Hete Bliksem met een speklapje

Hete Bliksem met een speklapje Zoutarm hoofdgerecht: Hete Bliksem met een speklapje. Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Boor het klokhuis uit de appels, schil ze en snijd ze in plakken.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten
- 4 speklapjes
- 1500 g aardappelen
- 1000 g zure appels (Goudreinetten)
- 2 grote uien
- 3 el ongezouten vloeibare boter
- melk
- peper
- nootmuskaat

Bereidingswijze
Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Boor het klokhuis uit de appels, schil ze en snijd ze in plakken. Pel en snipper de ui. Fruit deze in de boter in ongeveer vijf minuten. Neem ze uit de pan en bak de appelplakjes om en om in de achtergebleven boter. Verwarm de oven voor op 200°C. Giet de aardappels af en stamp ze fijn met een scheutje melk en de resterende vloeibare boter. Breng op smaak met peper en nootmuskaat. Vet een ovenschaal met boter. Schep de helft van de puree erin. Verdeel hierover de ui en maal hierboven peper, leg hierop plakken appel, kruid met peper en ten slotte de rest van de puree. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet de hete bliksem ca. 25 minuten in de oven. Bak ondertussen de speklapjes in de pan.

Tip
Serveer eventueel een frisse salade bij dit gerecht.

Voedingswaarden per portie
Energie: 888 kcal ( 3728 kJ)
Eiwit: 30 g
Koolhydraten: 106 g
Vet: 37 g
Verzadigd vet: 15 g
Voedingsvezel: 18 g
Natrium: 81 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Steakfilet. Snipper de ui en snijd de tomaat in kleine blokjes. Verwarm de olie in een koekenpan en smoor de ui tot hij doorzichtig is.

Steakfilet

Zoutarm hoofdgerecht: Steakfilet. Snipper de ui en snijd de tomaat in kleine blokjes. Verwarm de olie in een koekenpan en smoor de ui tot hij doorzich...
Zoutarm hoofdgerecht: Jacked potato. Verwarm de oven voor op 175 °C (hetelucht op 160°C). Schrob de aardappelen goed schoon en prik in de schil een paar gaatjes met een satéprikker.

Jacked potato

Zoutarm hoofdgerecht: Jacked potato. Verwarm de oven voor op 175 °C (hetelucht op 160°C). Schrob de aardappelen goed schoon en prik in de schil een pa...
Zoutarm hoofdgerecht: Rijstsalade. Kook de rijst in water met dieetzout gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine blokjes.

Rijstsalade

Zoutarm hoofdgerecht: Rijstsalade. Kook de rijst in water met dieetzout gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Maak de paprika schoon en...
Zoutarm hoofdgerecht: Provençaalse stoofschotel. Voorbereiden (1 dag van tevoren): maak een marinade van de wijn, winterwortel in stukjes, gesnipperde ui, knoflook, de prei in ringen.

Provencaalse stoofschotel

Zoutarm hoofdgerecht: Provençaalse stoofschotel. Voorbereiden (1 dag van tevoren): maak een marinade van de wijn, winterwortel in stukjes, gesnipperde...
Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelsalade. Kook de aardappelen gaar. Meng de zure room met de mosterd, de fijngesneden ui, peper en het uitgeperste teentje knoflook.

Aardappelsalade

Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelsalade. Kook de aardappelen gaar. Meng de zure room met de mosterd, de fijngesneden ui, peper en het uitgeperste teentj...