Jacked potato

Jacked potato Zoutarm hoofdgerecht: Jacked potato. Verwarm de oven voor op 175 °C (hetelucht op 160°C). Schrob de aardappelen goed schoon en prik in de schil een paar gaatjes met een satéprikker.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 55 minuten

Ingrediënten
- 4 grote kruimelige aardappelen
- 1 el olijfolie
- 1 pakje roomkwark
- dieetzout
- peper
- verse bieslook
- peterselie
- 2 gesnipperde uien
- knoflookpoeder
- paprikapoeder

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175° (hetelucht op 160°C).
Schrob de aardappelen goed schoon en prik in de schil een paar gaatjes met een sateprikker.
Bestrijk vier vellen aluminiumfolie met olie en bestrooi de aardappel met wat dieetzout. Verpak de aardappelen in de folie. Leg de pakketjes in een bakblik en zet deze gedurende 45 minuten in het midden van de oven.
Roer ondertussen de peterselie, bieslook, gesnipperde ui, knoflookpoeder en de paprikapoeder door de roomkwark.
Snijd de gare aardappelen kruislinks en druk met je vingers (met ovenhandschoenen) van onder naar boven zodat het kruim naar boven komt. Doe hier wat kwark op en serveer de rest er apart bij.

Lekker met roergebakken paprika ui en kalkoen.

Voedingswaarde per portie
Energie: 324 kcal (1361 kJ)
Eiwit: 10 g
Koolhydraten: 32 g
Vet: 17 g
Verzadigd vet: 6 g
Voedingsvezel: 5 g
Natrium: 25 mg

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Koude vleesschotel. Kook de kip gaar. Maak ondertussen de aardappelen, wortel, sperziebonen en knolselderij schoon, snijd ze in stukjes en kook ze gaar.

Koude vleesschotel

Zoutarm hoofdgerecht: Koude vleesschotel. Kook de kip gaar. Maak ondertussen de aardappelen, wortel, sperziebonen en knolselderij schoon, snijd ze in...
Zoutarm hoofdgerecht: Pizza Hawai. Meng de melk (35°C) met de gist en suiker. Laat het 10 minuten rusten. Zeef de bloem en maak een kuiltje in het midden.

Pizza Hawai

Zoutarm hoofdgerecht: Pizza Hawai. Meng de melk (35°C) met de gist en suiker. Laat het 10 minuten rusten. Zeef de bloem en maak een kuiltje in het mi...
Zoutarm hoofdgerecht: Pikante pompoensalade. Kook de pompoen en de bloemkool gaar (in de magnetron) en laat ze goed uitlekken.

Pikante pompoensalade

Zoutarm hoofdgerecht: Pikante pompoensalade. Kook de pompoen en de bloemkool gaar (in de magnetron) en laat ze goed uitlekken.
Zoutarm hoofdgerecht: Zalm met een krokant korstje. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak de aardappelschijfjes in een koekenpan gedurende 15 minuten.

Zalm met een krokant korstje

Zoutarm hoofdgerecht: Zalm met een krokant korstje. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak...