Nasi goreng

Nasi goreng Zoutarm hoofdgerecht: Nasi goreng. Snijd het vlees in kleine stukjes en bak deze in de hete boter in een koekenpan rondom bruin.

Bereiding

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten
- 200 g hamlappen
- 2 el olie
- 400 g groenten: ui, prei, tauge, witte kool
- stukje spaanse peper
- laospoeder, gemberpoeder, koejit, ketoembar
- 150 g (rauwe) rijst

Bereidingswijze
Snijd het vlees in kleine stukjes en bak deze in de hete boter in een koekenpan rondom bruin. Doe de fijngesneden groenten, de gesnipperde Spaanse peper en de uitgeperste knoflook bij het vlees. Voeg een halve theelepel van alle kruiden toe en laat het geheel ca. 5 minuten goed doorwarmen. Kook ondertussen de rijst.
Roer daarna de gekookte rijst door het vlees en de groenten en bak het geheel nog even.

Voedingswaarden per portie
Energie: 561 kcal ( 2356 kJ)
Eiwit: 31 g
Koolhydraten: 77 g
Vet: 15 g
Verzadigd vet: 3 g
Voedingsvezel: 3 g
Natrium: 83 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Rundvlees hachee. Snijd de ui in grove snippers en bak deze bruin in de hete boter. Voeg het fijngesneden vlees, de kruiden, het vocht en de azijn toe.

Rundvlees hachee

Zoutarm hoofdgerecht: Rundvlees hachee. Snijd de ui in grove snippers en bak deze bruin in de hete boter. Voeg het fijngesneden vlees, de kruiden, het...
Zoutarm hoofdgerecht: Gegrilde tilapia met auberginepuree. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pan in 20 minuten gaar.

Gegrilde tilapia met auberginepuree

Zoutarm hoofdgerecht: Gegrilde tilapia met auberginepuree. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pa...
Zoutarm hoofdgerecht: Kipkerrie met zilvervliesrijst. Breng 0,5 liter water aan de kook en voeg hier twee eetlepels kerriepoeder aan toe. Kook vervolgens de rijst in het water, zoals op de verpakking staat aangegeven.

Kipkerrie met zilvervliesrijst

Zoutarm hoofdgerecht: Kipkerrie met zilvervliesrijst. Breng 0,5 liter water aan de kook en voeg hier twee eetlepels kerriepoeder aan toe. Kook vervolg...
Zoutarm hoofdgerecht: Witlofsalade met appel en rode ui. Snijd de schoongemaakte witlof in zeer fijne reepjes en de appels in blokjes. Snijd de rode ui fijn.

Witlofsalade met appel en rode ui

Zoutarm hoofdgerecht: Witlofsalade met appel en rode ui. Snijd de schoongemaakte witlof in zeer fijne reepjes en de appels in blokjes. Snijd de rode u...
Zoutarm hoofdgerecht: Aardappel-uientaart. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Fruit de uien in de margarine met peper en zout in 20 minuten gaar en glazig.

Aardappel-uientaart

Zoutarm hoofdgerecht: Aardappel-uientaart. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Fruit de uien in de margar...