Kalkoen met pilav

Kalkoen met pilav

Bereiding

Personen: 2

Bereidingstijd: +/- 32 minuten

Ingrediënten:
- 200 gram kalkoenfilet (dunne plakjes)
- 4 el olijfolie
- 1 grote ui fijngesneden
- 200 gram basmatirijst
- Sap en rasp van 1 sinaasappel
- 2½dl water
- 2½dl pittige tomatensaus(pot)
- vers gemalen peper

Bereidingswijze:
Verhit 3 eetlepels olie in de koekepan. Bak hierin de uitjes 2 min. Voeg de rijst er aan toe en bak deze 4 min. mee. Roer de tomatensaus, sinaasappel rasp, sap en 2½dl water door de rijst. Breng aan de kook en laat de rijst op zacht vuur koken tot er putjes in komen. Dek af en kook in 20 minuten gaar.
Bestrooi de kalkoenfilets met peper en bestrijk ze met olijfolie. Rooster ze 7/8 minuutjes in de grillpan goudbruin, keer ze halverwege. Breng de pilav op smaak met peper.

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Tjap-tjoy. Snijd het vlees in smalle reepjes en bak het met een mespunt kerrie erbij bruin in het hete bak- en braadvet.

Tjap-tjoy

Zoutarm hoofdgerecht: Tjap-tjoy. Snijd het vlees in smalle reepjes en bak het met een mespunt kerrie erbij bruin in het hete bak- en braadvet.
Zoutarm hoofdgerecht: Bloemkoolcurry. Fruit de gesnipperde ui in de hete boter in een koekenpan. Strooi hierover de kerrie, cayennepeper en komijn. Fruit dit geheel nog 1 minuut.

Bloemkoolcurry

Zoutarm hoofdgerecht: Bloemkoolcurry. Fruit de gesnipperde ui in de hete boter in een koekenpan. Strooi hierover de kerrie, cayennepeper en komijn. Fr...
Zoutarm hoofdgerecht: Kabeljauw met kerrie en prei. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de preien in dunne ringen. Verhit de olijfolie in een wok of koekenpan en bak de prei in ongeveer 4 minuten beetgaar.

Kabeljauw met kerrie en prei

Zoutarm hoofdgerecht: Kabeljauw met kerrie en prei. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de preien in dunne ringen. Verhit de olijfolie in een wok o...
Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelpuree met gebakken knoflook. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in een pan met weinig water en wat zout in 20 minuten gaar.

Aardappelpuree met gebakken knoflook

Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelpuree met gebakken knoflook. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in een pan met weinig wat...
Zoutarm hoofdgerecht: Kippenragout. Laat de kipfilet ongeveer 30 minuten zachtjes koken in het water met de stukjes ui, wortel en kruiden. Zeef de bouillon en vul deze zo nodig met water aan tot 200 ml.

Kippenragout

Zoutarm hoofdgerecht: Kippenragout. Laat de kipfilet ongeveer 30 minuten zachtjes koken in het water met de stukjes ui, wortel en kruiden. Zeef de bou...