Gevogelte pasteitje

Gevogelte pasteitje

Bereiding

Aantal personen: -/+ 2

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:
- 40gr roux (14gr vet - 30gr bloem) - 2 grote of 4 kleine pasteibakjes
- 2½ dl kippenbouillon
- 2 theelepels natrium arme bouillonpoeder
- 100gr soepgroente (eventueel al gegaard met de kippenbouillon)
- 200gr kippen vlees
- mosterd en peper

Verwarm de oven voor op 160 graden om de pasteibakjes te verwarmen.

Bereidingswijze:
Roux:
Laat de boter uit bruisen. Zet het vuur laag en voeg de bloem toe. Al roerend vermengen en verhitten, tot het geheel dof uit slaat. Het moet aanvoelen als los zand wanneer je het tussen de vingers neemt. Dan is de roux gaar. Dit is wel belangrijk anders blijft het eind product naar bloem smaken.

Ragout:
Voeg bij een warme roux altijd koude vloeistof en bij een koude roux altijd warme vloeistof, anders krijg je klontjes. Wij gaan hier uit van een warme roux en gebruiken dus koude bouillon.

Voeg bij de roux een beetje bouillon en roer dit geheel tot een gladde massa. Voeg vervolgens steeds stapsgewijs de bouillon toe en blijf er voor zorgen dat het een gladde massa blijft. Voeg als alle bouillon is toegevoegd de bouillonpoeder toe en laat het geheel 10 minuutjes zachtjes koken. Af en toe roeren om het aankoeken te voorkomen. Voeg nu de soepgroente, kip en een theelepel mosterd toe. Breng het geheel op smaak met eventueel nog wat peper en mosterd.

Variatietip:
Vervang de bouillonpoeder en de mosterd ook eens voor tomatenpuree.
Vervang de kip ook eens voor vissoorten. Probeer in deze dan ook de bouillon soort aan te passen aan de toevoeging van vlees of vis soort.

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Kippenragout. Laat de kipfilet ongeveer 30 minuten zachtjes koken in het water met de stukjes ui, wortel en kruiden. Zeef de bouillon en vul deze zo nodig met water aan tot 200 ml.

Kippenragout

Zoutarm hoofdgerecht: Kippenragout. Laat de kipfilet ongeveer 30 minuten zachtjes koken in het water met de stukjes ui, wortel en kruiden. Zeef de bou...
Zoutarm hoofdgerecht: Varkensvlees gestoofd in witte wijn. Snijd de filet in dunne plakken van ca. ½ cm en daarna in reepjes van 1 cm. Voeg wat peper toe aan de bloem.

Varkensvlees gestoofd in witte wijn

Zoutarm hoofdgerecht: Varkensvlees gestoofd in witte wijn. Snijd de filet in dunne plakken van ca. ½ cm en daarna in reepjes van 1 cm. Voeg wat peper...
Zoutarm hoofdgerecht: Witlofsalade met appel en rode ui. Snijd de schoongemaakte witlof in zeer fijne reepjes en de appels in blokjes. Snijd de rode ui fijn.

Witlofsalade met appel en rode ui

Zoutarm hoofdgerecht: Witlofsalade met appel en rode ui. Snijd de schoongemaakte witlof in zeer fijne reepjes en de appels in blokjes. Snijd de rode u...
Zoutarm hoofdgerecht: Kabeljauw met kerrie en prei. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de preien in dunne ringen. Verhit de olijfolie in een wok of koekenpan en bak de prei in ongeveer 4 minuten beetgaar.

Kabeljauw met kerrie en prei

Zoutarm hoofdgerecht: Kabeljauw met kerrie en prei. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de preien in dunne ringen. Verhit de olijfolie in een wok o...