Kip-rijst schotel met sperziebonen

Kip-rijst schotel met sperziebonen

Zoutarm hoofdgerecht: Kip-rijst schotel met sperziebonen. Maak de sperziebonen schoon, maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pel en snipper de ui.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten
- 300 g rijst
- 500 g sperziebonen
- 150 g doperwten
- 250 g champignons
- 400 g kipfilet
- 1 ui
- 1,5 el ongezouten boter
- takje tijm
- peper
- 1,5 dl kookroom
- 5 el gare maiskorrels
- 4 sprietjes bieslook

Bereidingswijze
Maak de sperziebonen schoon, maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pel en snipper de ui. Snijd de kipfilet op een aparte snijplank in kleine stukjes. Bak de kipfilet in een grote pan gaar en voeg later de ui, de champignons en doperwten toe. Kruid met peper. Haal de blaadjes van het takje tijm eraf en voeg die samen met de kookroom toe aan de mengsel. Laat het 2 minuten pruttelen en kook intussen de sperziebonen en de rijst gaar. Giet de sperziebonen en de rijst af en meng de rijst met de maiskorrels en de in stukjes gesneden bieslook. Verdeel de groente en de rijst over de borden en schep de roomchampignons erover.

Voedingswaarden per portie
Energie: 447 kcal (1875 kJ)
Eiwit: 34 g
Koolhydraten: 59 g
Vet: 8 g
Verzadigd vet: 5 g
Voedingsvezel: 9 g
Natrium: 62 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Nasi goreng. Snijd het vlees in kleine stukjes en bak deze in de hete boter in een koekenpan rondom bruin.

Nasi goreng

Zoutarm hoofdgerecht: Nasi goreng. Snijd het vlees in kleine stukjes en bak deze in de hete boter in een koekenpan rondom bruin.
Zoutarm hoofdgerecht: Mosterdpuree met een varkenslapje. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pan in 20 minuten gaar.

Mosterdpuree met een varkenslapje

Zoutarm hoofdgerecht: Mosterdpuree met een varkenslapje. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pan...
Zoutarm hoofdgerecht: Witlofsalade met appel en rode ui. Snijd de schoongemaakte witlof in zeer fijne reepjes en de appels in blokjes. Snijd de rode ui fijn.

Witlofsalade met appel en rode ui

Zoutarm hoofdgerecht: Witlofsalade met appel en rode ui. Snijd de schoongemaakte witlof in zeer fijne reepjes en de appels in blokjes. Snijd de rode u...
Zoutarm hoofdgerecht: Provençaalse stoofschotel. Voorbereiden (1 dag van tevoren): maak een marinade van de wijn, winterwortel in stukjes, gesnipperde ui, knoflook, de prei in ringen.

Provencaalse stoofschotel

Zoutarm hoofdgerecht: Provençaalse stoofschotel. Voorbereiden (1 dag van tevoren): maak een marinade van de wijn, winterwortel in stukjes, gesnipperde...
Zoutarm hoofdgerecht: Knoflookkipfilet met gewokte Chinese kool. Snijd de kip horizontaal in 3 plakken, leg ze tussen plasticfolie en sla ze plat met een groot plat mes of deegroller.

Knoflookkipfilet met gewokte Chinese kool

Zoutarm hoofdgerecht: Knoflookkipfilet met gewokte Chinese kool. Snijd de kip horizontaal in 3 plakken, leg ze tussen plasticfolie en sla ze plat met...