Kalfskroketten

Kalfskroketten

Bereiding

Portie: 4 stuks

Bereidingstijd: +/- 40 minuten

Ingrediënten
- 125 gr mager kalfsvlees
- 1,5 eetl zoutarme boter of -margarine
- 3/4 kopje water
- stukje ui
- wortel
- tijm
- peterselie
- peper
- eiwit
- 1,5 eetl bloem
- citroensap
- paneermeel van zoutarm brood
- frituurvet

Bereidingswijze
Was het vlees en smoor het in 1/2 eetlepel zoutarme boter of margarine. Voeg de kruiden, specerijen en het kokende water toe. Kook het vlees in ongeveer 30 minuten gaar en snijd het in stukjes. Zeef de bouillon en verdun deze zo nodig tot ruim 1/2 kopje. Smelt de rest van de boter of margarine in een lege pan. Voeg de bloem toe en vermeng deze met de zoutarme boter of margarine. Schenk bij gedeelten onder goed roeren het vocht bij de massa. Voeg pas nieuw vocht toe wanneer de vorige hoeveelheid zich met de massa heeft vermengd. Roer het vlees door de saus. Smaak de ragout met peper en een paar druppels citroensap op smaak af. Strijk de ragout uit op een met water omgespoeld bord en laat hem koud worden. Vorm er mbv twee lepels kroketten van. Wentel deze door de paneermeel. Vorm ze met de hand bij, haal ze door losgeklopt, maar niet schuimig geklopt, eiwit en wentel ze nogmaals door paneermeel. Vorm ze naar gewenste omvang. Bak de kroketten vervolgens in het frituurvet.

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Gestoomde gemengde groenten. Snijd de wortelen, rettich, courgette en paprika in luciferreepjes.

Gestoomde gemengde groenten

Zoutarm hoofdgerecht: Gestoomde gemengde groenten. Snijd de wortelen, rettich, courgette en paprika in luciferreepjes.
Zoutarm hoofdgerecht: Gevulde courgette. Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Pel en snipper de ui. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.

Gevulde courgette

Zoutarm hoofdgerecht: Gevulde courgette. Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Pel en snipper de ui. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakj...
Zoutarm voorgerecht: Roerbakschotel met broccoli, maïs en cashewnoten. Laat de broccoli vijf minuten koken. Laat de olie in de pan heet worden en bak hierin de kastanjechampignons, de maïskolfjes en de knoflook ongeveer vier minuten.

Roerbakschotel met broccoli mais en cashewnoten

Zoutarm voorgerecht: Roerbakschotel met broccoli, maïs en cashewnoten. Laat de broccoli vijf minuten koken. Laat de olie in de pan heet worden en bak...
Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelpuree met gebakken knoflook. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in een pan met weinig water en wat zout in 20 minuten gaar.

Aardappelpuree met gebakken knoflook

Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelpuree met gebakken knoflook. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in een pan met weinig wat...
Zoutarm hoofdgerecht: Couscous met kip en dadels. Pel en snipper de uien. Maak de courgettes schoon en snijd ze in dunne plakjes.

Couscous met kip en dadels

Zoutarm hoofdgerecht: Couscous met kip en dadels. Pel en snipper de uien. Maak de courgettes schoon en snijd ze in dunne plakjes.