Kipkerrie met zilvervliesrijst

Bereiding
Aantal personen: 2Bereidingstijd: 0,5 uur
Ingrediënten
- 150 g zilvervliesrijst
- 200 g kipfilet
- 2 uien
- 1 tl dieetzout
- 1 teentje knoflook
- 1 klein blikje ananas stukjes
- 1 klein blikje perziken
- 1 handje vol cashewnoten
- 3 el kerriepoeder
- 1 el paprikapoeder
- 50 ml kokosmelk
- 3 el olijfolie
Bereidingswijze
Breng 0,5 liter water aan de kook en voeg hier twee eetlepels kerriepoeder aan toe. Kook vervolgens de rijst in het water, zoals op de verpakking staat aangegeven. Snijd intussen de kipfilet in blokjes en snijd de ui en knoflook fijn. Verhit een wok en voeg 3 eetlepels olijfolie toe. Laat dit goed heet worden en bak hierin de ui en knoflook gaar.
Als de ui en knoflook glazig zijn voeg je de kip en een eetlepel kerrie toe. Meng in een kopje 1 eetlepel paprikapoeder met de kokosmelk. Voeg dit mengsel toe. Laat het geheel nog even doorsudderen. Giet ondertussen de rijst af en voeg dit toe aan de kipkerrie. Voeg tenslotte de uitgelekte stukjes ananas, perziken en de cashewnoten toe.
Tip
Serveer een frisse salade bij dit gerecht
Voedingswaarde per portie
Energie: 781 kcal (3293 kJ)
Eiwit: 34 g
Koolhydraten: 76 g
Vet: 39 g
Verzadigd vet: 14 g
Voedingsvezel: 9 g
Natrium: 129 mg
Tag's
Vergelijkbare recepten

Roerbakschotel met broccoli mais en cashewnoten
Zoutarm voorgerecht: Roerbakschotel met broccoli, maïs en cashewnoten. Laat de broccoli vijf minuten koken. Laat de olie in de pan heet worden en bak...

Couscous met kip en dadels
Zoutarm hoofdgerecht: Couscous met kip en dadels. Pel en snipper de uien. Maak de courgettes schoon en snijd ze in dunne plakjes.

Rijstsalade
Zoutarm hoofdgerecht: Rijstsalade. Kook de rijst in water met dieetzout gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Maak de paprika schoon en...

Rode kool met appel
Zoutarm hoofdgerecht: Rode kool met appel. Snijd de kool in dunne repen en de appel in kleine partjes. Smelt de boter in de pan en smoor de kool en ap...