Kipkerrie met zilvervliesrijst

Kipkerrie met zilvervliesrijst Zoutarm hoofdgerecht: Kipkerrie met zilvervliesrijst. Breng 0,5 liter water aan de kook en voeg hier twee eetlepels kerriepoeder aan toe. Kook vervolgens de rijst in het water, zoals op de verpakking staat aangegeven.

Bereiding

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 0,5 uur

Ingrediënten
- 150 g zilvervliesrijst
- 200 g kipfilet
- 2 uien
- 1 tl dieetzout
- 1 teentje knoflook
- 1 klein blikje ananas stukjes
- 1 klein blikje perziken
- 1 handje vol cashewnoten
- 3 el kerriepoeder
- 1 el paprikapoeder
- 50 ml kokosmelk
- 3 el olijfolie

Bereidingswijze
Breng 0,5 liter water aan de kook en voeg hier twee eetlepels kerriepoeder aan toe. Kook vervolgens de rijst in het water, zoals op de verpakking staat aangegeven. Snijd intussen de kipfilet in blokjes en snijd de ui en knoflook fijn. Verhit een wok en voeg 3 eetlepels olijfolie toe. Laat dit goed heet worden en bak hierin de ui en knoflook gaar.
Als de ui en knoflook glazig zijn voeg je de kip en een eetlepel kerrie toe. Meng in een kopje 1 eetlepel paprikapoeder met de kokosmelk. Voeg dit mengsel toe. Laat het geheel nog even doorsudderen. Giet ondertussen de rijst af en voeg dit toe aan de kipkerrie. Voeg tenslotte de uitgelekte stukjes ananas, perziken en de cashewnoten toe.

Tip
Serveer een frisse salade bij dit gerecht

Voedingswaarde per portie
Energie: 781 kcal (3293 kJ)
Eiwit: 34 g
Koolhydraten: 76 g
Vet: 39 g
Verzadigd vet: 14 g
Voedingsvezel: 9 g
Natrium: 129 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Gevulde courgette. Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Pel en snipper de ui. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.

Gevulde courgette

Zoutarm hoofdgerecht: Gevulde courgette. Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Pel en snipper de ui. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakj...
Zoutarm hoofdgerecht: Rundvlees hachee. Snijd de ui in grove snippers en bak deze bruin in de hete boter. Voeg het fijngesneden vlees, de kruiden, het vocht en de azijn toe.

Rundvlees hachee

Zoutarm hoofdgerecht: Rundvlees hachee. Snijd de ui in grove snippers en bak deze bruin in de hete boter. Voeg het fijngesneden vlees, de kruiden, het...
Zoutarm hoofdgerecht: Vispotje met groenten. Besprenkel de filets met citroensap en strooi er peper over. Vet een ovenschaal in.

Vispotje met groenten

Zoutarm hoofdgerecht: Vispotje met groenten. Besprenkel de filets met citroensap en strooi er peper over. Vet een ovenschaal in.
Zoutarm hoofdgerecht: Koude vleesschotel. Kook de kip gaar. Maak ondertussen de aardappelen, wortel, sperziebonen en knolselderij schoon, snijd ze in stukjes en kook ze gaar.

Koude vleesschotel

Zoutarm hoofdgerecht: Koude vleesschotel. Kook de kip gaar. Maak ondertussen de aardappelen, wortel, sperziebonen en knolselderij schoon, snijd ze in...
Zoutarm hoofdgerecht: Chili con carne. Zet de bonen een avond van te voren met ruim water in de week. Kook de bonen in het weekwater in ongeveer een uur gaar.

Chili con carne

Zoutarm hoofdgerecht: Chili con carne. Zet de bonen een avond van te voren met ruim water in de week. Kook de bonen in het weekwater in ongeveer een u...