Kip-rijst schotel met sperziebonen

Kip-rijst schotel met sperziebonen

Zoutarm hoofdgerecht: Kip-rijst schotel met sperziebonen. Maak de sperziebonen schoon, maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pel en snipper de ui.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten
- 300 g rijst
- 500 g sperziebonen
- 150 g doperwten
- 250 g champignons
- 400 g kipfilet
- 1 ui
- 1,5 el ongezouten boter
- takje tijm
- peper
- 1,5 dl kookroom
- 5 el gare maiskorrels
- 4 sprietjes bieslook

Bereidingswijze
Maak de sperziebonen schoon, maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pel en snipper de ui. Snijd de kipfilet op een aparte snijplank in kleine stukjes. Bak de kipfilet in een grote pan gaar en voeg later de ui, de champignons en doperwten toe. Kruid met peper. Haal de blaadjes van het takje tijm eraf en voeg die samen met de kookroom toe aan de mengsel. Laat het 2 minuten pruttelen en kook intussen de sperziebonen en de rijst gaar. Giet de sperziebonen en de rijst af en meng de rijst met de maiskorrels en de in stukjes gesneden bieslook. Verdeel de groente en de rijst over de borden en schep de roomchampignons erover.

Voedingswaarden per portie
Energie: 447 kcal (1875 kJ)
Eiwit: 34 g
Koolhydraten: 59 g
Vet: 8 g
Verzadigd vet: 5 g
Voedingsvezel: 9 g
Natrium: 62 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Nasi goreng. Snijd het vlees in kleine stukjes en bak deze in de hete boter in een koekenpan rondom bruin.

Nasi goreng

Zoutarm hoofdgerecht: Nasi goreng. Snijd het vlees in kleine stukjes en bak deze in de hete boter in een koekenpan rondom bruin.
Zoutarm hoofdgerecht: Ratatouille. Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes. Maak de courgette, ui, aubergine en paprika's schoon en snijd ze ook in kleine stukjes.

Ratatouille

Zoutarm hoofdgerecht: Ratatouille. Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes. Maak de courgette, ui, aubergine en paprika's schoon en sni...
Zoutarm hoofdgerecht: Gestoofde bloemkool met sesamzaadjes. Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. Doe de roosjes in een inzetstuk voor stomen.

Gestoofde bloemkool met sesamzaadjes

Zoutarm hoofdgerecht: Gestoofde bloemkool met sesamzaadjes. Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. Doe de roosjes in een inzetstuk voor stome...
Zoutarm hoofdgerecht: Gekruide gehaktbal. Verkruimel de beschuit. Vermeng het gehakt met het ei, de verkruimelde beschuit, peper en nootmuskaat. Maak van dit mengsel twee balletjes.

Gekruide gehaktbal

Zoutarm hoofdgerecht: Gekruide gehaktbal. Verkruimel de beschuit. Vermeng het gehakt met het ei, de verkruimelde beschuit, peper en nootmuskaat. Maak...