Gestoofde bloemkool met sesamzaadjes

Gestoofde bloemkool met sesamzaadjes Zoutarm hoofdgerecht: Gestoofde bloemkool met sesamzaadjes. Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. Doe de roosjes in een inzetstuk voor stomen.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten
- 1 grote bloemkool
- 1 el ongezouten boter
- 1 el sesamzaadjes
- 1 el koriander (grof gehakt)

Bereidingswijze
Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. Doe de roosjes in een inzetstuk voor stomen. Breng ruim water in de onderste pan aan de kook, draai het vuur laag en plaats het inzetstuk met de bloemkool hierboven. Stoom de bloemkoolroosjes gaar in ongeveer 8 minuten. Verhit de boter in de pan en rooster hierin de sesamsaadjes. Verdeel de sesamzaadjes en de gehakte koriander over de gestoomde bloemkool.

Voedingswaarden per portie
Energie: 93 kcal ( 389 kJ)
Eiwit: 5 g
Koolhydraten: 16 g
Vet: 5 g
Verzadigd vet: 2 g
Voedingsvezel: 5 g
Natrium: 16 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Varkensvlees gestoofd in witte wijn. Snijd de filet in dunne plakken van ca. ½ cm en daarna in reepjes van 1 cm. Voeg wat peper toe aan de bloem.

Varkensvlees gestoofd in witte wijn

Zoutarm hoofdgerecht: Varkensvlees gestoofd in witte wijn. Snijd de filet in dunne plakken van ca. ½ cm en daarna in reepjes van 1 cm. Voeg wat peper...
Zoutarm hoofdgerecht: Zalm met een krokant korstje. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak de aardappelschijfjes in een koekenpan gedurende 15 minuten.

Zalm met een krokant korstje

Zoutarm hoofdgerecht: Zalm met een krokant korstje. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak...
Zoutarm hoofdgerecht: Rundvlees hachee. Snijd de ui in grove snippers en bak deze bruin in de hete boter. Voeg het fijngesneden vlees, de kruiden, het vocht en de azijn toe.

Rundvlees hachee

Zoutarm hoofdgerecht: Rundvlees hachee. Snijd de ui in grove snippers en bak deze bruin in de hete boter. Voeg het fijngesneden vlees, de kruiden, het...
Zoutarm hoofdgerecht: Aardappel-uientaart. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Fruit de uien in de margarine met peper en zout in 20 minuten gaar en glazig.

Aardappel-uientaart

Zoutarm hoofdgerecht: Aardappel-uientaart. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Fruit de uien in de margar...