Gevogelte pasteitje

Gevogelte pasteitje

Bereiding

Aantal personen: -/+ 2

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:
- 40gr roux (14gr vet - 30gr bloem) - 2 grote of 4 kleine pasteibakjes
- 2½ dl kippenbouillon
- 2 theelepels natrium arme bouillonpoeder
- 100gr soepgroente (eventueel al gegaard met de kippenbouillon)
- 200gr kippen vlees
- mosterd en peper

Verwarm de oven voor op 160 graden om de pasteibakjes te verwarmen.

Bereidingswijze:
Roux:
Laat de boter uit bruisen. Zet het vuur laag en voeg de bloem toe. Al roerend vermengen en verhitten, tot het geheel dof uit slaat. Het moet aanvoelen als los zand wanneer je het tussen de vingers neemt. Dan is de roux gaar. Dit is wel belangrijk anders blijft het eind product naar bloem smaken.

Ragout:
Voeg bij een warme roux altijd koude vloeistof en bij een koude roux altijd warme vloeistof, anders krijg je klontjes. Wij gaan hier uit van een warme roux en gebruiken dus koude bouillon.

Voeg bij de roux een beetje bouillon en roer dit geheel tot een gladde massa. Voeg vervolgens steeds stapsgewijs de bouillon toe en blijf er voor zorgen dat het een gladde massa blijft. Voeg als alle bouillon is toegevoegd de bouillonpoeder toe en laat het geheel 10 minuutjes zachtjes koken. Af en toe roeren om het aankoeken te voorkomen. Voeg nu de soepgroente, kip en een theelepel mosterd toe. Breng het geheel op smaak met eventueel nog wat peper en mosterd.

Variatietip:
Vervang de bouillonpoeder en de mosterd ook eens voor tomatenpuree.
Vervang de kip ook eens voor vissoorten. Probeer in deze dan ook de bouillon soort aan te passen aan de toevoeging van vlees of vis soort.

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Rijstsalade. Kook de rijst in water met dieetzout gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine blokjes.

Rijstsalade

Zoutarm hoofdgerecht: Rijstsalade. Kook de rijst in water met dieetzout gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Maak de paprika schoon en...
Zoutarm hoofdgerecht: Sperzieboontjes met tomaat. Kook de sperziebonen in ongeveer 15 minuten gaar. Fruit de fijngesneden ui in de hete boter.

Sperzieboontjes met tomaat

Zoutarm hoofdgerecht: Sperzieboontjes met tomaat. Kook de sperziebonen in ongeveer 15 minuten gaar. Fruit de fijngesneden ui in de hete boter.
Zoutarm hoofdgerecht: Hete Bliksem met een speklapje. Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Boor het klokhuis uit de appels, schil ze en snijd ze in plakken.

Hete Bliksem met een speklapje

Zoutarm hoofdgerecht: Hete Bliksem met een speklapje. Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Boor het klokhuis ui...
Zoutarm hoofdgerecht: Frisse groentemix. Verwijder de draden van de snijbonen en de sugarsnaps. Breng water aan de kook en voeg de sugarsnaps toe.

Frisse groentemix

Zoutarm hoofdgerecht: Frisse groentemix. Verwijder de draden van de snijbonen en de sugarsnaps. Breng water aan de kook en voeg de sugarsnaps toe.
Zoutarm hoofdgerecht: Pizza Hawai. Meng de melk (35°C) met de gist en suiker. Laat het 10 minuten rusten. Zeef de bloem en maak een kuiltje in het midden.

Pizza Hawai

Zoutarm hoofdgerecht: Pizza Hawai. Meng de melk (35°C) met de gist en suiker. Laat het 10 minuten rusten. Zeef de bloem en maak een kuiltje in het mi...
Zoutarm hoofdgerecht: Kip-rijst schotel met sperziebonen. Maak de sperziebonen schoon, maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pel en snipper de ui.

Kip-rijst schotel met sperziebonen

Zoutarm hoofdgerecht: Kip-rijst schotel met sperziebonen. Maak de sperziebonen schoon, maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pel en snipp...