Macaroni

Macaroni Zoutarm hoofdgerecht: Macaroni. Kook de macaroni gaar. Snijd de ui, paprika en champignons fijn en fruit deze samen met de knoflook in de hete boter.

Bereiding

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten
- 150 g macaroni
- 1 grote ui
- 2 groene paprikas
- 200 g champignons
- 1 teentje knoflook
- 2 el ongezouten boter
- 200 g gehakt
- 50 g natriumarme tomatenpuree
- oregano
- peper
- paprikapoeder

Bereidingswijze
Kook de macaroni gaar. Snijd de ui, paprika en champignons fijn en fruit deze samen met de knoflook in de hete boter. Voeg het verkruimelde gehakt toe en laat dit zachtjes meebakken tot het gaar is. Voeg de tomatenpuree en oregano toe en laat dit even sudderen. Roer de gare macaroni erdoor en breng het op smaak met peper en paprikapoeder.

Tip
Eet bij de macaroni een lekkere salade.

Voedingswaarden per portie
Energie: 619 kcal (2598 kJ)
Eiwit: 30 g
Koolhydraten: 50 g
Vet: 34 g
Verzadigd vet: 16 g
Voedingsvezel: 8 g
Natrium: 260 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Kipkerrie met zilvervliesrijst. Breng 0,5 liter water aan de kook en voeg hier twee eetlepels kerriepoeder aan toe. Kook vervolgens de rijst in het water, zoals op de verpakking staat aangegeven.

Kipkerrie met zilvervliesrijst

Zoutarm hoofdgerecht: Kipkerrie met zilvervliesrijst. Breng 0,5 liter water aan de kook en voeg hier twee eetlepels kerriepoeder aan toe. Kook vervolg...
Zoutarm hoofdgerecht: Gevulde courgette. Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Pel en snipper de ui. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.

Gevulde courgette

Zoutarm hoofdgerecht: Gevulde courgette. Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Pel en snipper de ui. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakj...
Zoutarm hoofdgerecht: Zalm met een krokant korstje. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak de aardappelschijfjes in een koekenpan gedurende 15 minuten.

Zalm met een krokant korstje

Zoutarm hoofdgerecht: Zalm met een krokant korstje. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak...
Zoutarm hoofdgerecht: Gepofte aardappel met paprika-maïs. Kook de aardappels in de schil ongeveer 5 minuten. Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper de knoflook en meng de knoflook.

Gepofte aardappel met paprika-mais

Zoutarm hoofdgerecht: Gepofte aardappel met paprika-maïs. Kook de aardappels in de schil ongeveer 5 minuten. Verwarm de oven voor op 200Â&d...
Zoutarm hoofdgerecht: Witlofsalade met appel en rode ui. Snijd de schoongemaakte witlof in zeer fijne reepjes en de appels in blokjes. Snijd de rode ui fijn.

Witlofsalade met appel en rode ui

Zoutarm hoofdgerecht: Witlofsalade met appel en rode ui. Snijd de schoongemaakte witlof in zeer fijne reepjes en de appels in blokjes. Snijd de rode u...