Pasta met kalkoen

Pasta met kalkoen Zoutarm hoofdgerecht: Pasta met kalkoen. Kook de pasta in een pan met ruim kokend water in ca. 8 tot 10 minuten beetgaar. Snijd de ui fijn en de kalkoenfilet, aubergine en tomaten in blokjes.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 15 tot 20 minuten

Ingrediënten
- 400 g volkoren pasta (penne)
- 2 kleine uien
- 400 g kalkoenfilet
- 2 aubergine
- 500 g tomaten
- dieetzout
- peper
- 4 el olijfolie
- 2 teentje knoflook
- 2 el chilipoeder of paprikapoeder

Bereidingswijze
Kook de pasta in een pan met ruim kokend water in ca. 8 tot 10 minuten beetgaar.
Snijd de ui fijn en de kalkoenfilet, aubergine en tomaten in blokjes. Maak de kalkoenfilet op smaak met dieetzout en peper.
Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de kalkoenfilet al omscheppend, op matig vuur, goudbruin. Voeg de ui, knoflook en aubergine toe en bak het geheel in 5 minuten. Voeg de tomaten en chilipoeder toe en laat het geheel nog ca. 8 minuten zachtjes sudderen tot een dikkere saus.
Serveer de saus over de gekookte pasta.

Voedingswaarde per portie
Energie: 530 kcal (2226 kJ)
Eiwit: 32 g
Koolhydraten: 69 g
Vet: 14 g
Verzadigd vet: 1 g
Voedingsvezel: 15 g
Natrium: 63 mg

Vergelijkbare recepten

Zoutarm voorgerecht: Pasta met spinaziesaus. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bak deze in een pan met de boter.

Pasta met spinaziesaus

Zoutarm voorgerecht: Pasta met spinaziesaus. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bak deze in een pan met de boter.
Zoutarm hoofdgerecht: Kip-rijst schotel met sperziebonen. Maak de sperziebonen schoon, maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pel en snipper de ui.

Kip-rijst schotel met sperziebonen

Zoutarm hoofdgerecht: Kip-rijst schotel met sperziebonen. Maak de sperziebonen schoon, maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pel en snipp...
Zoutarm hoofdgerecht: Kipkerrie met zilvervliesrijst. Breng 0,5 liter water aan de kook en voeg hier twee eetlepels kerriepoeder aan toe. Kook vervolgens de rijst in het water, zoals op de verpakking staat aangegeven.

Kipkerrie met zilvervliesrijst

Zoutarm hoofdgerecht: Kipkerrie met zilvervliesrijst. Breng 0,5 liter water aan de kook en voeg hier twee eetlepels kerriepoeder aan toe. Kook vervolg...
Zoutarm hoofdgerecht: Gestoomde gemengde groenten. Snijd de wortelen, rettich, courgette en paprika in luciferreepjes.

Gestoomde gemengde groenten

Zoutarm hoofdgerecht: Gestoomde gemengde groenten. Snijd de wortelen, rettich, courgette en paprika in luciferreepjes.
Zoutarm hoofdgerecht: Varkenshaas met sinaasappel-roomsaus. Bestrooi het vlees met peper. Bak het vlees in de hete boter in ca. 10 minuten gaar.

Varkenshaas met sinaasappel-roomsaus

Zoutarm hoofdgerecht: Varkenshaas met sinaasappel-roomsaus. Bestrooi het vlees met peper. Bak het vlees in de hete boter in ca. 10 minuten gaar.