Kip-rijst schotel met sperziebonen

Kip-rijst schotel met sperziebonen

Zoutarm hoofdgerecht: Kip-rijst schotel met sperziebonen. Maak de sperziebonen schoon, maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pel en snipper de ui.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten
- 300 g rijst
- 500 g sperziebonen
- 150 g doperwten
- 250 g champignons
- 400 g kipfilet
- 1 ui
- 1,5 el ongezouten boter
- takje tijm
- peper
- 1,5 dl kookroom
- 5 el gare maiskorrels
- 4 sprietjes bieslook

Bereidingswijze
Maak de sperziebonen schoon, maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pel en snipper de ui. Snijd de kipfilet op een aparte snijplank in kleine stukjes. Bak de kipfilet in een grote pan gaar en voeg later de ui, de champignons en doperwten toe. Kruid met peper. Haal de blaadjes van het takje tijm eraf en voeg die samen met de kookroom toe aan de mengsel. Laat het 2 minuten pruttelen en kook intussen de sperziebonen en de rijst gaar. Giet de sperziebonen en de rijst af en meng de rijst met de maiskorrels en de in stukjes gesneden bieslook. Verdeel de groente en de rijst over de borden en schep de roomchampignons erover.

Voedingswaarden per portie
Energie: 447 kcal (1875 kJ)
Eiwit: 34 g
Koolhydraten: 59 g
Vet: 8 g
Verzadigd vet: 5 g
Voedingsvezel: 9 g
Natrium: 62 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Gepofte aardappel met paprika-maïs. Kook de aardappels in de schil ongeveer 5 minuten. Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper de knoflook en meng de knoflook.

Gepofte aardappel met paprika-mais

Zoutarm hoofdgerecht: Gepofte aardappel met paprika-maïs. Kook de aardappels in de schil ongeveer 5 minuten. Verwarm de oven voor op 200Â&d...
Zoutarm hoofdgerecht: Pasta met kalkoen. Kook de pasta in een pan met ruim kokend water in ca. 8 tot 10 minuten beetgaar. Snijd de ui fijn en de kalkoenfilet, aubergine en tomaten in blokjes.

Pasta met kalkoen

Zoutarm hoofdgerecht: Pasta met kalkoen. Kook de pasta in een pan met ruim kokend water in ca. 8 tot 10 minuten beetgaar. Snijd de ui fijn en de kalko...
Zoutarm hoofdgerecht: Gevulde courgette. Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Pel en snipper de ui. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.

Gevulde courgette

Zoutarm hoofdgerecht: Gevulde courgette. Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Pel en snipper de ui. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakj...
Zoutarm hoofdgerecht: Nasi goreng. Snijd het vlees in kleine stukjes en bak deze in de hete boter in een koekenpan rondom bruin.

Nasi goreng

Zoutarm hoofdgerecht: Nasi goreng. Snijd het vlees in kleine stukjes en bak deze in de hete boter in een koekenpan rondom bruin.
Zoutarm hoofdgerecht: Chili con carne. Zet de bonen een avond van te voren met ruim water in de week. Kook de bonen in het weekwater in ongeveer een uur gaar.

Chili con carne

Zoutarm hoofdgerecht: Chili con carne. Zet de bonen een avond van te voren met ruim water in de week. Kook de bonen in het weekwater in ongeveer een u...
Zoutarm hoofdgerecht: Koolsalade. Snijd de kool in zeer fijne reepjes en was deze. Maak een dressing van de olie, azijn, peper, rozijnen en de in stukjes gesneden sinaasappel

Koolsalade

Zoutarm hoofdgerecht: Koolsalade. Snijd de kool in zeer fijne reepjes en was deze. Maak een dressing van de olie, azijn, peper, rozijnen en de in stuk...