Knoflookkipfilet met gewokte Chinese kool

Knoflookkipfilet met gewokte Chinese kool Zoutarm hoofdgerecht: Knoflookkipfilet met gewokte Chinese kool. Snijd de kip horizontaal in 3 plakken, leg ze tussen plasticfolie en sla ze plat met een groot plat mes of deegroller.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten
- 400 g kipfilet
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 4 el olijfolie
- 2 el paprikapoeder
- 1 Chinese kool (ca. 800 g)
- dieetzout
- peper
- 2 tomaten
- 850 g stoomaardappeltjes

Bereidingswijze
Snijd de kip horizontaal in 3 plakken, leg ze tussen plasticfolie en sla ze plat met een groot plat mes of deegroller. Pel en snipper de ui en knoflook. Meng daarna de helft van de olie met de knoflook, 1,5 eetlepel paprikapoeder, dieetzout en peper. Meng de kipfilets met het oliemengsel. Maak de chineese kool schoon en snijd deze in dunne reepjes. Snijd vervolgens de tomaten in partjes. Maak de aardappeltjes volgens aanwijzingen op verpakking klaar en grill de kipfilets in een hete grillpan om en om in ca. 6 minuten gaar. Verhit de rest van de olie in een wok en bak hierin de ui en kool in 8 minuten. Voeg daarna de tomaten en de rest van het paprikapoeder toe en bak deze 1 minuut mee. Voeg naar smaak dieetzout en peper toe. Verdeel de kipfilet, aardappeltjes en kool over 4 borden.

Voedingswaarde per portie
Energie: 420 kcal (1764 kJ)
Eiwit: 30 g
Koolhydraten: 47 g
Vet: 12 g
Verzadigd vet: 2 g
Voedingsvezel: 12 g
Natrium: 82 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Rode kool met appel. Snijd de kool in dunne repen en de appel in kleine partjes. Smelt de boter in de pan en smoor de kool en appel hierin.

Rode kool met appel

Zoutarm hoofdgerecht: Rode kool met appel. Snijd de kool in dunne repen en de appel in kleine partjes. Smelt de boter in de pan en smoor de kool en ap...
Zoutarm hoofdgerecht: Tjap-tjoy. Snijd het vlees in smalle reepjes en bak het met een mespunt kerrie erbij bruin in het hete bak- en braadvet.

Tjap-tjoy

Zoutarm hoofdgerecht: Tjap-tjoy. Snijd het vlees in smalle reepjes en bak het met een mespunt kerrie erbij bruin in het hete bak- en braadvet.
Zoutarm hoofdgerecht: Bloemkoolcurry. Fruit de gesnipperde ui in de hete boter in een koekenpan. Strooi hierover de kerrie, cayennepeper en komijn. Fruit dit geheel nog 1 minuut.

Bloemkoolcurry

Zoutarm hoofdgerecht: Bloemkoolcurry. Fruit de gesnipperde ui in de hete boter in een koekenpan. Strooi hierover de kerrie, cayennepeper en komijn. Fr...
Zoutarm hoofdgerecht: Rijstsalade. Kook de rijst in water met dieetzout gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine blokjes.

Rijstsalade

Zoutarm hoofdgerecht: Rijstsalade. Kook de rijst in water met dieetzout gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Maak de paprika schoon en...
Zoutarm hoofdgerecht: Steakfilet. Snipper de ui en snijd de tomaat in kleine blokjes. Verwarm de olie in een koekenpan en smoor de ui tot hij doorzichtig is.

Steakfilet

Zoutarm hoofdgerecht: Steakfilet. Snipper de ui en snijd de tomaat in kleine blokjes. Verwarm de olie in een koekenpan en smoor de ui tot hij doorzich...