Kipkerrie met zilvervliesrijst

Kipkerrie met zilvervliesrijst Zoutarm hoofdgerecht: Kipkerrie met zilvervliesrijst. Breng 0,5 liter water aan de kook en voeg hier twee eetlepels kerriepoeder aan toe. Kook vervolgens de rijst in het water, zoals op de verpakking staat aangegeven.

Bereiding

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 0,5 uur

Ingrediënten
- 150 g zilvervliesrijst
- 200 g kipfilet
- 2 uien
- 1 tl dieetzout
- 1 teentje knoflook
- 1 klein blikje ananas stukjes
- 1 klein blikje perziken
- 1 handje vol cashewnoten
- 3 el kerriepoeder
- 1 el paprikapoeder
- 50 ml kokosmelk
- 3 el olijfolie

Bereidingswijze
Breng 0,5 liter water aan de kook en voeg hier twee eetlepels kerriepoeder aan toe. Kook vervolgens de rijst in het water, zoals op de verpakking staat aangegeven. Snijd intussen de kipfilet in blokjes en snijd de ui en knoflook fijn. Verhit een wok en voeg 3 eetlepels olijfolie toe. Laat dit goed heet worden en bak hierin de ui en knoflook gaar.
Als de ui en knoflook glazig zijn voeg je de kip en een eetlepel kerrie toe. Meng in een kopje 1 eetlepel paprikapoeder met de kokosmelk. Voeg dit mengsel toe. Laat het geheel nog even doorsudderen. Giet ondertussen de rijst af en voeg dit toe aan de kipkerrie. Voeg tenslotte de uitgelekte stukjes ananas, perziken en de cashewnoten toe.

Tip
Serveer een frisse salade bij dit gerecht

Voedingswaarde per portie
Energie: 781 kcal (3293 kJ)
Eiwit: 34 g
Koolhydraten: 76 g
Vet: 39 g
Verzadigd vet: 14 g
Voedingsvezel: 9 g
Natrium: 129 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Steakfilet. Snipper de ui en snijd de tomaat in kleine blokjes. Verwarm de olie in een koekenpan en smoor de ui tot hij doorzichtig is.

Steakfilet

Zoutarm hoofdgerecht: Steakfilet. Snipper de ui en snijd de tomaat in kleine blokjes. Verwarm de olie in een koekenpan en smoor de ui tot hij doorzich...
Zoutarm hoofdgerecht: Tjap-tjoy. Snijd het vlees in smalle reepjes en bak het met een mespunt kerrie erbij bruin in het hete bak- en braadvet.

Tjap-tjoy

Zoutarm hoofdgerecht: Tjap-tjoy. Snijd het vlees in smalle reepjes en bak het met een mespunt kerrie erbij bruin in het hete bak- en braadvet.
Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelpuree met gebakken knoflook. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in een pan met weinig water en wat zout in 20 minuten gaar.

Aardappelpuree met gebakken knoflook

Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelpuree met gebakken knoflook. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in een pan met weinig wat...
Zoutarm hoofdgerecht: Gebakken gekruide aardappelen. Schil en was de aardappelen en kook ze bijna gaar. Laat ze afkoelen en snijd ze in stukjes.

Gebakken gekruide aardappelen

Zoutarm hoofdgerecht: Gebakken gekruide aardappelen. Schil en was de aardappelen en kook ze bijna gaar. Laat ze afkoelen en snijd ze in stukjes.