Goulash met rijst

Bereiding
Aantal personen: 2Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten:
- 200 gram runderlap in blokjes
- 4 eetl. olijfolie
- 1 grote ui in blokjes
- 200 gram rijst
- ½ grote gele paprika in blokjes
- ½ grote rode paprika in blokjes
- 1 teentje knoflook fijn gesneden
- 1 theel. Goulashkruiden zonder zout (Verstegen)
- 1 theel. aromat (natriumarm)
- ½ kl blikje tomatenpuree
- ¼ flesje oud bruin bier
- 2 dl water
Bereidingswijze Goulash:
Verhit olie in een koekenpan. Bak hierin het vlees. Als het vrij gekomen vocht verdampt is het vlees door bakken tot het iets kleurt. Voeg dan de ui toe en bak tot deze glazig wordt. Voeg nu de knoflook en de goulashkruiden toe. Even goed door roeren. Voeg dan de paprika toe en bak 2 minuten mee. Voeg nu de tomatenpuree toe. Goed door roeren, zodat de tomatenpuree iets kan ontzuren. Voeg nu 1dl. van het water en het bier toe. Roeren tot de tomatenpuree is opgelost. doe er nu ook de aromat bij en laat het geheel 2½ uur zachtjes sudderen. Af en toe even kijken of er eventueel water bij moet, zodat het geheel niet droog kookt. Natuurlijk dan ook even door roeren.
Bereidingswijze Rijst:
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook. Voeg er de rijst aan toe. Wanneer dit weer aan de kook komt, 8 min laten koken. De rijst afgieten in de zeef en terug in de pan doen. Vervolgend terug zetten op het vuur en even verhitten, zodat het water kan verdampen. De rijst is dan klaar.
Variatietip:
Serveer er vers gebakken stokbrood bij. Warm en zacht stokbrood is lekker.
Tag's
Vergelijkbare recepten

Nasi goreng
Zoutarm hoofdgerecht: Nasi goreng. Snijd het vlees in kleine stukjes en bak deze in de hete boter in een koekenpan rondom bruin.

Kalfscurry
Zoutarm hoofdgerecht: Kalfscurry. Snipper de ui en de knoflook. Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes.

Sperzieboontjes met tomaat
Zoutarm hoofdgerecht: Sperzieboontjes met tomaat. Kook de sperziebonen in ongeveer 15 minuten gaar. Fruit de fijngesneden ui in de hete boter.

Mosterdpuree met een varkenslapje
Zoutarm hoofdgerecht: Mosterdpuree met een varkenslapje. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pan...

Pasta met spinaziesaus
Zoutarm voorgerecht: Pasta met spinaziesaus. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bak deze in een pan met de boter.