Koude vleesschotel

Koude vleesschotel Zoutarm hoofdgerecht: Koude vleesschotel. Kook de kip gaar. Maak ondertussen de aardappelen, wortel, sperziebonen en knolselderij schoon, snijd ze in stukjes en kook ze gaar.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten
- 350 g gaar kippenvlees (gekookt zonder zout)
- 400 g aardappelen
- 2 wortelen
- 150 g sperziebonen
- 200 g knolselderij
- 200 g natriumarme augurken
- 30 g natriumarme zilveruitjes
- 8 el natriumarme mayonaise
- 1 krop sla
- paprikapoeder
- peper
- peterselie

Bereidingswijze
Kook de kip gaar. Maak ondertussen de aardappelen, wortel, sperziebonen en knolselderij schoon, snijd ze in stukjes en kook ze gaar. Laat ze afkoelen. Snijd het vlees, de aardappelen, de gare groente en de augurken in kleine stukjes. Meng dit met de zilveruitjes en de mayonaise. Breng het geheel op smaak met peper en paprikapoeder. Verdeel op een schaal de gewassen slablaadjes en schep hierop de salade. Garneer dit met fijngehakte peterselie.

Voedingswaarde per portie
Energie: 440 kcal (1848 kJ)
Eiwit: 23 g
Koolhydraten: 29 g
Vet: 26 g
Verzadigd vet: 2 g
Voedingsvezel: 10 g
Natrium: 120 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Kip-rijst schotel met sperziebonen. Maak de sperziebonen schoon, maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pel en snipper de ui.

Kip-rijst schotel met sperziebonen

Zoutarm hoofdgerecht: Kip-rijst schotel met sperziebonen. Maak de sperziebonen schoon, maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pel en snipp...
Zoutarm hoofdgerecht: Koolsalade. Snijd de kool in zeer fijne reepjes en was deze. Maak een dressing van de olie, azijn, peper, rozijnen en de in stukjes gesneden sinaasappel

Koolsalade

Zoutarm hoofdgerecht: Koolsalade. Snijd de kool in zeer fijne reepjes en was deze. Maak een dressing van de olie, azijn, peper, rozijnen en de in stuk...
Zoutarm hoofdgerecht: Gegrilde tilapia met auberginepuree. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pan in 20 minuten gaar.

Gegrilde tilapia met auberginepuree

Zoutarm hoofdgerecht: Gegrilde tilapia met auberginepuree. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pa...