Lasagne zoutarm

Lasagne zoutarm

Bereiding

Personen: 2

Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten:
- 250gr gehakt
- 200gr soepgroente
- 1tl basilicum gedroogd
- 1tl provençaalse kruiden gedroogd
- 2eetl bouillonpoeder
- 2eetl bloem
- ½blik gepelde tomaat
- 250 gr geraspte kaas
- 2½dl water
- 1 potje crême fraiche
- 1 pak Lasagnebladen

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Bereidingswijze:
Bak het gehakt rul. Voeg dan de soep groenten te en bak deze 2á3 minuutjes al roerend zachtjes mee. Doe er dan de kruiden, bouillonpoeder en de bloem bij. Roer even goed door, zodat alles goed verdeeld raakt. Voeg er de tomaten en het water bij. Goed door roeren en even aan de kook brengen. Het vuur uitzetten en de crême fraîche toevoegen. De saus is nu klaar.
Schep eerst een laag saus in de schaal. Leg hierop een laag Lasagne bladen. Herhaal dit tot de schaal vol is of de saus op is. Eindig altijd met een laag saus. Strooi hier over de geraspte kaas. Bak de lasagne in 25á30min gaar in de oven.

Variatietip:
Wil je de zaadjes van de tomaat niet in de saus of wil je een totaal gladde saus druk de gepelde tomaten dan eerst even door een zeef of pureer met de keukenmachine.

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Zalm met een krokant korstje. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak de aardappelschijfjes in een koekenpan gedurende 15 minuten.

Zalm met een krokant korstje

Zoutarm hoofdgerecht: Zalm met een krokant korstje. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak...
Zoutarm hoofdgerecht: Koolsalade. Snijd de kool in zeer fijne reepjes en was deze. Maak een dressing van de olie, azijn, peper, rozijnen en de in stukjes gesneden sinaasappel

Koolsalade

Zoutarm hoofdgerecht: Koolsalade. Snijd de kool in zeer fijne reepjes en was deze. Maak een dressing van de olie, azijn, peper, rozijnen en de in stuk...
Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelpuree met gebakken knoflook. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in een pan met weinig water en wat zout in 20 minuten gaar.

Aardappelpuree met gebakken knoflook

Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelpuree met gebakken knoflook. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in een pan met weinig wat...
Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelsalade. Kook de aardappelen gaar. Meng de zure room met de mosterd, de fijngesneden ui, peper en het uitgeperste teentje knoflook.

Aardappelsalade

Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelsalade. Kook de aardappelen gaar. Meng de zure room met de mosterd, de fijngesneden ui, peper en het uitgeperste teentj...
Zoutarm hoofdgerecht: Pasta met kalkoen. Kook de pasta in een pan met ruim kokend water in ca. 8 tot 10 minuten beetgaar. Snijd de ui fijn en de kalkoenfilet, aubergine en tomaten in blokjes.

Pasta met kalkoen

Zoutarm hoofdgerecht: Pasta met kalkoen. Kook de pasta in een pan met ruim kokend water in ca. 8 tot 10 minuten beetgaar. Snijd de ui fijn en de kalko...