Kalkoen met pilav

Kalkoen met pilav

Bereiding

Personen: 2

Bereidingstijd: +/- 32 minuten

Ingrediënten:
- 200 gram kalkoenfilet (dunne plakjes)
- 4 el olijfolie
- 1 grote ui fijngesneden
- 200 gram basmatirijst
- Sap en rasp van 1 sinaasappel
- 2½dl water
- 2½dl pittige tomatensaus(pot)
- vers gemalen peper

Bereidingswijze:
Verhit 3 eetlepels olie in de koekepan. Bak hierin de uitjes 2 min. Voeg de rijst er aan toe en bak deze 4 min. mee. Roer de tomatensaus, sinaasappel rasp, sap en 2½dl water door de rijst. Breng aan de kook en laat de rijst op zacht vuur koken tot er putjes in komen. Dek af en kook in 20 minuten gaar.
Bestrooi de kalkoenfilets met peper en bestrijk ze met olijfolie. Rooster ze 7/8 minuutjes in de grillpan goudbruin, keer ze halverwege. Breng de pilav op smaak met peper.

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Rundvlees hachee. Snijd de ui in grove snippers en bak deze bruin in de hete boter. Voeg het fijngesneden vlees, de kruiden, het vocht en de azijn toe.

Rundvlees hachee

Zoutarm hoofdgerecht: Rundvlees hachee. Snijd de ui in grove snippers en bak deze bruin in de hete boter. Voeg het fijngesneden vlees, de kruiden, het...
Zoutarm hoofdgerecht: Sperzieboontjes met tomaat. Kook de sperziebonen in ongeveer 15 minuten gaar. Fruit de fijngesneden ui in de hete boter.

Sperzieboontjes met tomaat

Zoutarm hoofdgerecht: Sperzieboontjes met tomaat. Kook de sperziebonen in ongeveer 15 minuten gaar. Fruit de fijngesneden ui in de hete boter.
Zoutarm hoofdgerecht: Zalm met een krokant korstje. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak de aardappelschijfjes in een koekenpan gedurende 15 minuten.

Zalm met een krokant korstje

Zoutarm hoofdgerecht: Zalm met een krokant korstje. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak...
Zoutarm hoofdgerecht: Mosterdpuree met een varkenslapje. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pan in 20 minuten gaar.

Mosterdpuree met een varkenslapje

Zoutarm hoofdgerecht: Mosterdpuree met een varkenslapje. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pan...
Zoutarm hoofdgerecht: Jacked potato. Verwarm de oven voor op 175 °C (hetelucht op 160°C). Schrob de aardappelen goed schoon en prik in de schil een paar gaatjes met een satéprikker.

Jacked potato

Zoutarm hoofdgerecht: Jacked potato. Verwarm de oven voor op 175 °C (hetelucht op 160°C). Schrob de aardappelen goed schoon en prik in de schil een pa...