Kip-rijst schotel met sperziebonen

Kip-rijst schotel met sperziebonen

Zoutarm hoofdgerecht: Kip-rijst schotel met sperziebonen. Maak de sperziebonen schoon, maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pel en snipper de ui.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten
- 300 g rijst
- 500 g sperziebonen
- 150 g doperwten
- 250 g champignons
- 400 g kipfilet
- 1 ui
- 1,5 el ongezouten boter
- takje tijm
- peper
- 1,5 dl kookroom
- 5 el gare maiskorrels
- 4 sprietjes bieslook

Bereidingswijze
Maak de sperziebonen schoon, maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pel en snipper de ui. Snijd de kipfilet op een aparte snijplank in kleine stukjes. Bak de kipfilet in een grote pan gaar en voeg later de ui, de champignons en doperwten toe. Kruid met peper. Haal de blaadjes van het takje tijm eraf en voeg die samen met de kookroom toe aan de mengsel. Laat het 2 minuten pruttelen en kook intussen de sperziebonen en de rijst gaar. Giet de sperziebonen en de rijst af en meng de rijst met de maiskorrels en de in stukjes gesneden bieslook. Verdeel de groente en de rijst over de borden en schep de roomchampignons erover.

Voedingswaarden per portie
Energie: 447 kcal (1875 kJ)
Eiwit: 34 g
Koolhydraten: 59 g
Vet: 8 g
Verzadigd vet: 5 g
Voedingsvezel: 9 g
Natrium: 62 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Gepofte aardappel met paprika-maïs. Kook de aardappels in de schil ongeveer 5 minuten. Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper de knoflook en meng de knoflook.

Gepofte aardappel met paprika-mais

Zoutarm hoofdgerecht: Gepofte aardappel met paprika-maïs. Kook de aardappels in de schil ongeveer 5 minuten. Verwarm de oven voor op 200Â&d...
Zoutarm hoofdgerecht: Frisse groentemix. Verwijder de draden van de snijbonen en de sugarsnaps. Breng water aan de kook en voeg de sugarsnaps toe.

Frisse groentemix

Zoutarm hoofdgerecht: Frisse groentemix. Verwijder de draden van de snijbonen en de sugarsnaps. Breng water aan de kook en voeg de sugarsnaps toe.
Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelpuree met gebakken knoflook. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in een pan met weinig water en wat zout in 20 minuten gaar.

Aardappelpuree met gebakken knoflook

Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelpuree met gebakken knoflook. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in een pan met weinig wat...
Zoutarm hoofdgerecht: Kippenragout. Laat de kipfilet ongeveer 30 minuten zachtjes koken in het water met de stukjes ui, wortel en kruiden. Zeef de bouillon en vul deze zo nodig met water aan tot 200 ml.

Kippenragout

Zoutarm hoofdgerecht: Kippenragout. Laat de kipfilet ongeveer 30 minuten zachtjes koken in het water met de stukjes ui, wortel en kruiden. Zeef de bou...
Zoutarm hoofdgerecht: Nasi goreng. Snijd het vlees in kleine stukjes en bak deze in de hete boter in een koekenpan rondom bruin.

Nasi goreng

Zoutarm hoofdgerecht: Nasi goreng. Snijd het vlees in kleine stukjes en bak deze in de hete boter in een koekenpan rondom bruin.