Jacked potato

Jacked potato Zoutarm hoofdgerecht: Jacked potato. Verwarm de oven voor op 175 °C (hetelucht op 160°C). Schrob de aardappelen goed schoon en prik in de schil een paar gaatjes met een satéprikker.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 55 minuten

Ingrediënten
- 4 grote kruimelige aardappelen
- 1 el olijfolie
- 1 pakje roomkwark
- dieetzout
- peper
- verse bieslook
- peterselie
- 2 gesnipperde uien
- knoflookpoeder
- paprikapoeder

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175° (hetelucht op 160°C).
Schrob de aardappelen goed schoon en prik in de schil een paar gaatjes met een sateprikker.
Bestrijk vier vellen aluminiumfolie met olie en bestrooi de aardappel met wat dieetzout. Verpak de aardappelen in de folie. Leg de pakketjes in een bakblik en zet deze gedurende 45 minuten in het midden van de oven.
Roer ondertussen de peterselie, bieslook, gesnipperde ui, knoflookpoeder en de paprikapoeder door de roomkwark.
Snijd de gare aardappelen kruislinks en druk met je vingers (met ovenhandschoenen) van onder naar boven zodat het kruim naar boven komt. Doe hier wat kwark op en serveer de rest er apart bij.

Lekker met roergebakken paprika ui en kalkoen.

Voedingswaarde per portie
Energie: 324 kcal (1361 kJ)
Eiwit: 10 g
Koolhydraten: 32 g
Vet: 17 g
Verzadigd vet: 6 g
Voedingsvezel: 5 g
Natrium: 25 mg

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Knoflookkipfilet met gewokte Chinese kool. Snijd de kip horizontaal in 3 plakken, leg ze tussen plasticfolie en sla ze plat met een groot plat mes of deegroller.

Knoflookkipfilet met gewokte Chinese kool

Zoutarm hoofdgerecht: Knoflookkipfilet met gewokte Chinese kool. Snijd de kip horizontaal in 3 plakken, leg ze tussen plasticfolie en sla ze plat met...
Zoutarm hoofdgerecht: Sperzieboontjes met tomaat. Kook de sperziebonen in ongeveer 15 minuten gaar. Fruit de fijngesneden ui in de hete boter.

Sperzieboontjes met tomaat

Zoutarm hoofdgerecht: Sperzieboontjes met tomaat. Kook de sperziebonen in ongeveer 15 minuten gaar. Fruit de fijngesneden ui in de hete boter.
Zoutarm voorgerecht: Roerbakschotel met broccoli, maïs en cashewnoten. Laat de broccoli vijf minuten koken. Laat de olie in de pan heet worden en bak hierin de kastanjechampignons, de maïskolfjes en de knoflook ongeveer vier minuten.

Roerbakschotel met broccoli mais en cashewnoten

Zoutarm voorgerecht: Roerbakschotel met broccoli, maïs en cashewnoten. Laat de broccoli vijf minuten koken. Laat de olie in de pan heet worden en bak...
Zoutarm hoofdgerecht: Couscous met kip en dadels. Pel en snipper de uien. Maak de courgettes schoon en snijd ze in dunne plakjes.

Couscous met kip en dadels

Zoutarm hoofdgerecht: Couscous met kip en dadels. Pel en snipper de uien. Maak de courgettes schoon en snijd ze in dunne plakjes.
Zoutarm hoofdgerecht: Zalm met een krokant korstje. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak de aardappelschijfjes in een koekenpan gedurende 15 minuten.

Zalm met een krokant korstje

Zoutarm hoofdgerecht: Zalm met een krokant korstje. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak...
Zoutarm hoofdgerecht: Provençaalse stoofschotel. Voorbereiden (1 dag van tevoren): maak een marinade van de wijn, winterwortel in stukjes, gesnipperde ui, knoflook, de prei in ringen.

Provencaalse stoofschotel

Zoutarm hoofdgerecht: Provençaalse stoofschotel. Voorbereiden (1 dag van tevoren): maak een marinade van de wijn, winterwortel in stukjes, gesnipperde...