Kalfscurry

Kalfscurry Zoutarm hoofdgerecht: Kalfscurry. Snipper de ui en de knoflook. Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes.

Bereiding

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 90 minuten

Ingrediënten
- 200 g kalfsvlees
- 5 el vloeibare bak- en braadvet (zonder natrium!)
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 tomaten
- 3 el kerriepoeder
- peper

Bereidingswijze
Snipper de ui en de knoflook. Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes. Verhit 3 eetlepels boter in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de tomaat toe en laat het geheel sudderen tot een zachte massa. Voeg de kerriepoeder en de peper toe.
Verhit 2 eetlepels boter in een andere pan en bak hierin het vlees snel aan beide zijden bruin. Voeg nu het vlees bij het tomaat-kerriemengsel en voeg 5 eetlepels water toe. Doe het deksel op de pan en laat het geheel ca. 1 uur zachtjes sudderen. Leg het vlees op een schaal of bord en schenk de kerriesaus erover.

Dit gerecht smaakt heerlijk met basmatirijst en gestoofde prei.

Voedingswaarden per portie
Energie: 519 kcal ( 2180 kJ)
Eiwit: 37 g
Koolhydraten: 7 g
Vet: 40 g
Verzadigd vet: 6 g
Voedingsvezel: 4 g
Natrium: 175 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Rijstsalade. Kook de rijst in water met dieetzout gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine blokjes.

Rijstsalade

Zoutarm hoofdgerecht: Rijstsalade. Kook de rijst in water met dieetzout gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Maak de paprika schoon en...
Zoutarm hoofdgerecht: Provençaalse stoofschotel. Voorbereiden (1 dag van tevoren): maak een marinade van de wijn, winterwortel in stukjes, gesnipperde ui, knoflook, de prei in ringen.

Provencaalse stoofschotel

Zoutarm hoofdgerecht: Provençaalse stoofschotel. Voorbereiden (1 dag van tevoren): maak een marinade van de wijn, winterwortel in stukjes, gesnipperde...
Zoutarm hoofdgerecht: Bloemkoolcurry. Fruit de gesnipperde ui in de hete boter in een koekenpan. Strooi hierover de kerrie, cayennepeper en komijn. Fruit dit geheel nog 1 minuut.

Bloemkoolcurry

Zoutarm hoofdgerecht: Bloemkoolcurry. Fruit de gesnipperde ui in de hete boter in een koekenpan. Strooi hierover de kerrie, cayennepeper en komijn. Fr...
Zoutarm hoofdgerecht: Pikante pompoensalade. Kook de pompoen en de bloemkool gaar (in de magnetron) en laat ze goed uitlekken.

Pikante pompoensalade

Zoutarm hoofdgerecht: Pikante pompoensalade. Kook de pompoen en de bloemkool gaar (in de magnetron) en laat ze goed uitlekken.
Zoutarm hoofdgerecht: Zalm met een krokant korstje. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak de aardappelschijfjes in een koekenpan gedurende 15 minuten.

Zalm met een krokant korstje

Zoutarm hoofdgerecht: Zalm met een krokant korstje. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak...
Zoutarm hoofdgerecht: Knoflookkipfilet met gewokte Chinese kool. Snijd de kip horizontaal in 3 plakken, leg ze tussen plasticfolie en sla ze plat met een groot plat mes of deegroller.

Knoflookkipfilet met gewokte Chinese kool

Zoutarm hoofdgerecht: Knoflookkipfilet met gewokte Chinese kool. Snijd de kip horizontaal in 3 plakken, leg ze tussen plasticfolie en sla ze plat met...