Koude vleesschotel

Koude vleesschotel Zoutarm hoofdgerecht: Koude vleesschotel. Kook de kip gaar. Maak ondertussen de aardappelen, wortel, sperziebonen en knolselderij schoon, snijd ze in stukjes en kook ze gaar.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten
- 350 g gaar kippenvlees (gekookt zonder zout)
- 400 g aardappelen
- 2 wortelen
- 150 g sperziebonen
- 200 g knolselderij
- 200 g natriumarme augurken
- 30 g natriumarme zilveruitjes
- 8 el natriumarme mayonaise
- 1 krop sla
- paprikapoeder
- peper
- peterselie

Bereidingswijze
Kook de kip gaar. Maak ondertussen de aardappelen, wortel, sperziebonen en knolselderij schoon, snijd ze in stukjes en kook ze gaar. Laat ze afkoelen. Snijd het vlees, de aardappelen, de gare groente en de augurken in kleine stukjes. Meng dit met de zilveruitjes en de mayonaise. Breng het geheel op smaak met peper en paprikapoeder. Verdeel op een schaal de gewassen slablaadjes en schep hierop de salade. Garneer dit met fijngehakte peterselie.

Voedingswaarde per portie
Energie: 440 kcal (1848 kJ)
Eiwit: 23 g
Koolhydraten: 29 g
Vet: 26 g
Verzadigd vet: 2 g
Voedingsvezel: 10 g
Natrium: 120 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Kabeljauw met kerrie en prei. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de preien in dunne ringen. Verhit de olijfolie in een wok of koekenpan en bak de prei in ongeveer 4 minuten beetgaar.

Kabeljauw met kerrie en prei

Zoutarm hoofdgerecht: Kabeljauw met kerrie en prei. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de preien in dunne ringen. Verhit de olijfolie in een wok o...
Zoutarm hoofdgerecht: Jacked potato. Verwarm de oven voor op 175 °C (hetelucht op 160°C). Schrob de aardappelen goed schoon en prik in de schil een paar gaatjes met een satéprikker.

Jacked potato

Zoutarm hoofdgerecht: Jacked potato. Verwarm de oven voor op 175 °C (hetelucht op 160°C). Schrob de aardappelen goed schoon en prik in de schil een pa...
Zoutarm hoofdgerecht: Pikante pompoensalade. Kook de pompoen en de bloemkool gaar (in de magnetron) en laat ze goed uitlekken.

Pikante pompoensalade

Zoutarm hoofdgerecht: Pikante pompoensalade. Kook de pompoen en de bloemkool gaar (in de magnetron) en laat ze goed uitlekken.
Zoutarm hoofdgerecht: Pizza Hawai. Meng de melk (35°C) met de gist en suiker. Laat het 10 minuten rusten. Zeef de bloem en maak een kuiltje in het midden.

Pizza Hawai

Zoutarm hoofdgerecht: Pizza Hawai. Meng de melk (35°C) met de gist en suiker. Laat het 10 minuten rusten. Zeef de bloem en maak een kuiltje in het mi...
Zoutarm hoofdgerecht: Pasta met kalkoen. Kook de pasta in een pan met ruim kokend water in ca. 8 tot 10 minuten beetgaar. Snijd de ui fijn en de kalkoenfilet, aubergine en tomaten in blokjes.

Pasta met kalkoen

Zoutarm hoofdgerecht: Pasta met kalkoen. Kook de pasta in een pan met ruim kokend water in ca. 8 tot 10 minuten beetgaar. Snijd de ui fijn en de kalko...