Jacked potato

Jacked potato Zoutarm hoofdgerecht: Jacked potato. Verwarm de oven voor op 175 °C (hetelucht op 160°C). Schrob de aardappelen goed schoon en prik in de schil een paar gaatjes met een satéprikker.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 55 minuten

Ingrediënten
- 4 grote kruimelige aardappelen
- 1 el olijfolie
- 1 pakje roomkwark
- dieetzout
- peper
- verse bieslook
- peterselie
- 2 gesnipperde uien
- knoflookpoeder
- paprikapoeder

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175° (hetelucht op 160°C).
Schrob de aardappelen goed schoon en prik in de schil een paar gaatjes met een sateprikker.
Bestrijk vier vellen aluminiumfolie met olie en bestrooi de aardappel met wat dieetzout. Verpak de aardappelen in de folie. Leg de pakketjes in een bakblik en zet deze gedurende 45 minuten in het midden van de oven.
Roer ondertussen de peterselie, bieslook, gesnipperde ui, knoflookpoeder en de paprikapoeder door de roomkwark.
Snijd de gare aardappelen kruislinks en druk met je vingers (met ovenhandschoenen) van onder naar boven zodat het kruim naar boven komt. Doe hier wat kwark op en serveer de rest er apart bij.

Lekker met roergebakken paprika ui en kalkoen.

Voedingswaarde per portie
Energie: 324 kcal (1361 kJ)
Eiwit: 10 g
Koolhydraten: 32 g
Vet: 17 g
Verzadigd vet: 6 g
Voedingsvezel: 5 g
Natrium: 25 mg

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Pikante pompoensalade. Kook de pompoen en de bloemkool gaar (in de magnetron) en laat ze goed uitlekken.

Pikante pompoensalade

Zoutarm hoofdgerecht: Pikante pompoensalade. Kook de pompoen en de bloemkool gaar (in de magnetron) en laat ze goed uitlekken.
Zoutarm hoofdgerecht: Vispotje met groenten. Besprenkel de filets met citroensap en strooi er peper over. Vet een ovenschaal in.

Vispotje met groenten

Zoutarm hoofdgerecht: Vispotje met groenten. Besprenkel de filets met citroensap en strooi er peper over. Vet een ovenschaal in.
Zoutarm hoofdgerecht: Bloemkoolcurry. Fruit de gesnipperde ui in de hete boter in een koekenpan. Strooi hierover de kerrie, cayennepeper en komijn. Fruit dit geheel nog 1 minuut.

Bloemkoolcurry

Zoutarm hoofdgerecht: Bloemkoolcurry. Fruit de gesnipperde ui in de hete boter in een koekenpan. Strooi hierover de kerrie, cayennepeper en komijn. Fr...
Zoutarm hoofdgerecht: Kabeljauw met kerrie en prei. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de preien in dunne ringen. Verhit de olijfolie in een wok of koekenpan en bak de prei in ongeveer 4 minuten beetgaar.

Kabeljauw met kerrie en prei

Zoutarm hoofdgerecht: Kabeljauw met kerrie en prei. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de preien in dunne ringen. Verhit de olijfolie in een wok o...