Kalfscurry

Kalfscurry Zoutarm hoofdgerecht: Kalfscurry. Snipper de ui en de knoflook. Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes.

Bereiding

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 90 minuten

Ingrediënten
- 200 g kalfsvlees
- 5 el vloeibare bak- en braadvet (zonder natrium!)
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 tomaten
- 3 el kerriepoeder
- peper

Bereidingswijze
Snipper de ui en de knoflook. Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes. Verhit 3 eetlepels boter in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de tomaat toe en laat het geheel sudderen tot een zachte massa. Voeg de kerriepoeder en de peper toe.
Verhit 2 eetlepels boter in een andere pan en bak hierin het vlees snel aan beide zijden bruin. Voeg nu het vlees bij het tomaat-kerriemengsel en voeg 5 eetlepels water toe. Doe het deksel op de pan en laat het geheel ca. 1 uur zachtjes sudderen. Leg het vlees op een schaal of bord en schenk de kerriesaus erover.

Dit gerecht smaakt heerlijk met basmatirijst en gestoofde prei.

Voedingswaarden per portie
Energie: 519 kcal ( 2180 kJ)
Eiwit: 37 g
Koolhydraten: 7 g
Vet: 40 g
Verzadigd vet: 6 g
Voedingsvezel: 4 g
Natrium: 175 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Tongfilet. Bestrooi de tongfilets met peper, kerriepoeder en bloem. Bak de filets in een koekenpan aan beide zijden in de hete boter bruin.

Tongfilet

Zoutarm hoofdgerecht: Tongfilet. Bestrooi de tongfilets met peper, kerriepoeder en bloem. Bak de filets in een koekenpan aan beide zijden in de hete b...
Zoutarm hoofdgerecht: Kipkerrie met zilvervliesrijst. Breng 0,5 liter water aan de kook en voeg hier twee eetlepels kerriepoeder aan toe. Kook vervolgens de rijst in het water, zoals op de verpakking staat aangegeven.

Kipkerrie met zilvervliesrijst

Zoutarm hoofdgerecht: Kipkerrie met zilvervliesrijst. Breng 0,5 liter water aan de kook en voeg hier twee eetlepels kerriepoeder aan toe. Kook vervolg...
Zoutarm voorgerecht: Roerbakschotel met broccoli, maïs en cashewnoten. Laat de broccoli vijf minuten koken. Laat de olie in de pan heet worden en bak hierin de kastanjechampignons, de maïskolfjes en de knoflook ongeveer vier minuten.

Roerbakschotel met broccoli mais en cashewnoten

Zoutarm voorgerecht: Roerbakschotel met broccoli, maïs en cashewnoten. Laat de broccoli vijf minuten koken. Laat de olie in de pan heet worden en bak...
Zoutarm hoofdgerecht: Kip-rijst schotel met sperziebonen. Maak de sperziebonen schoon, maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pel en snipper de ui.

Kip-rijst schotel met sperziebonen

Zoutarm hoofdgerecht: Kip-rijst schotel met sperziebonen. Maak de sperziebonen schoon, maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pel en snipp...
Zoutarm hoofdgerecht: Koude vleesschotel. Kook de kip gaar. Maak ondertussen de aardappelen, wortel, sperziebonen en knolselderij schoon, snijd ze in stukjes en kook ze gaar.

Koude vleesschotel

Zoutarm hoofdgerecht: Koude vleesschotel. Kook de kip gaar. Maak ondertussen de aardappelen, wortel, sperziebonen en knolselderij schoon, snijd ze in...
Zoutarm hoofdgerecht: Gestoofde bloemkool met sesamzaadjes. Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. Doe de roosjes in een inzetstuk voor stomen.

Gestoofde bloemkool met sesamzaadjes

Zoutarm hoofdgerecht: Gestoofde bloemkool met sesamzaadjes. Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. Doe de roosjes in een inzetstuk voor stome...