Gevogelte pasteitje

Gevogelte pasteitje

Bereiding

Aantal personen: -/+ 2

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:
- 40gr roux (14gr vet - 30gr bloem) - 2 grote of 4 kleine pasteibakjes
- 2½ dl kippenbouillon
- 2 theelepels natrium arme bouillonpoeder
- 100gr soepgroente (eventueel al gegaard met de kippenbouillon)
- 200gr kippen vlees
- mosterd en peper

Verwarm de oven voor op 160 graden om de pasteibakjes te verwarmen.

Bereidingswijze:
Roux:
Laat de boter uit bruisen. Zet het vuur laag en voeg de bloem toe. Al roerend vermengen en verhitten, tot het geheel dof uit slaat. Het moet aanvoelen als los zand wanneer je het tussen de vingers neemt. Dan is de roux gaar. Dit is wel belangrijk anders blijft het eind product naar bloem smaken.

Ragout:
Voeg bij een warme roux altijd koude vloeistof en bij een koude roux altijd warme vloeistof, anders krijg je klontjes. Wij gaan hier uit van een warme roux en gebruiken dus koude bouillon.

Voeg bij de roux een beetje bouillon en roer dit geheel tot een gladde massa. Voeg vervolgens steeds stapsgewijs de bouillon toe en blijf er voor zorgen dat het een gladde massa blijft. Voeg als alle bouillon is toegevoegd de bouillonpoeder toe en laat het geheel 10 minuutjes zachtjes koken. Af en toe roeren om het aankoeken te voorkomen. Voeg nu de soepgroente, kip en een theelepel mosterd toe. Breng het geheel op smaak met eventueel nog wat peper en mosterd.

Variatietip:
Vervang de bouillonpoeder en de mosterd ook eens voor tomatenpuree.
Vervang de kip ook eens voor vissoorten. Probeer in deze dan ook de bouillon soort aan te passen aan de toevoeging van vlees of vis soort.

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Frisse groentemix. Verwijder de draden van de snijbonen en de sugarsnaps. Breng water aan de kook en voeg de sugarsnaps toe.

Frisse groentemix

Zoutarm hoofdgerecht: Frisse groentemix. Verwijder de draden van de snijbonen en de sugarsnaps. Breng water aan de kook en voeg de sugarsnaps toe.
Zoutarm hoofdgerecht: Pikante pompoensalade. Kook de pompoen en de bloemkool gaar (in de magnetron) en laat ze goed uitlekken.

Pikante pompoensalade

Zoutarm hoofdgerecht: Pikante pompoensalade. Kook de pompoen en de bloemkool gaar (in de magnetron) en laat ze goed uitlekken.
Zoutarm hoofdgerecht: Tjap-tjoy. Snijd het vlees in smalle reepjes en bak het met een mespunt kerrie erbij bruin in het hete bak- en braadvet.

Tjap-tjoy

Zoutarm hoofdgerecht: Tjap-tjoy. Snijd het vlees in smalle reepjes en bak het met een mespunt kerrie erbij bruin in het hete bak- en braadvet.
Zoutarm hoofdgerecht: Chili con carne. Zet de bonen een avond van te voren met ruim water in de week. Kook de bonen in het weekwater in ongeveer een uur gaar.

Chili con carne

Zoutarm hoofdgerecht: Chili con carne. Zet de bonen een avond van te voren met ruim water in de week. Kook de bonen in het weekwater in ongeveer een u...
Zoutarm hoofdgerecht: Pasta met tomatensaus. Doe een ruime hoeveelheid water in een pan om de pasta in te koken. Snijd de uien, prei en paprika in kleine stukjes.

Pasta met tomatensaus

Zoutarm hoofdgerecht: Pasta met tomatensaus. Doe een ruime hoeveelheid water in een pan om de pasta in te koken. Snijd de uien, prei en paprika in kle...
Zoutarm hoofdgerecht: Bloemkoolcurry. Fruit de gesnipperde ui in de hete boter in een koekenpan. Strooi hierover de kerrie, cayennepeper en komijn. Fruit dit geheel nog 1 minuut.

Bloemkoolcurry

Zoutarm hoofdgerecht: Bloemkoolcurry. Fruit de gesnipperde ui in de hete boter in een koekenpan. Strooi hierover de kerrie, cayennepeper en komijn. Fr...