Hete Bliksem met een speklapje

Hete Bliksem met een speklapje Zoutarm hoofdgerecht: Hete Bliksem met een speklapje. Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Boor het klokhuis uit de appels, schil ze en snijd ze in plakken.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten
- 4 speklapjes
- 1500 g aardappelen
- 1000 g zure appels (Goudreinetten)
- 2 grote uien
- 3 el ongezouten vloeibare boter
- melk
- peper
- nootmuskaat

Bereidingswijze
Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Boor het klokhuis uit de appels, schil ze en snijd ze in plakken. Pel en snipper de ui. Fruit deze in de boter in ongeveer vijf minuten. Neem ze uit de pan en bak de appelplakjes om en om in de achtergebleven boter. Verwarm de oven voor op 200°C. Giet de aardappels af en stamp ze fijn met een scheutje melk en de resterende vloeibare boter. Breng op smaak met peper en nootmuskaat. Vet een ovenschaal met boter. Schep de helft van de puree erin. Verdeel hierover de ui en maal hierboven peper, leg hierop plakken appel, kruid met peper en ten slotte de rest van de puree. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet de hete bliksem ca. 25 minuten in de oven. Bak ondertussen de speklapjes in de pan.

Tip
Serveer eventueel een frisse salade bij dit gerecht.

Voedingswaarden per portie
Energie: 888 kcal ( 3728 kJ)
Eiwit: 30 g
Koolhydraten: 106 g
Vet: 37 g
Verzadigd vet: 15 g
Voedingsvezel: 18 g
Natrium: 81 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Tjap-tjoy. Snijd het vlees in smalle reepjes en bak het met een mespunt kerrie erbij bruin in het hete bak- en braadvet.

Tjap-tjoy

Zoutarm hoofdgerecht: Tjap-tjoy. Snijd het vlees in smalle reepjes en bak het met een mespunt kerrie erbij bruin in het hete bak- en braadvet.
Zoutarm hoofdgerecht: Pasta met kalkoen. Kook de pasta in een pan met ruim kokend water in ca. 8 tot 10 minuten beetgaar. Snijd de ui fijn en de kalkoenfilet, aubergine en tomaten in blokjes.

Pasta met kalkoen

Zoutarm hoofdgerecht: Pasta met kalkoen. Kook de pasta in een pan met ruim kokend water in ca. 8 tot 10 minuten beetgaar. Snijd de ui fijn en de kalko...
Zoutarm hoofdgerecht: Koolsalade. Snijd de kool in zeer fijne reepjes en was deze. Maak een dressing van de olie, azijn, peper, rozijnen en de in stukjes gesneden sinaasappel

Koolsalade

Zoutarm hoofdgerecht: Koolsalade. Snijd de kool in zeer fijne reepjes en was deze. Maak een dressing van de olie, azijn, peper, rozijnen en de in stuk...
Zoutarm hoofdgerecht: Sperzieboontjes met tomaat. Kook de sperziebonen in ongeveer 15 minuten gaar. Fruit de fijngesneden ui in de hete boter.

Sperzieboontjes met tomaat

Zoutarm hoofdgerecht: Sperzieboontjes met tomaat. Kook de sperziebonen in ongeveer 15 minuten gaar. Fruit de fijngesneden ui in de hete boter.