Lasagne zoutarm

Lasagne zoutarm

Bereiding

Personen: 2

Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten:
- 250gr gehakt
- 200gr soepgroente
- 1tl basilicum gedroogd
- 1tl provençaalse kruiden gedroogd
- 2eetl bouillonpoeder
- 2eetl bloem
- ½blik gepelde tomaat
- 250 gr geraspte kaas
- 2½dl water
- 1 potje crême fraiche
- 1 pak Lasagnebladen

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Bereidingswijze:
Bak het gehakt rul. Voeg dan de soep groenten te en bak deze 2á3 minuutjes al roerend zachtjes mee. Doe er dan de kruiden, bouillonpoeder en de bloem bij. Roer even goed door, zodat alles goed verdeeld raakt. Voeg er de tomaten en het water bij. Goed door roeren en even aan de kook brengen. Het vuur uitzetten en de crême fraîche toevoegen. De saus is nu klaar.
Schep eerst een laag saus in de schaal. Leg hierop een laag Lasagne bladen. Herhaal dit tot de schaal vol is of de saus op is. Eindig altijd met een laag saus. Strooi hier over de geraspte kaas. Bak de lasagne in 25á30min gaar in de oven.

Variatietip:
Wil je de zaadjes van de tomaat niet in de saus of wil je een totaal gladde saus druk de gepelde tomaten dan eerst even door een zeef of pureer met de keukenmachine.

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Gestoofde bloemkool met sesamzaadjes. Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. Doe de roosjes in een inzetstuk voor stomen.

Gestoofde bloemkool met sesamzaadjes

Zoutarm hoofdgerecht: Gestoofde bloemkool met sesamzaadjes. Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. Doe de roosjes in een inzetstuk voor stome...
Zoutarm hoofdgerecht: Kippenragout. Laat de kipfilet ongeveer 30 minuten zachtjes koken in het water met de stukjes ui, wortel en kruiden. Zeef de bouillon en vul deze zo nodig met water aan tot 200 ml.

Kippenragout

Zoutarm hoofdgerecht: Kippenragout. Laat de kipfilet ongeveer 30 minuten zachtjes koken in het water met de stukjes ui, wortel en kruiden. Zeef de bou...
Zoutarm hoofdgerecht: Sperzieboontjes met tomaat. Kook de sperziebonen in ongeveer 15 minuten gaar. Fruit de fijngesneden ui in de hete boter.

Sperzieboontjes met tomaat

Zoutarm hoofdgerecht: Sperzieboontjes met tomaat. Kook de sperziebonen in ongeveer 15 minuten gaar. Fruit de fijngesneden ui in de hete boter.
Zoutarm hoofdgerecht: Pasta met kalkoen. Kook de pasta in een pan met ruim kokend water in ca. 8 tot 10 minuten beetgaar. Snijd de ui fijn en de kalkoenfilet, aubergine en tomaten in blokjes.

Pasta met kalkoen

Zoutarm hoofdgerecht: Pasta met kalkoen. Kook de pasta in een pan met ruim kokend water in ca. 8 tot 10 minuten beetgaar. Snijd de ui fijn en de kalko...
Zoutarm hoofdgerecht: Kalfscurry. Snipper de ui en de knoflook. Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes.

Kalfscurry

Zoutarm hoofdgerecht: Kalfscurry. Snipper de ui en de knoflook. Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes.
Zoutarm hoofdgerecht: Frisse groentemix. Verwijder de draden van de snijbonen en de sugarsnaps. Breng water aan de kook en voeg de sugarsnaps toe.

Frisse groentemix

Zoutarm hoofdgerecht: Frisse groentemix. Verwijder de draden van de snijbonen en de sugarsnaps. Breng water aan de kook en voeg de sugarsnaps toe.