Goulash met rijst

Goulash met rijst

Bereiding

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten:
- 200 gram runderlap in blokjes
- 4 eetl. olijfolie
- 1 grote ui in blokjes
- 200 gram rijst
- ½ grote gele paprika in blokjes
- ½ grote rode paprika in blokjes
- 1 teentje knoflook fijn gesneden
- 1 theel. Goulashkruiden zonder zout (Verstegen)
- 1 theel. aromat (natriumarm)
- ½ kl blikje tomatenpuree
- ¼ flesje oud bruin bier
- 2 dl water

Bereidingswijze Goulash:
Verhit olie in een koekenpan. Bak hierin het vlees. Als het vrij gekomen vocht verdampt is het vlees door bakken tot het iets kleurt. Voeg dan de ui toe en bak tot deze glazig wordt. Voeg nu de knoflook en de goulashkruiden toe. Even goed door roeren. Voeg dan de paprika toe en bak 2 minuten mee. Voeg nu de tomatenpuree toe. Goed door roeren, zodat de tomatenpuree iets kan ontzuren. Voeg nu 1dl. van het water en het bier toe. Roeren tot de tomatenpuree is opgelost. doe er nu ook de aromat bij en laat het geheel 2½ uur zachtjes sudderen. Af en toe even kijken of er eventueel water bij moet, zodat het geheel niet droog kookt. Natuurlijk dan ook even door roeren.

Bereidingswijze Rijst:
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook. Voeg er de rijst aan toe. Wanneer dit weer aan de kook komt, 8 min laten koken. De rijst afgieten in de zeef en terug in de pan doen. Vervolgend terug zetten op het vuur en even verhitten, zodat het water kan verdampen. De rijst is dan klaar.

Variatietip:
Serveer er vers gebakken stokbrood bij. Warm en zacht stokbrood is lekker.

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Gekruide gehaktbal. Verkruimel de beschuit. Vermeng het gehakt met het ei, de verkruimelde beschuit, peper en nootmuskaat. Maak van dit mengsel twee balletjes.

Gekruide gehaktbal

Zoutarm hoofdgerecht: Gekruide gehaktbal. Verkruimel de beschuit. Vermeng het gehakt met het ei, de verkruimelde beschuit, peper en nootmuskaat. Maak...
Zoutarm hoofdgerecht: Kabeljauw met kerrie en prei. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de preien in dunne ringen. Verhit de olijfolie in een wok of koekenpan en bak de prei in ongeveer 4 minuten beetgaar.

Kabeljauw met kerrie en prei

Zoutarm hoofdgerecht: Kabeljauw met kerrie en prei. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de preien in dunne ringen. Verhit de olijfolie in een wok o...
Zoutarm hoofdgerecht: Kalfscurry. Snipper de ui en de knoflook. Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes.

Kalfscurry

Zoutarm hoofdgerecht: Kalfscurry. Snipper de ui en de knoflook. Was en ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes.
Zoutarm hoofdgerecht: Nasi goreng. Snijd het vlees in kleine stukjes en bak deze in de hete boter in een koekenpan rondom bruin.

Nasi goreng

Zoutarm hoofdgerecht: Nasi goreng. Snijd het vlees in kleine stukjes en bak deze in de hete boter in een koekenpan rondom bruin.
Zoutarm hoofdgerecht: Pasta met tomatensaus. Doe een ruime hoeveelheid water in een pan om de pasta in te koken. Snijd de uien, prei en paprika in kleine stukjes.

Pasta met tomatensaus

Zoutarm hoofdgerecht: Pasta met tomatensaus. Doe een ruime hoeveelheid water in een pan om de pasta in te koken. Snijd de uien, prei en paprika in kle...
Zoutarm hoofdgerecht: Pasta met kalkoen. Kook de pasta in een pan met ruim kokend water in ca. 8 tot 10 minuten beetgaar. Snijd de ui fijn en de kalkoenfilet, aubergine en tomaten in blokjes.

Pasta met kalkoen

Zoutarm hoofdgerecht: Pasta met kalkoen. Kook de pasta in een pan met ruim kokend water in ca. 8 tot 10 minuten beetgaar. Snijd de ui fijn en de kalko...