Kalfskroketten

Kalfskroketten

Bereiding

Portie: 4 stuks

Bereidingstijd: +/- 40 minuten

Ingrediënten
- 125 gr mager kalfsvlees
- 1,5 eetl zoutarme boter of -margarine
- 3/4 kopje water
- stukje ui
- wortel
- tijm
- peterselie
- peper
- eiwit
- 1,5 eetl bloem
- citroensap
- paneermeel van zoutarm brood
- frituurvet

Bereidingswijze
Was het vlees en smoor het in 1/2 eetlepel zoutarme boter of margarine. Voeg de kruiden, specerijen en het kokende water toe. Kook het vlees in ongeveer 30 minuten gaar en snijd het in stukjes. Zeef de bouillon en verdun deze zo nodig tot ruim 1/2 kopje. Smelt de rest van de boter of margarine in een lege pan. Voeg de bloem toe en vermeng deze met de zoutarme boter of margarine. Schenk bij gedeelten onder goed roeren het vocht bij de massa. Voeg pas nieuw vocht toe wanneer de vorige hoeveelheid zich met de massa heeft vermengd. Roer het vlees door de saus. Smaak de ragout met peper en een paar druppels citroensap op smaak af. Strijk de ragout uit op een met water omgespoeld bord en laat hem koud worden. Vorm er mbv twee lepels kroketten van. Wentel deze door de paneermeel. Vorm ze met de hand bij, haal ze door losgeklopt, maar niet schuimig geklopt, eiwit en wentel ze nogmaals door paneermeel. Vorm ze naar gewenste omvang. Bak de kroketten vervolgens in het frituurvet.

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Kabeljauw met kerrie en prei. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de preien in dunne ringen. Verhit de olijfolie in een wok of koekenpan en bak de prei in ongeveer 4 minuten beetgaar.

Kabeljauw met kerrie en prei

Zoutarm hoofdgerecht: Kabeljauw met kerrie en prei. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de preien in dunne ringen. Verhit de olijfolie in een wok o...
Zoutarm hoofdgerecht: Frisse groentemix. Verwijder de draden van de snijbonen en de sugarsnaps. Breng water aan de kook en voeg de sugarsnaps toe.

Frisse groentemix

Zoutarm hoofdgerecht: Frisse groentemix. Verwijder de draden van de snijbonen en de sugarsnaps. Breng water aan de kook en voeg de sugarsnaps toe.
Zoutarm hoofdgerecht: Rundvlees hachee. Snijd de ui in grove snippers en bak deze bruin in de hete boter. Voeg het fijngesneden vlees, de kruiden, het vocht en de azijn toe.

Rundvlees hachee

Zoutarm hoofdgerecht: Rundvlees hachee. Snijd de ui in grove snippers en bak deze bruin in de hete boter. Voeg het fijngesneden vlees, de kruiden, het...
Zoutarm voorgerecht: Pasta met spinaziesaus. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bak deze in een pan met de boter.

Pasta met spinaziesaus

Zoutarm voorgerecht: Pasta met spinaziesaus. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bak deze in een pan met de boter.