Nasi goreng

Bereiding
Aantal personen: 2Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten
- 200 g hamlappen
- 2 el olie
- 400 g groenten: ui, prei, tauge, witte kool
- stukje spaanse peper
- laospoeder, gemberpoeder, koejit, ketoembar
- 150 g (rauwe) rijst
Bereidingswijze
Snijd het vlees in kleine stukjes en bak deze in de hete boter in een koekenpan rondom bruin. Doe de fijngesneden groenten, de gesnipperde Spaanse peper en de uitgeperste knoflook bij het vlees. Voeg een halve theelepel van alle kruiden toe en laat het geheel ca. 5 minuten goed doorwarmen. Kook ondertussen de rijst.
Roer daarna de gekookte rijst door het vlees en de groenten en bak het geheel nog even.
Voedingswaarden per portie
Energie: 561 kcal ( 2356 kJ)
Eiwit: 31 g
Koolhydraten: 77 g
Vet: 15 g
Verzadigd vet: 3 g
Voedingsvezel: 3 g
Natrium: 83 mg
Tag's
Vergelijkbare recepten

Aardappel-uientaart
Zoutarm hoofdgerecht: Aardappel-uientaart. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Fruit de uien in de margar...

Gestoomde gemengde groenten
Zoutarm hoofdgerecht: Gestoomde gemengde groenten. Snijd de wortelen, rettich, courgette en paprika in luciferreepjes.

Chili con carne
Zoutarm hoofdgerecht: Chili con carne. Zet de bonen een avond van te voren met ruim water in de week. Kook de bonen in het weekwater in ongeveer een u...

Koude vleesschotel
Zoutarm hoofdgerecht: Koude vleesschotel. Kook de kip gaar. Maak ondertussen de aardappelen, wortel, sperziebonen en knolselderij schoon, snijd ze in...

Mosterdpuree met een varkenslapje
Zoutarm hoofdgerecht: Mosterdpuree met een varkenslapje. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pan...