Jacked potato

Jacked potato Zoutarm hoofdgerecht: Jacked potato. Verwarm de oven voor op 175 °C (hetelucht op 160°C). Schrob de aardappelen goed schoon en prik in de schil een paar gaatjes met een satéprikker.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 55 minuten

Ingrediënten
- 4 grote kruimelige aardappelen
- 1 el olijfolie
- 1 pakje roomkwark
- dieetzout
- peper
- verse bieslook
- peterselie
- 2 gesnipperde uien
- knoflookpoeder
- paprikapoeder

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175° (hetelucht op 160°C).
Schrob de aardappelen goed schoon en prik in de schil een paar gaatjes met een sateprikker.
Bestrijk vier vellen aluminiumfolie met olie en bestrooi de aardappel met wat dieetzout. Verpak de aardappelen in de folie. Leg de pakketjes in een bakblik en zet deze gedurende 45 minuten in het midden van de oven.
Roer ondertussen de peterselie, bieslook, gesnipperde ui, knoflookpoeder en de paprikapoeder door de roomkwark.
Snijd de gare aardappelen kruislinks en druk met je vingers (met ovenhandschoenen) van onder naar boven zodat het kruim naar boven komt. Doe hier wat kwark op en serveer de rest er apart bij.

Lekker met roergebakken paprika ui en kalkoen.

Voedingswaarde per portie
Energie: 324 kcal (1361 kJ)
Eiwit: 10 g
Koolhydraten: 32 g
Vet: 17 g
Verzadigd vet: 6 g
Voedingsvezel: 5 g
Natrium: 25 mg

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Mosterdpuree met een varkenslapje. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pan in 20 minuten gaar.

Mosterdpuree met een varkenslapje

Zoutarm hoofdgerecht: Mosterdpuree met een varkenslapje. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pan...
Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelpuree met gebakken knoflook. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in een pan met weinig water en wat zout in 20 minuten gaar.

Aardappelpuree met gebakken knoflook

Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelpuree met gebakken knoflook. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in een pan met weinig wat...
Zoutarm hoofdgerecht: Provençaalse stoofschotel. Voorbereiden (1 dag van tevoren): maak een marinade van de wijn, winterwortel in stukjes, gesnipperde ui, knoflook, de prei in ringen.

Provencaalse stoofschotel

Zoutarm hoofdgerecht: Provençaalse stoofschotel. Voorbereiden (1 dag van tevoren): maak een marinade van de wijn, winterwortel in stukjes, gesnipperde...
Zoutarm hoofdgerecht: Nasi goreng. Snijd het vlees in kleine stukjes en bak deze in de hete boter in een koekenpan rondom bruin.

Nasi goreng

Zoutarm hoofdgerecht: Nasi goreng. Snijd het vlees in kleine stukjes en bak deze in de hete boter in een koekenpan rondom bruin.
Zoutarm hoofdgerecht: Gebakken gekruide aardappelen. Schil en was de aardappelen en kook ze bijna gaar. Laat ze afkoelen en snijd ze in stukjes.

Gebakken gekruide aardappelen

Zoutarm hoofdgerecht: Gebakken gekruide aardappelen. Schil en was de aardappelen en kook ze bijna gaar. Laat ze afkoelen en snijd ze in stukjes.