Gestoofde bloemkool met sesamzaadjes

Gestoofde bloemkool met sesamzaadjes Zoutarm hoofdgerecht: Gestoofde bloemkool met sesamzaadjes. Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. Doe de roosjes in een inzetstuk voor stomen.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten
- 1 grote bloemkool
- 1 el ongezouten boter
- 1 el sesamzaadjes
- 1 el koriander (grof gehakt)

Bereidingswijze
Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. Doe de roosjes in een inzetstuk voor stomen. Breng ruim water in de onderste pan aan de kook, draai het vuur laag en plaats het inzetstuk met de bloemkool hierboven. Stoom de bloemkoolroosjes gaar in ongeveer 8 minuten. Verhit de boter in de pan en rooster hierin de sesamsaadjes. Verdeel de sesamzaadjes en de gehakte koriander over de gestoomde bloemkool.

Voedingswaarden per portie
Energie: 93 kcal ( 389 kJ)
Eiwit: 5 g
Koolhydraten: 16 g
Vet: 5 g
Verzadigd vet: 2 g
Voedingsvezel: 5 g
Natrium: 16 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Mosterdpuree met een varkenslapje. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pan in 20 minuten gaar.

Mosterdpuree met een varkenslapje

Zoutarm hoofdgerecht: Mosterdpuree met een varkenslapje. Kook de aardappelen, met een beetje dieetzout, in een bodempje water met de deksel op de pan...
Zoutarm hoofdgerecht: Gestoomde gemengde groenten. Snijd de wortelen, rettich, courgette en paprika in luciferreepjes.

Gestoomde gemengde groenten

Zoutarm hoofdgerecht: Gestoomde gemengde groenten. Snijd de wortelen, rettich, courgette en paprika in luciferreepjes.
Zoutarm hoofdgerecht: Kipkerrie met zilvervliesrijst. Breng 0,5 liter water aan de kook en voeg hier twee eetlepels kerriepoeder aan toe. Kook vervolgens de rijst in het water, zoals op de verpakking staat aangegeven.

Kipkerrie met zilvervliesrijst

Zoutarm hoofdgerecht: Kipkerrie met zilvervliesrijst. Breng 0,5 liter water aan de kook en voeg hier twee eetlepels kerriepoeder aan toe. Kook vervolg...
Zoutarm hoofdgerecht: Zalm met een krokant korstje. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak de aardappelschijfjes in een koekenpan gedurende 15 minuten.

Zalm met een krokant korstje

Zoutarm hoofdgerecht: Zalm met een krokant korstje. Warm de oven voor op 200°C. Kook de afgehaalde boontjes in weinig water in 10 minuten gaar en bak...
Zoutarm hoofdgerecht: Jacked potato. Verwarm de oven voor op 175 °C (hetelucht op 160°C). Schrob de aardappelen goed schoon en prik in de schil een paar gaatjes met een satéprikker.

Jacked potato

Zoutarm hoofdgerecht: Jacked potato. Verwarm de oven voor op 175 °C (hetelucht op 160°C). Schrob de aardappelen goed schoon en prik in de schil een pa...