Goulash met rijst

Goulash met rijst

Bereiding

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten:
- 200 gram runderlap in blokjes
- 4 eetl. olijfolie
- 1 grote ui in blokjes
- 200 gram rijst
- ½ grote gele paprika in blokjes
- ½ grote rode paprika in blokjes
- 1 teentje knoflook fijn gesneden
- 1 theel. Goulashkruiden zonder zout (Verstegen)
- 1 theel. aromat (natriumarm)
- ½ kl blikje tomatenpuree
- ¼ flesje oud bruin bier
- 2 dl water

Bereidingswijze Goulash:
Verhit olie in een koekenpan. Bak hierin het vlees. Als het vrij gekomen vocht verdampt is het vlees door bakken tot het iets kleurt. Voeg dan de ui toe en bak tot deze glazig wordt. Voeg nu de knoflook en de goulashkruiden toe. Even goed door roeren. Voeg dan de paprika toe en bak 2 minuten mee. Voeg nu de tomatenpuree toe. Goed door roeren, zodat de tomatenpuree iets kan ontzuren. Voeg nu 1dl. van het water en het bier toe. Roeren tot de tomatenpuree is opgelost. doe er nu ook de aromat bij en laat het geheel 2½ uur zachtjes sudderen. Af en toe even kijken of er eventueel water bij moet, zodat het geheel niet droog kookt. Natuurlijk dan ook even door roeren.

Bereidingswijze Rijst:
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook. Voeg er de rijst aan toe. Wanneer dit weer aan de kook komt, 8 min laten koken. De rijst afgieten in de zeef en terug in de pan doen. Vervolgend terug zetten op het vuur en even verhitten, zodat het water kan verdampen. De rijst is dan klaar.

Variatietip:
Serveer er vers gebakken stokbrood bij. Warm en zacht stokbrood is lekker.

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelpuree met gebakken knoflook. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in een pan met weinig water en wat zout in 20 minuten gaar.

Aardappelpuree met gebakken knoflook

Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelpuree met gebakken knoflook. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in een pan met weinig wat...
Zoutarm hoofdgerecht: Zalm met een krokant korstje. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak de aardappelschijfjes in een koekenpan gedurende 15 minuten.

Zalm met een krokant korstje

Zoutarm hoofdgerecht: Zalm met een krokant korstje. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak...
Zoutarm hoofdgerecht: Gekruide gehaktbal. Verkruimel de beschuit. Vermeng het gehakt met het ei, de verkruimelde beschuit, peper en nootmuskaat. Maak van dit mengsel twee balletjes.

Gekruide gehaktbal

Zoutarm hoofdgerecht: Gekruide gehaktbal. Verkruimel de beschuit. Vermeng het gehakt met het ei, de verkruimelde beschuit, peper en nootmuskaat. Maak...
Zoutarm hoofdgerecht: Vispotje met groenten. Besprenkel de filets met citroensap en strooi er peper over. Vet een ovenschaal in.

Vispotje met groenten

Zoutarm hoofdgerecht: Vispotje met groenten. Besprenkel de filets met citroensap en strooi er peper over. Vet een ovenschaal in.