Koude vleesschotel

Koude vleesschotel Zoutarm hoofdgerecht: Koude vleesschotel. Kook de kip gaar. Maak ondertussen de aardappelen, wortel, sperziebonen en knolselderij schoon, snijd ze in stukjes en kook ze gaar.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten
- 350 g gaar kippenvlees (gekookt zonder zout)
- 400 g aardappelen
- 2 wortelen
- 150 g sperziebonen
- 200 g knolselderij
- 200 g natriumarme augurken
- 30 g natriumarme zilveruitjes
- 8 el natriumarme mayonaise
- 1 krop sla
- paprikapoeder
- peper
- peterselie

Bereidingswijze
Kook de kip gaar. Maak ondertussen de aardappelen, wortel, sperziebonen en knolselderij schoon, snijd ze in stukjes en kook ze gaar. Laat ze afkoelen. Snijd het vlees, de aardappelen, de gare groente en de augurken in kleine stukjes. Meng dit met de zilveruitjes en de mayonaise. Breng het geheel op smaak met peper en paprikapoeder. Verdeel op een schaal de gewassen slablaadjes en schep hierop de salade. Garneer dit met fijngehakte peterselie.

Voedingswaarde per portie
Energie: 440 kcal (1848 kJ)
Eiwit: 23 g
Koolhydraten: 29 g
Vet: 26 g
Verzadigd vet: 2 g
Voedingsvezel: 10 g
Natrium: 120 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Varkensvlees gestoofd in witte wijn. Snijd de filet in dunne plakken van ca. ½ cm en daarna in reepjes van 1 cm. Voeg wat peper toe aan de bloem.

Varkensvlees gestoofd in witte wijn

Zoutarm hoofdgerecht: Varkensvlees gestoofd in witte wijn. Snijd de filet in dunne plakken van ca. ½ cm en daarna in reepjes van 1 cm. Voeg wat peper...
Zoutarm hoofdgerecht: Gevulde courgette. Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Pel en snipper de ui. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.

Gevulde courgette

Zoutarm hoofdgerecht: Gevulde courgette. Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Pel en snipper de ui. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakj...
Zoutarm hoofdgerecht: Frisse groentemix. Verwijder de draden van de snijbonen en de sugarsnaps. Breng water aan de kook en voeg de sugarsnaps toe.

Frisse groentemix

Zoutarm hoofdgerecht: Frisse groentemix. Verwijder de draden van de snijbonen en de sugarsnaps. Breng water aan de kook en voeg de sugarsnaps toe.
Zoutarm hoofdgerecht: Zalm met een krokant korstje. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak de aardappelschijfjes in een koekenpan gedurende 15 minuten.

Zalm met een krokant korstje

Zoutarm hoofdgerecht: Zalm met een krokant korstje. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak...
Zoutarm hoofdgerecht: Pikante pompoensalade. Kook de pompoen en de bloemkool gaar (in de magnetron) en laat ze goed uitlekken.

Pikante pompoensalade

Zoutarm hoofdgerecht: Pikante pompoensalade. Kook de pompoen en de bloemkool gaar (in de magnetron) en laat ze goed uitlekken.