Knoflookkipfilet met gewokte Chinese kool

Knoflookkipfilet met gewokte Chinese kool Zoutarm hoofdgerecht: Knoflookkipfilet met gewokte Chinese kool. Snijd de kip horizontaal in 3 plakken, leg ze tussen plasticfolie en sla ze plat met een groot plat mes of deegroller.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten
- 400 g kipfilet
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 4 el olijfolie
- 2 el paprikapoeder
- 1 Chinese kool (ca. 800 g)
- dieetzout
- peper
- 2 tomaten
- 850 g stoomaardappeltjes

Bereidingswijze
Snijd de kip horizontaal in 3 plakken, leg ze tussen plasticfolie en sla ze plat met een groot plat mes of deegroller. Pel en snipper de ui en knoflook. Meng daarna de helft van de olie met de knoflook, 1,5 eetlepel paprikapoeder, dieetzout en peper. Meng de kipfilets met het oliemengsel. Maak de chineese kool schoon en snijd deze in dunne reepjes. Snijd vervolgens de tomaten in partjes. Maak de aardappeltjes volgens aanwijzingen op verpakking klaar en grill de kipfilets in een hete grillpan om en om in ca. 6 minuten gaar. Verhit de rest van de olie in een wok en bak hierin de ui en kool in 8 minuten. Voeg daarna de tomaten en de rest van het paprikapoeder toe en bak deze 1 minuut mee. Voeg naar smaak dieetzout en peper toe. Verdeel de kipfilet, aardappeltjes en kool over 4 borden.

Voedingswaarde per portie
Energie: 420 kcal (1764 kJ)
Eiwit: 30 g
Koolhydraten: 47 g
Vet: 12 g
Verzadigd vet: 2 g
Voedingsvezel: 12 g
Natrium: 82 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Couscous met kip en dadels. Pel en snipper de uien. Maak de courgettes schoon en snijd ze in dunne plakjes.

Couscous met kip en dadels

Zoutarm hoofdgerecht: Couscous met kip en dadels. Pel en snipper de uien. Maak de courgettes schoon en snijd ze in dunne plakjes.
Zoutarm hoofdgerecht: Pikante pompoensalade. Kook de pompoen en de bloemkool gaar (in de magnetron) en laat ze goed uitlekken.

Pikante pompoensalade

Zoutarm hoofdgerecht: Pikante pompoensalade. Kook de pompoen en de bloemkool gaar (in de magnetron) en laat ze goed uitlekken.
Zoutarm hoofdgerecht: Gepofte aardappel met paprika-maïs. Kook de aardappels in de schil ongeveer 5 minuten. Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper de knoflook en meng de knoflook.

Gepofte aardappel met paprika-mais

Zoutarm hoofdgerecht: Gepofte aardappel met paprika-maïs. Kook de aardappels in de schil ongeveer 5 minuten. Verwarm de oven voor op 200Â&d...
Zoutarm hoofdgerecht: Rijstsalade. Kook de rijst in water met dieetzout gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine blokjes.

Rijstsalade

Zoutarm hoofdgerecht: Rijstsalade. Kook de rijst in water met dieetzout gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Maak de paprika schoon en...
Zoutarm hoofdgerecht: Koolsalade. Snijd de kool in zeer fijne reepjes en was deze. Maak een dressing van de olie, azijn, peper, rozijnen en de in stukjes gesneden sinaasappel

Koolsalade

Zoutarm hoofdgerecht: Koolsalade. Snijd de kool in zeer fijne reepjes en was deze. Maak een dressing van de olie, azijn, peper, rozijnen en de in stuk...