Knoflookkipfilet met gewokte Chinese kool

Knoflookkipfilet met gewokte Chinese kool Zoutarm hoofdgerecht: Knoflookkipfilet met gewokte Chinese kool. Snijd de kip horizontaal in 3 plakken, leg ze tussen plasticfolie en sla ze plat met een groot plat mes of deegroller.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten
- 400 g kipfilet
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 4 el olijfolie
- 2 el paprikapoeder
- 1 Chinese kool (ca. 800 g)
- dieetzout
- peper
- 2 tomaten
- 850 g stoomaardappeltjes

Bereidingswijze
Snijd de kip horizontaal in 3 plakken, leg ze tussen plasticfolie en sla ze plat met een groot plat mes of deegroller. Pel en snipper de ui en knoflook. Meng daarna de helft van de olie met de knoflook, 1,5 eetlepel paprikapoeder, dieetzout en peper. Meng de kipfilets met het oliemengsel. Maak de chineese kool schoon en snijd deze in dunne reepjes. Snijd vervolgens de tomaten in partjes. Maak de aardappeltjes volgens aanwijzingen op verpakking klaar en grill de kipfilets in een hete grillpan om en om in ca. 6 minuten gaar. Verhit de rest van de olie in een wok en bak hierin de ui en kool in 8 minuten. Voeg daarna de tomaten en de rest van het paprikapoeder toe en bak deze 1 minuut mee. Voeg naar smaak dieetzout en peper toe. Verdeel de kipfilet, aardappeltjes en kool over 4 borden.

Voedingswaarde per portie
Energie: 420 kcal (1764 kJ)
Eiwit: 30 g
Koolhydraten: 47 g
Vet: 12 g
Verzadigd vet: 2 g
Voedingsvezel: 12 g
Natrium: 82 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Vispotje met groenten. Besprenkel de filets met citroensap en strooi er peper over. Vet een ovenschaal in.

Vispotje met groenten

Zoutarm hoofdgerecht: Vispotje met groenten. Besprenkel de filets met citroensap en strooi er peper over. Vet een ovenschaal in.
Zoutarm hoofdgerecht: Kalfscurry. Snipper de ui en de knoflook. Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes.

Kalfscurry

Zoutarm hoofdgerecht: Kalfscurry. Snipper de ui en de knoflook. Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes.
Zoutarm hoofdgerecht: Varkenshaas met sinaasappel-roomsaus. Bestrooi het vlees met peper. Bak het vlees in de hete boter in ca. 10 minuten gaar.

Varkenshaas met sinaasappel-roomsaus

Zoutarm hoofdgerecht: Varkenshaas met sinaasappel-roomsaus. Bestrooi het vlees met peper. Bak het vlees in de hete boter in ca. 10 minuten gaar.
Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelpuree met gebakken knoflook. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in een pan met weinig water en wat zout in 20 minuten gaar.

Aardappelpuree met gebakken knoflook

Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelpuree met gebakken knoflook. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in een pan met weinig wat...
Zoutarm hoofdgerecht: Kippenragout. Laat de kipfilet ongeveer 30 minuten zachtjes koken in het water met de stukjes ui, wortel en kruiden. Zeef de bouillon en vul deze zo nodig met water aan tot 200 ml.

Kippenragout

Zoutarm hoofdgerecht: Kippenragout. Laat de kipfilet ongeveer 30 minuten zachtjes koken in het water met de stukjes ui, wortel en kruiden. Zeef de bou...