Kip-rijst schotel met sperziebonen

Kip-rijst schotel met sperziebonen

Zoutarm hoofdgerecht: Kip-rijst schotel met sperziebonen. Maak de sperziebonen schoon, maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pel en snipper de ui.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten
- 300 g rijst
- 500 g sperziebonen
- 150 g doperwten
- 250 g champignons
- 400 g kipfilet
- 1 ui
- 1,5 el ongezouten boter
- takje tijm
- peper
- 1,5 dl kookroom
- 5 el gare maiskorrels
- 4 sprietjes bieslook

Bereidingswijze
Maak de sperziebonen schoon, maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pel en snipper de ui. Snijd de kipfilet op een aparte snijplank in kleine stukjes. Bak de kipfilet in een grote pan gaar en voeg later de ui, de champignons en doperwten toe. Kruid met peper. Haal de blaadjes van het takje tijm eraf en voeg die samen met de kookroom toe aan de mengsel. Laat het 2 minuten pruttelen en kook intussen de sperziebonen en de rijst gaar. Giet de sperziebonen en de rijst af en meng de rijst met de maiskorrels en de in stukjes gesneden bieslook. Verdeel de groente en de rijst over de borden en schep de roomchampignons erover.

Voedingswaarden per portie
Energie: 447 kcal (1875 kJ)
Eiwit: 34 g
Koolhydraten: 59 g
Vet: 8 g
Verzadigd vet: 5 g
Voedingsvezel: 9 g
Natrium: 62 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Koude vleesschotel. Kook de kip gaar. Maak ondertussen de aardappelen, wortel, sperziebonen en knolselderij schoon, snijd ze in stukjes en kook ze gaar.

Koude vleesschotel

Zoutarm hoofdgerecht: Koude vleesschotel. Kook de kip gaar. Maak ondertussen de aardappelen, wortel, sperziebonen en knolselderij schoon, snijd ze in...
Zoutarm hoofdgerecht: Varkenshaas met sinaasappel-roomsaus. Bestrooi het vlees met peper. Bak het vlees in de hete boter in ca. 10 minuten gaar.

Varkenshaas met sinaasappel-roomsaus

Zoutarm hoofdgerecht: Varkenshaas met sinaasappel-roomsaus. Bestrooi het vlees met peper. Bak het vlees in de hete boter in ca. 10 minuten gaar.
Zoutarm hoofdgerecht: Sperzieboontjes met tomaat. Kook de sperziebonen in ongeveer 15 minuten gaar. Fruit de fijngesneden ui in de hete boter.

Sperzieboontjes met tomaat

Zoutarm hoofdgerecht: Sperzieboontjes met tomaat. Kook de sperziebonen in ongeveer 15 minuten gaar. Fruit de fijngesneden ui in de hete boter.
Zoutarm hoofdgerecht: Gepofte aardappel met paprika-maïs. Kook de aardappels in de schil ongeveer 5 minuten. Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper de knoflook en meng de knoflook.

Gepofte aardappel met paprika-mais

Zoutarm hoofdgerecht: Gepofte aardappel met paprika-maïs. Kook de aardappels in de schil ongeveer 5 minuten. Verwarm de oven voor op 200Â&d...