Macaroni

Macaroni Zoutarm hoofdgerecht: Macaroni. Kook de macaroni gaar. Snijd de ui, paprika en champignons fijn en fruit deze samen met de knoflook in de hete boter.

Bereiding

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten
- 150 g macaroni
- 1 grote ui
- 2 groene paprikas
- 200 g champignons
- 1 teentje knoflook
- 2 el ongezouten boter
- 200 g gehakt
- 50 g natriumarme tomatenpuree
- oregano
- peper
- paprikapoeder

Bereidingswijze
Kook de macaroni gaar. Snijd de ui, paprika en champignons fijn en fruit deze samen met de knoflook in de hete boter. Voeg het verkruimelde gehakt toe en laat dit zachtjes meebakken tot het gaar is. Voeg de tomatenpuree en oregano toe en laat dit even sudderen. Roer de gare macaroni erdoor en breng het op smaak met peper en paprikapoeder.

Tip
Eet bij de macaroni een lekkere salade.

Voedingswaarden per portie
Energie: 619 kcal (2598 kJ)
Eiwit: 30 g
Koolhydraten: 50 g
Vet: 34 g
Verzadigd vet: 16 g
Voedingsvezel: 8 g
Natrium: 260 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelpuree met gebakken knoflook. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in een pan met weinig water en wat zout in 20 minuten gaar.

Aardappelpuree met gebakken knoflook

Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelpuree met gebakken knoflook. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in een pan met weinig wat...
Zoutarm hoofdgerecht: Gestoofde bloemkool met sesamzaadjes. Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. Doe de roosjes in een inzetstuk voor stomen.

Gestoofde bloemkool met sesamzaadjes

Zoutarm hoofdgerecht: Gestoofde bloemkool met sesamzaadjes. Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. Doe de roosjes in een inzetstuk voor stome...
Zoutarm hoofdgerecht: Pasta met kalkoen. Kook de pasta in een pan met ruim kokend water in ca. 8 tot 10 minuten beetgaar. Snijd de ui fijn en de kalkoenfilet, aubergine en tomaten in blokjes.

Pasta met kalkoen

Zoutarm hoofdgerecht: Pasta met kalkoen. Kook de pasta in een pan met ruim kokend water in ca. 8 tot 10 minuten beetgaar. Snijd de ui fijn en de kalko...
Zoutarm hoofdgerecht: Pizza Hawai. Meng de melk (35°C) met de gist en suiker. Laat het 10 minuten rusten. Zeef de bloem en maak een kuiltje in het midden.

Pizza Hawai

Zoutarm hoofdgerecht: Pizza Hawai. Meng de melk (35°C) met de gist en suiker. Laat het 10 minuten rusten. Zeef de bloem en maak een kuiltje in het mi...