Gestoofde bloemkool met sesamzaadjes

Gestoofde bloemkool met sesamzaadjes Zoutarm hoofdgerecht: Gestoofde bloemkool met sesamzaadjes. Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. Doe de roosjes in een inzetstuk voor stomen.

Bereiding

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten
- 1 grote bloemkool
- 1 el ongezouten boter
- 1 el sesamzaadjes
- 1 el koriander (grof gehakt)

Bereidingswijze
Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. Doe de roosjes in een inzetstuk voor stomen. Breng ruim water in de onderste pan aan de kook, draai het vuur laag en plaats het inzetstuk met de bloemkool hierboven. Stoom de bloemkoolroosjes gaar in ongeveer 8 minuten. Verhit de boter in de pan en rooster hierin de sesamsaadjes. Verdeel de sesamzaadjes en de gehakte koriander over de gestoomde bloemkool.

Voedingswaarden per portie
Energie: 93 kcal ( 389 kJ)
Eiwit: 5 g
Koolhydraten: 16 g
Vet: 5 g
Verzadigd vet: 2 g
Voedingsvezel: 5 g
Natrium: 16 mg

Tag's

Vergelijkbare recepten

Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelpuree met gebakken knoflook. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in een pan met weinig water en wat zout in 20 minuten gaar.

Aardappelpuree met gebakken knoflook

Zoutarm hoofdgerecht: Aardappelpuree met gebakken knoflook. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in een pan met weinig wat...
Zoutarm hoofdgerecht: Rundvlees hachee. Snijd de ui in grove snippers en bak deze bruin in de hete boter. Voeg het fijngesneden vlees, de kruiden, het vocht en de azijn toe.

Rundvlees hachee

Zoutarm hoofdgerecht: Rundvlees hachee. Snijd de ui in grove snippers en bak deze bruin in de hete boter. Voeg het fijngesneden vlees, de kruiden, het...
Zoutarm hoofdgerecht: Nasi goreng. Snijd het vlees in kleine stukjes en bak deze in de hete boter in een koekenpan rondom bruin.

Nasi goreng

Zoutarm hoofdgerecht: Nasi goreng. Snijd het vlees in kleine stukjes en bak deze in de hete boter in een koekenpan rondom bruin.
Zoutarm hoofdgerecht: Pasta met kalkoen. Kook de pasta in een pan met ruim kokend water in ca. 8 tot 10 minuten beetgaar. Snijd de ui fijn en de kalkoenfilet, aubergine en tomaten in blokjes.

Pasta met kalkoen

Zoutarm hoofdgerecht: Pasta met kalkoen. Kook de pasta in een pan met ruim kokend water in ca. 8 tot 10 minuten beetgaar. Snijd de ui fijn en de kalko...
Zoutarm hoofdgerecht: Kabeljauw met kerrie en prei. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de preien in dunne ringen. Verhit de olijfolie in een wok of koekenpan en bak de prei in ongeveer 4 minuten beetgaar.

Kabeljauw met kerrie en prei

Zoutarm hoofdgerecht: Kabeljauw met kerrie en prei. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de preien in dunne ringen. Verhit de olijfolie in een wok o...