Kalkoen met pilav

Kalkoen met pilav

Bereiding

Personen: 2

Bereidingstijd: +/- 32 minuten

Ingrediënten:
- 200 gram kalkoenfilet (dunne plakjes)
- 4 el olijfolie
- 1 grote ui fijngesneden
- 200 gram basmatirijst
- Sap en rasp van 1 sinaasappel
- 2½dl water
- 2½dl pittige tomatensaus(pot)
- vers gemalen peper

Bereidingswijze:
Verhit 3 eetlepels olie in de koekepan. Bak hierin de uitjes 2 min. Voeg de rijst er aan toe en bak deze 4 min. mee. Roer de tomatensaus, sinaasappel rasp, sap en 2½dl water door de rijst. Breng aan de kook en laat de rijst op zacht vuur koken tot er putjes in komen. Dek af en kook in 20 minuten gaar.
Bestrooi de kalkoenfilets met peper en bestrijk ze met olijfolie. Rooster ze 7/8 minuutjes in de grillpan goudbruin, keer ze halverwege. Breng de pilav op smaak met peper.

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Jacked potato. Verwarm de oven voor op 175 °C (hetelucht op 160°C). Schrob de aardappelen goed schoon en prik in de schil een paar gaatjes met een satéprikker.

Jacked potato

Zoutarm hoofdgerecht: Jacked potato. Verwarm de oven voor op 175 °C (hetelucht op 160°C). Schrob de aardappelen goed schoon en prik in de schil een pa...
Zoutarm hoofdgerecht: Pasta met kalkoen. Kook de pasta in een pan met ruim kokend water in ca. 8 tot 10 minuten beetgaar. Snijd de ui fijn en de kalkoenfilet, aubergine en tomaten in blokjes.

Pasta met kalkoen

Zoutarm hoofdgerecht: Pasta met kalkoen. Kook de pasta in een pan met ruim kokend water in ca. 8 tot 10 minuten beetgaar. Snijd de ui fijn en de kalko...
Zoutarm hoofdgerecht: Gevulde courgette. Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Pel en snipper de ui. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.

Gevulde courgette

Zoutarm hoofdgerecht: Gevulde courgette. Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Pel en snipper de ui. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakj...
Zoutarm hoofdgerecht: Mosterdpuree met een varkenslapje. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pan in 20 minuten gaar.

Mosterdpuree met een varkenslapje

Zoutarm hoofdgerecht: Mosterdpuree met een varkenslapje. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pan...
Zoutarm hoofdgerecht: Gepofte aardappel met paprika-maïs. Kook de aardappels in de schil ongeveer 5 minuten. Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper de knoflook en meng de knoflook.

Gepofte aardappel met paprika-mais

Zoutarm hoofdgerecht: Gepofte aardappel met paprika-maïs. Kook de aardappels in de schil ongeveer 5 minuten. Verwarm de oven voor op 200Â&d...