Kalfskroketten

Kalfskroketten

Bereiding

Portie: 4 stuks

Bereidingstijd: +/- 40 minuten

Ingrediënten
- 125 gr mager kalfsvlees
- 1,5 eetl zoutarme boter of -margarine
- 3/4 kopje water
- stukje ui
- wortel
- tijm
- peterselie
- peper
- eiwit
- 1,5 eetl bloem
- citroensap
- paneermeel van zoutarm brood
- frituurvet

Bereidingswijze
Was het vlees en smoor het in 1/2 eetlepel zoutarme boter of margarine. Voeg de kruiden, specerijen en het kokende water toe. Kook het vlees in ongeveer 30 minuten gaar en snijd het in stukjes. Zeef de bouillon en verdun deze zo nodig tot ruim 1/2 kopje. Smelt de rest van de boter of margarine in een lege pan. Voeg de bloem toe en vermeng deze met de zoutarme boter of margarine. Schenk bij gedeelten onder goed roeren het vocht bij de massa. Voeg pas nieuw vocht toe wanneer de vorige hoeveelheid zich met de massa heeft vermengd. Roer het vlees door de saus. Smaak de ragout met peper en een paar druppels citroensap op smaak af. Strijk de ragout uit op een met water omgespoeld bord en laat hem koud worden. Vorm er mbv twee lepels kroketten van. Wentel deze door de paneermeel. Vorm ze met de hand bij, haal ze door losgeklopt, maar niet schuimig geklopt, eiwit en wentel ze nogmaals door paneermeel. Vorm ze naar gewenste omvang. Bak de kroketten vervolgens in het frituurvet.

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Gestoofde bloemkool met sesamzaadjes. Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. Doe de roosjes in een inzetstuk voor stomen.

Gestoofde bloemkool met sesamzaadjes

Zoutarm hoofdgerecht: Gestoofde bloemkool met sesamzaadjes. Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. Doe de roosjes in een inzetstuk voor stome...
Zoutarm hoofdgerecht: Varkenshaas met sinaasappel-roomsaus. Bestrooi het vlees met peper. Bak het vlees in de hete boter in ca. 10 minuten gaar.

Varkenshaas met sinaasappel-roomsaus

Zoutarm hoofdgerecht: Varkenshaas met sinaasappel-roomsaus. Bestrooi het vlees met peper. Bak het vlees in de hete boter in ca. 10 minuten gaar.
Zoutarm hoofdgerecht: Hete Bliksem met een speklapje. Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Boor het klokhuis uit de appels, schil ze en snijd ze in plakken.

Hete Bliksem met een speklapje

Zoutarm hoofdgerecht: Hete Bliksem met een speklapje. Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Boor het klokhuis ui...
Zoutarm hoofdgerecht: Jacked potato. Verwarm de oven voor op 175 °C (hetelucht op 160°C). Schrob de aardappelen goed schoon en prik in de schil een paar gaatjes met een satéprikker.

Jacked potato

Zoutarm hoofdgerecht: Jacked potato. Verwarm de oven voor op 175 °C (hetelucht op 160°C). Schrob de aardappelen goed schoon en prik in de schil een pa...
Zoutarm hoofdgerecht: Kipkerrie met zilvervliesrijst. Breng 0,5 liter water aan de kook en voeg hier twee eetlepels kerriepoeder aan toe. Kook vervolgens de rijst in het water, zoals op de verpakking staat aangegeven.

Kipkerrie met zilvervliesrijst

Zoutarm hoofdgerecht: Kipkerrie met zilvervliesrijst. Breng 0,5 liter water aan de kook en voeg hier twee eetlepels kerriepoeder aan toe. Kook vervolg...