Goulash met rijst

Goulash met rijst

Bereiding

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten:
- 200 gram runderlap in blokjes
- 4 eetl. olijfolie
- 1 grote ui in blokjes
- 200 gram rijst
- ½ grote gele paprika in blokjes
- ½ grote rode paprika in blokjes
- 1 teentje knoflook fijn gesneden
- 1 theel. Goulashkruiden zonder zout (Verstegen)
- 1 theel. aromat (natriumarm)
- ½ kl blikje tomatenpuree
- ¼ flesje oud bruin bier
- 2 dl water

Bereidingswijze Goulash:
Verhit olie in een koekenpan. Bak hierin het vlees. Als het vrij gekomen vocht verdampt is het vlees door bakken tot het iets kleurt. Voeg dan de ui toe en bak tot deze glazig wordt. Voeg nu de knoflook en de goulashkruiden toe. Even goed door roeren. Voeg dan de paprika toe en bak 2 minuten mee. Voeg nu de tomatenpuree toe. Goed door roeren, zodat de tomatenpuree iets kan ontzuren. Voeg nu 1dl. van het water en het bier toe. Roeren tot de tomatenpuree is opgelost. doe er nu ook de aromat bij en laat het geheel 2½ uur zachtjes sudderen. Af en toe even kijken of er eventueel water bij moet, zodat het geheel niet droog kookt. Natuurlijk dan ook even door roeren.

Bereidingswijze Rijst:
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook. Voeg er de rijst aan toe. Wanneer dit weer aan de kook komt, 8 min laten koken. De rijst afgieten in de zeef en terug in de pan doen. Vervolgend terug zetten op het vuur en even verhitten, zodat het water kan verdampen. De rijst is dan klaar.

Variatietip:
Serveer er vers gebakken stokbrood bij. Warm en zacht stokbrood is lekker.

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Gebakken gekruide aardappelen. Schil en was de aardappelen en kook ze bijna gaar. Laat ze afkoelen en snijd ze in stukjes.

Gebakken gekruide aardappelen

Zoutarm hoofdgerecht: Gebakken gekruide aardappelen. Schil en was de aardappelen en kook ze bijna gaar. Laat ze afkoelen en snijd ze in stukjes.
Zoutarm hoofdgerecht: Kippenragout. Laat de kipfilet ongeveer 30 minuten zachtjes koken in het water met de stukjes ui, wortel en kruiden. Zeef de bouillon en vul deze zo nodig met water aan tot 200 ml.

Kippenragout

Zoutarm hoofdgerecht: Kippenragout. Laat de kipfilet ongeveer 30 minuten zachtjes koken in het water met de stukjes ui, wortel en kruiden. Zeef de bou...
Zoutarm hoofdgerecht: Tjap-tjoy. Snijd het vlees in smalle reepjes en bak het met een mespunt kerrie erbij bruin in het hete bak- en braadvet.

Tjap-tjoy

Zoutarm hoofdgerecht: Tjap-tjoy. Snijd het vlees in smalle reepjes en bak het met een mespunt kerrie erbij bruin in het hete bak- en braadvet.
Zoutarm hoofdgerecht: Koolsalade. Snijd de kool in zeer fijne reepjes en was deze. Maak een dressing van de olie, azijn, peper, rozijnen en de in stukjes gesneden sinaasappel

Koolsalade

Zoutarm hoofdgerecht: Koolsalade. Snijd de kool in zeer fijne reepjes en was deze. Maak een dressing van de olie, azijn, peper, rozijnen en de in stuk...
Zoutarm hoofdgerecht: Tongfilet. Bestrooi de tongfilets met peper, kerriepoeder en bloem. Bak de filets in een koekenpan aan beide zijden in de hete boter bruin.

Tongfilet

Zoutarm hoofdgerecht: Tongfilet. Bestrooi de tongfilets met peper, kerriepoeder en bloem. Bak de filets in een koekenpan aan beide zijden in de hete b...