Kalfskroketten

Kalfskroketten

Bereiding

Portie: 4 stuks

Bereidingstijd: +/- 40 minuten

Ingrediënten
- 125 gr mager kalfsvlees
- 1,5 eetl zoutarme boter of -margarine
- 3/4 kopje water
- stukje ui
- wortel
- tijm
- peterselie
- peper
- eiwit
- 1,5 eetl bloem
- citroensap
- paneermeel van zoutarm brood
- frituurvet

Bereidingswijze
Was het vlees en smoor het in 1/2 eetlepel zoutarme boter of margarine. Voeg de kruiden, specerijen en het kokende water toe. Kook het vlees in ongeveer 30 minuten gaar en snijd het in stukjes. Zeef de bouillon en verdun deze zo nodig tot ruim 1/2 kopje. Smelt de rest van de boter of margarine in een lege pan. Voeg de bloem toe en vermeng deze met de zoutarme boter of margarine. Schenk bij gedeelten onder goed roeren het vocht bij de massa. Voeg pas nieuw vocht toe wanneer de vorige hoeveelheid zich met de massa heeft vermengd. Roer het vlees door de saus. Smaak de ragout met peper en een paar druppels citroensap op smaak af. Strijk de ragout uit op een met water omgespoeld bord en laat hem koud worden. Vorm er mbv twee lepels kroketten van. Wentel deze door de paneermeel. Vorm ze met de hand bij, haal ze door losgeklopt, maar niet schuimig geklopt, eiwit en wentel ze nogmaals door paneermeel. Vorm ze naar gewenste omvang. Bak de kroketten vervolgens in het frituurvet.

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Varkenshaas met sinaasappel-roomsaus. Bestrooi het vlees met peper. Bak het vlees in de hete boter in ca. 10 minuten gaar.

Varkenshaas met sinaasappel-roomsaus

Zoutarm hoofdgerecht: Varkenshaas met sinaasappel-roomsaus. Bestrooi het vlees met peper. Bak het vlees in de hete boter in ca. 10 minuten gaar.
Zoutarm hoofdgerecht: Gestoomde gemengde groenten. Snijd de wortelen, rettich, courgette en paprika in luciferreepjes.

Gestoomde gemengde groenten

Zoutarm hoofdgerecht: Gestoomde gemengde groenten. Snijd de wortelen, rettich, courgette en paprika in luciferreepjes.
Zoutarm hoofdgerecht: Koolsalade. Snijd de kool in zeer fijne reepjes en was deze. Maak een dressing van de olie, azijn, peper, rozijnen en de in stukjes gesneden sinaasappel

Koolsalade

Zoutarm hoofdgerecht: Koolsalade. Snijd de kool in zeer fijne reepjes en was deze. Maak een dressing van de olie, azijn, peper, rozijnen en de in stuk...
Zoutarm hoofdgerecht: Steakfilet. Snipper de ui en snijd de tomaat in kleine blokjes. Verwarm de olie in een koekenpan en smoor de ui tot hij doorzichtig is.

Steakfilet

Zoutarm hoofdgerecht: Steakfilet. Snipper de ui en snijd de tomaat in kleine blokjes. Verwarm de olie in een koekenpan en smoor de ui tot hij doorzich...
Zoutarm hoofdgerecht: Couscous met kip en dadels. Pel en snipper de uien. Maak de courgettes schoon en snijd ze in dunne plakjes.

Couscous met kip en dadels

Zoutarm hoofdgerecht: Couscous met kip en dadels. Pel en snipper de uien. Maak de courgettes schoon en snijd ze in dunne plakjes.