tot 10 minuten beetgaar.
Snijd de ui fijn en de kalkoenfilet, aubergine en tomaten in blokjes. Maak de kalkoenfilet op smaak met dieetzout en peper.
Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de kalkoenfilet al omscheppend, op matig vuur, goudbruin. Voeg de ui, knoflook en aubergine toe en bak het geheel in 5 minuten. Voeg de tomaten en chilipoeder toe en laat het geheel nog ca. 8 minuten zachtjes sudderen tot een dikkere saus.
Serveer de saus over de gekookte pasta.

Voedingswaarde per portie
Energie: 530 kcal (2226 kJ)
Eiwit: 32 g
Koolhydraten: 69 g
Vet: 14 g
Verzadigd vet: 1 g
Voedingsvezel: 15 g
Natrium: 63 mg

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Steakfilet. Snipper de ui en snijd de tomaat in kleine blokjes. Verwarm de olie in een koekenpan en smoor de ui tot hij doorzichtig is.

Steakfilet

Zoutarm hoofdgerecht: Steakfilet. Snipper de ui en snijd de tomaat in kleine blokjes. Verwarm de olie in een koekenpan en smoor de ui tot hij doorzich...
Zoutarm hoofdgerecht: Zalm met een krokant korstje. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak de aardappelschijfjes in een koekenpan gedurende 15 minuten.

Zalm met een krokant korstje

Zoutarm hoofdgerecht: Zalm met een krokant korstje. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak...