Kalfskroketten

Kalfskroketten

Bereiding

Portie: 4 stuks

Bereidingstijd: +/- 40 minuten

Ingrediënten
- 125 gr mager kalfsvlees
- 1,5 eetl zoutarme boter of -margarine
- 3/4 kopje water
- stukje ui
- wortel
- tijm
- peterselie
- peper
- eiwit
- 1,5 eetl bloem
- citroensap
- paneermeel van zoutarm brood
- frituurvet

Bereidingswijze
Was het vlees en smoor het in 1/2 eetlepel zoutarme boter of margarine. Voeg de kruiden, specerijen en het kokende water toe. Kook het vlees in ongeveer 30 minuten gaar en snijd het in stukjes. Zeef de bouillon en verdun deze zo nodig tot ruim 1/2 kopje. Smelt de rest van de boter of margarine in een lege pan. Voeg de bloem toe en vermeng deze met de zoutarme boter of margarine. Schenk bij gedeelten onder goed roeren het vocht bij de massa. Voeg pas nieuw vocht toe wanneer de vorige hoeveelheid zich met de massa heeft vermengd. Roer het vlees door de saus. Smaak de ragout met peper en een paar druppels citroensap op smaak af. Strijk de ragout uit op een met water omgespoeld bord en laat hem koud worden. Vorm er mbv twee lepels kroketten van. Wentel deze door de paneermeel. Vorm ze met de hand bij, haal ze door losgeklopt, maar niet schuimig geklopt, eiwit en wentel ze nogmaals door paneermeel. Vorm ze naar gewenste omvang. Bak de kroketten vervolgens in het frituurvet.

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Zalm met een krokant korstje. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak de aardappelschijfjes in een koekenpan gedurende 15 minuten.

Zalm met een krokant korstje

Zoutarm hoofdgerecht: Zalm met een krokant korstje. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak...
Zoutarm hoofdgerecht: Provençaalse stoofschotel. Voorbereiden (1 dag van tevoren): maak een marinade van de wijn, winterwortel in stukjes, gesnipperde ui, knoflook, de prei in ringen.

Provencaalse stoofschotel

Zoutarm hoofdgerecht: Provençaalse stoofschotel. Voorbereiden (1 dag van tevoren): maak een marinade van de wijn, winterwortel in stukjes, gesnipperde...
Zoutarm hoofdgerecht: Kipkerrie met zilvervliesrijst. Breng 0,5 liter water aan de kook en voeg hier twee eetlepels kerriepoeder aan toe. Kook vervolgens de rijst in het water, zoals op de verpakking staat aangegeven.

Kipkerrie met zilvervliesrijst

Zoutarm hoofdgerecht: Kipkerrie met zilvervliesrijst. Breng 0,5 liter water aan de kook en voeg hier twee eetlepels kerriepoeder aan toe. Kook vervolg...
Zoutarm hoofdgerecht: Tongfilet. Bestrooi de tongfilets met peper, kerriepoeder en bloem. Bak de filets in een koekenpan aan beide zijden in de hete boter bruin.

Tongfilet

Zoutarm hoofdgerecht: Tongfilet. Bestrooi de tongfilets met peper, kerriepoeder en bloem. Bak de filets in een koekenpan aan beide zijden in de hete b...
Zoutarm voorgerecht: Roerbakschotel met broccoli, maïs en cashewnoten. Laat de broccoli vijf minuten koken. Laat de olie in de pan heet worden en bak hierin de kastanjechampignons, de maïskolfjes en de knoflook ongeveer vier minuten.

Roerbakschotel met broccoli mais en cashewnoten

Zoutarm voorgerecht: Roerbakschotel met broccoli, maïs en cashewnoten. Laat de broccoli vijf minuten koken. Laat de olie in de pan heet worden en bak...