Kipkerrie met zilvervliesrijst

Kipkerrie met zilvervliesrijst Zoutarm hoofdgerecht: Kipkerrie met zilvervliesrijst. Breng 0,5 liter water aan de kook en voeg hier twee eetlepels kerriepoeder aan toe. Kook vervolgens de rijst in het water, zoals op de verpakking staat aangegeven.

Bereiding

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 0,5 uur

Ingrediënten
- 150 g zilvervliesrijst
- 200 g kipfilet
- 2 uien
- 1 tl dieetzout
- 1 teentje knoflook
- 1 klein blikje ananas stukjes
- 1 klein blikje perziken
- 1 handje vol cashewnoten
- 3 el kerriepoeder
- 1 el paprikapoeder
- 50 ml kokosmelk
- 3 el olijfolie

Bereidingswijze
Breng 0,5 liter water aan de kook en voeg hier twee eetlepels kerriepoeder aan toe. Kook vervolgens de rijst in het water, zoals op de verpakking staat aangegeven. Snijd intussen de kipfilet in blokjes en snijd de ui en knoflook fijn. Verhit een wok en voeg 3 eetlepels olijfolie toe. Laat dit goed heet worden en bak hierin de ui en knoflook gaar.
Als de ui en knoflook glazig zijn voeg je de kip en een eetlepel kerrie toe. Meng in een kopje 1 eetlepel paprikapoeder met de kokosmelk. Voeg dit mengsel toe. Laat het geheel nog even doorsudderen. Giet ondertussen de rijst af en voeg dit toe aan de kipkerrie. Voeg tenslotte de uitgelekte stukjes ananas, perziken en de cashewnoten toe.

Tip
Serveer een frisse salade bij dit gerecht

Voedingswaarde per portie
Energie: 781 kcal (3293 kJ)
Eiwit: 34 g
Koolhydraten: 76 g
Vet: 39 g
Verzadigd vet: 14 g
Voedingsvezel: 9 g
Natrium: 129 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Pizza Hawai. Meng de melk (35°C) met de gist en suiker. Laat het 10 minuten rusten. Zeef de bloem en maak een kuiltje in het midden.

Pizza Hawai

Zoutarm hoofdgerecht: Pizza Hawai. Meng de melk (35°C) met de gist en suiker. Laat het 10 minuten rusten. Zeef de bloem en maak een kuiltje in het mi...
Zoutarm hoofdgerecht: Jacked potato. Verwarm de oven voor op 175 °C (hetelucht op 160°C). Schrob de aardappelen goed schoon en prik in de schil een paar gaatjes met een satéprikker.

Jacked potato

Zoutarm hoofdgerecht: Jacked potato. Verwarm de oven voor op 175 °C (hetelucht op 160°C). Schrob de aardappelen goed schoon en prik in de schil een pa...
Zoutarm hoofdgerecht: Rundvlees hachee. Snijd de ui in grove snippers en bak deze bruin in de hete boter. Voeg het fijngesneden vlees, de kruiden, het vocht en de azijn toe.

Rundvlees hachee

Zoutarm hoofdgerecht: Rundvlees hachee. Snijd de ui in grove snippers en bak deze bruin in de hete boter. Voeg het fijngesneden vlees, de kruiden, het...
Zoutarm hoofdgerecht: Gebakken gekruide aardappelen. Schil en was de aardappelen en kook ze bijna gaar. Laat ze afkoelen en snijd ze in stukjes.

Gebakken gekruide aardappelen

Zoutarm hoofdgerecht: Gebakken gekruide aardappelen. Schil en was de aardappelen en kook ze bijna gaar. Laat ze afkoelen en snijd ze in stukjes.
Zoutarm hoofdgerecht: Pasta met kalkoen. Kook de pasta in een pan met ruim kokend water in ca. 8 tot 10 minuten beetgaar. Snijd de ui fijn en de kalkoenfilet, aubergine en tomaten in blokjes.

Pasta met kalkoen

Zoutarm hoofdgerecht: Pasta met kalkoen. Kook de pasta in een pan met ruim kokend water in ca. 8 tot 10 minuten beetgaar. Snijd de ui fijn en de kalko...
Zoutarm hoofdgerecht: Provençaalse stoofschotel. Voorbereiden (1 dag van tevoren): maak een marinade van de wijn, winterwortel in stukjes, gesnipperde ui, knoflook, de prei in ringen.

Provencaalse stoofschotel

Zoutarm hoofdgerecht: Provençaalse stoofschotel. Voorbereiden (1 dag van tevoren): maak een marinade van de wijn, winterwortel in stukjes, gesnipperde...