Gestoofde bloemkool met sesamzaadjes

Gestoofde bloemkool met sesamzaadjes Zoutarm hoofdgerecht: Gestoofde bloemkool met sesamzaadjes. Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. Doe de roosjes in een inzetstuk voor stomen.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten
- 1 grote bloemkool
- 1 el ongezouten boter
- 1 el sesamzaadjes
- 1 el koriander (grof gehakt)

Bereidingswijze
Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. Doe de roosjes in een inzetstuk voor stomen. Breng ruim water in de onderste pan aan de kook, draai het vuur laag en plaats het inzetstuk met de bloemkool hierboven. Stoom de bloemkoolroosjes gaar in ongeveer 8 minuten. Verhit de boter in de pan en rooster hierin de sesamsaadjes. Verdeel de sesamzaadjes en de gehakte koriander over de gestoomde bloemkool.

Voedingswaarden per portie
Energie: 93 kcal ( 389 kJ)
Eiwit: 5 g
Koolhydraten: 16 g
Vet: 5 g
Verzadigd vet: 2 g
Voedingsvezel: 5 g
Natrium: 16 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Mosterdpuree met een varkenslapje. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pan in 20 minuten gaar.

Mosterdpuree met een varkenslapje

Zoutarm hoofdgerecht: Mosterdpuree met een varkenslapje. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pan...
Zoutarm hoofdgerecht: Gebakken gekruide aardappelen. Schil en was de aardappelen en kook ze bijna gaar. Laat ze afkoelen en snijd ze in stukjes.

Gebakken gekruide aardappelen

Zoutarm hoofdgerecht: Gebakken gekruide aardappelen. Schil en was de aardappelen en kook ze bijna gaar. Laat ze afkoelen en snijd ze in stukjes.
Zoutarm hoofdgerecht: Gevulde courgette. Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Pel en snipper de ui. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.

Gevulde courgette

Zoutarm hoofdgerecht: Gevulde courgette. Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Pel en snipper de ui. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakj...
Zoutarm voorgerecht: Roerbakschotel met broccoli, maïs en cashewnoten. Laat de broccoli vijf minuten koken. Laat de olie in de pan heet worden en bak hierin de kastanjechampignons, de maïskolfjes en de knoflook ongeveer vier minuten.

Roerbakschotel met broccoli mais en cashewnoten

Zoutarm voorgerecht: Roerbakschotel met broccoli, maïs en cashewnoten. Laat de broccoli vijf minuten koken. Laat de olie in de pan heet worden en bak...