Kipkerrie met zilvervliesrijst

Kipkerrie met zilvervliesrijst Zoutarm hoofdgerecht: Kipkerrie met zilvervliesrijst. Breng 0,5 liter water aan de kook en voeg hier twee eetlepels kerriepoeder aan toe. Kook vervolgens de rijst in het water, zoals op de verpakking staat aangegeven.

Bereiding

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 0,5 uur

Ingrediënten
- 150 g zilvervliesrijst
- 200 g kipfilet
- 2 uien
- 1 tl dieetzout
- 1 teentje knoflook
- 1 klein blikje ananas stukjes
- 1 klein blikje perziken
- 1 handje vol cashewnoten
- 3 el kerriepoeder
- 1 el paprikapoeder
- 50 ml kokosmelk
- 3 el olijfolie

Bereidingswijze
Breng 0,5 liter water aan de kook en voeg hier twee eetlepels kerriepoeder aan toe. Kook vervolgens de rijst in het water, zoals op de verpakking staat aangegeven. Snijd intussen de kipfilet in blokjes en snijd de ui en knoflook fijn. Verhit een wok en voeg 3 eetlepels olijfolie toe. Laat dit goed heet worden en bak hierin de ui en knoflook gaar.
Als de ui en knoflook glazig zijn voeg je de kip en een eetlepel kerrie toe. Meng in een kopje 1 eetlepel paprikapoeder met de kokosmelk. Voeg dit mengsel toe. Laat het geheel nog even doorsudderen. Giet ondertussen de rijst af en voeg dit toe aan de kipkerrie. Voeg tenslotte de uitgelekte stukjes ananas, perziken en de cashewnoten toe.

Tip
Serveer een frisse salade bij dit gerecht

Voedingswaarde per portie
Energie: 781 kcal (3293 kJ)
Eiwit: 34 g
Koolhydraten: 76 g
Vet: 39 g
Verzadigd vet: 14 g
Voedingsvezel: 9 g
Natrium: 129 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Macaroni. Kook de macaroni gaar. Snijd de ui, paprika en champignons fijn en fruit deze samen met de knoflook in de hete boter.

Macaroni

Zoutarm hoofdgerecht: Macaroni. Kook de macaroni gaar. Snijd de ui, paprika en champignons fijn en fruit deze samen met de knoflook in de hete boter.
Zoutarm hoofdgerecht: Rijstsalade. Kook de rijst in water met dieetzout gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine blokjes.

Rijstsalade

Zoutarm hoofdgerecht: Rijstsalade. Kook de rijst in water met dieetzout gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Maak de paprika schoon en...
Zoutarm hoofdgerecht: Provençaalse stoofschotel. Voorbereiden (1 dag van tevoren): maak een marinade van de wijn, winterwortel in stukjes, gesnipperde ui, knoflook, de prei in ringen.

Provencaalse stoofschotel

Zoutarm hoofdgerecht: Provençaalse stoofschotel. Voorbereiden (1 dag van tevoren): maak een marinade van de wijn, winterwortel in stukjes, gesnipperde...
Zoutarm hoofdgerecht: Rundvlees hachee. Snijd de ui in grove snippers en bak deze bruin in de hete boter. Voeg het fijngesneden vlees, de kruiden, het vocht en de azijn toe.

Rundvlees hachee

Zoutarm hoofdgerecht: Rundvlees hachee. Snijd de ui in grove snippers en bak deze bruin in de hete boter. Voeg het fijngesneden vlees, de kruiden, het...
Zoutarm hoofdgerecht: Gestoofde bloemkool met sesamzaadjes. Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. Doe de roosjes in een inzetstuk voor stomen.

Gestoofde bloemkool met sesamzaadjes

Zoutarm hoofdgerecht: Gestoofde bloemkool met sesamzaadjes. Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. Doe de roosjes in een inzetstuk voor stome...